Maanantai-iltana jälleen Tainan oppiin, tällä kertaa oli ihan siedettävä sää eli ei satanut. Menin jäähallille jo hyvissä ajoin joten ehdin tekemään Herin kanssa pienen kävelylenkin. Pari ihmistäkin tuli vastaan ja saatiin harjoiteltua ohituksia, kun vaan saan Herin istumaan niin se kattelee ihan rauhassa kun ihminen kävelee ohi, ja välillä ottaa katsekontaktin.

Heri oli muuten huvittava kun ajoin jäähallin parkkipaikalle, kun sammutin auton niin se alko ihan tohkeissaan kuikuilemaan ympärilleen ja inahteli että missäs ne kaverit on? Sillä on välillä niin blondi ilme ettei ole tosikaan :)

Kurssille tuli uusi koira, aivan ihanan äänekäs sakemanni ;) Taisi olla käyttölinjainen kun ei ollut mikään luiskaperä, ja ääntä siitä tosiaan lähti koko tunnin ajan jos ei omistaja tukkinut makupaloilla suuta. Heri ei sitä oikeastaan noteerannut alun jälkeen, harmi :) Tällä kertaa menin keskelle riviä seisomaan jotta saan häiriöitä molemmilta puolilta, mutta Herille tais olla yks lysti kun ei sitä juurikaan kiinnostanut kaverikoirat. Pari kertaa yritti lähteä moikkaamaan mutta ei sen kummemmin rimpuillut.

Koulutus aloitettiin ohitusharjoituksella, Heri oli nätisti sivulla ja piti jopa aika hyvin katsekontaktiakin kun muut käveli ohi. Sillä oli nin huvittava ilme kun se ohi menevä koira oli kuin magneetti ja Hoon oli käytettävä kaikki tahdonvoimansa että ottaakin katsekontaktin :D Sen pää siis kääntyi kuin hidastettuna mua kohti, heh :) Meidän kävely ei sujunut yhtä hyvin kuin viimeksi kun itse en oikein keskittynyt, Herppa yritti kerran mennä Tainan luo ja joltain oli myös eväitä levinnyt maahan ja niitä piti nuuskia.

Paikallaoloa harjoiteltiin niin että koira istui sivulla ja omistaja kääntyi koiran eteen, ja sitten palasi takaisin sivulle. Tää sujui Heriltä tosi hyvin, otin siihen nyt jo sitä "Paikka"-sanaakin että pikkukoira tietää mitä tehdään. Pääsin välillä jopa remmin mitan päähänkin ;)

Seuraavaksi Taina tarinoi luoksetulosta, ja sen aikaa harjoiteltiin toisten lähellä olemista ihan rauhassa. Heri vähän vilkuili sivuilleen kun kaverit tuli kovin lähelle, mutta ei sitä onneksi kiinnostanut leikkiä. Luoksetulo otettiin ensin niin että Taina piti remmistä kiinni ja omistaja juoksi vähän matkan päähän, Heri tuli vauhdilla vaikka matkaa ei tosiaan ollut kuin viitisen metriä. Sitten reenattiin itsenäisesti eli jätettiin koira istumaan, mentiin vähän matkan päähän, kutsuttiin ja sitten lähdettiin pakittamaan. Palkkasin Heriä välillä heti kun oli tullut mun luo, ja välillä ohjasin sen istumaan eteen.

Jotain muutakin varmaan tehtiin mutta en nyt tähän hätään muista että mitä. Taina kurkkas taas Herin hampaat ja kaikki leegot oli tulleet mukaan;)