Maanantaina 3.12. kello 18.00 alkoi Pikkuhukan alkeiskurssi, sää oli mitä kamalin (räntää vihmoi sivusuunnassa) mutta onneksi olin varustautunut kunnolla :) Oon ollut kaikkien hoffieni kanssa Tainan kursseilla joten tiesin mitä odottaa, eli mulla oli toppahaalari + reppujakkara, eli osan ajasta Herppa sai istuskella mun sylissä. Se on itseasiassa tosi hyvä siinä, on istunut sylissä pennusta asti ja vaikka kokoa onkin jo enemmän kuin pentukoiralla niin silti se nököttää siinä ihan kaikessa rauhassa ja katselee ympärilleen. Tarvis saada kuva otettua meistä...

Tainan kurssit on lähinnä kotikoirille, eli mitään kilpatottelevaisuutta siellä ei reenata. Tykkään just sen takia käydä kursseilla koska siellä on niitä kädettömiä ekan koiran omistajia joista saa hyvää häiriötä Herille ;) Ja Taina jaksaa kärsivällisesti vääntää rautalangasta asioita niille jotka ei heti hoksaa.

Ekaksi Taina halus nähdä miten me kävellään koiriemme kanssa, mulla on vieläkin elävästi muistissa ekan hoffini Nerin ensimmäinen tunti, mulla oli käsi kipeenä monta päivää kun neiti veti kuin kuormajuhta... Heri puolestaa oli ihan ihmeen nätisti, se ei nähnyt mörköjä missään eikä vetänyt remmissä?? Outoa... Kävely siis  sujui hyvin, tosin oltiin ihan reunassa joten seuraavalla kerralla tarvii mennä keskelle niin saa häiriöt molemmilta puolilta.

Seuraavaksi päästiin harjoittelemaan ohitusta, eli kukin vuorollaan käveli rivin ohi ja tarkoitus oli ettei koira mene toisten luo. Herihän seuras ihan kympillä, eli kyllä meillä vielä toivoa on =) Nätisti se myös istu rivissä paikoillaan kun toiset kävelivät ohi, se on selvästi petrannut tässä hommassa kun aiemmin on ollut huomattavasti vaikeampaa. Toki se nytkin kuikuilee ohikulkijaa mutta ei yritä luokse kahdella jalalla :)

Sitten harjoiteltiin sekä istumista että vapautusta siitä, tulikin kunnon istumisreenit kun sain otettua melkein parikymmentä toistoa. Nyt istui hyvin kun käskyn lisäksi oli käsimerkki.

Tauon jälkeen tuli taas uus häiriöharjoitus, eli Taina käveli rivin ohi rapistellen karkkiaskia. Tää oli jo liian vaikee Herille joten sen oli ihan pakko mennä katsomaan että mitä tolla kivalla tätillä on =) Tokalla kerralla sain palkattua ajoissa joten pysyi paikoillaan.

Vikana vielä temppuiltiin, eli tehtiin kasia jalkojen välistä. En oo muuten tätäkään vielä hoksannut Herillä tehdä...

Huomasin muuten kurssin alussa "epäsosiaalisuuteni", kun muut koirat oli yhdessä laumassa ja kaikki moikkas toisiaan niin en päästänyt Heriä kenenkään luo, ja jos joku yritti tulla kohti niin lähdetiin poispäin. Kärjistettynä voisi sanoa ettei tultu kurssille solmimaan uusia tuttavuuksia vaan opiskelemaan ;) Heri yllättikin yhdessä vaiheessa iloisesti; se istui vähän matkan päässä ja viereinen pikku fifi oli tulossa kohti, Heri meinas että "jee, kaveri!" mutta kun kielsin niin sehän ei lähtenytkään vaan jäi paikalleen!!!! HIANO pikkukoira!!!

Ens maanantaina sitten taas opiskelemaan, ja tarvis koittaa tehdä Herin kanssa iltalenkkejä tuolla ihmisten ilmoilla niin sais reenattua niitä ohituksia.

lis. pyysin vielä ennen lähtöä Tainaa kurkkaamaan Herin hampaat, ja hienosti Hoo antoi lääppiä :)