Sunnuntaina alkoi Tampereen seudun koirakerhon pentutoko, kouluttajana meillä Suomelan Sari jonka kanssa ollaan oltu aikoinaan samassa tokoryhmässä Qiran kanssa.

Heri meinas alussa alkaa räyhäämään yhdelle koiralle joka meni ohitse, mutta kun käskin sen istumaan niin Heri onneksi rauhoittui. Sillä on nyt juoksun jälkeen ollut tuollaisia murinakohtauksia, veikkaan että on enemmänkin epävarmuutta kuin agressiota. Tokoilun ajan Heri oli oikein nätisti, ei välittänyt vaikka vieressä oli koira joka haukkui vähän väliä. Heri piti mukavasti katsekontaktia ja palkkailin sitä siitä, ja kun se makas rauhassa mun jaloissa niin palkkasin sitä tassujen väliin.

Aiheina oli tällä kertaa kontakti, ohitusharjoitus, lähellä olo-harjoitus, istuminen ja vauhdikas luoksetulo. Kontaktiharjoitus sujui oikein hyvin, Heri jaksaa tillitellä mua silmiin eikä haitannut vaikka oli vieraita koiria ympärillä ja vieras paikka. Ohitusharjoitus sujui myös hyvin, ainoa huono puoli oli että Hoo yritti syödä nahat mun sormista tavoitellessaan herkkuja... Siitä on tullut vanhemmiten ahneempi ja esim. lenkillä kun antaa nameja niin melkein joka kerta sattuu. Lähellä olo - harjoitus oli reeniä myös eteen istumiseen, eli istuin reppujakkaralla ja nameilla houkuttelin Herin istumaan mahdollisimman lähelle mua jalkojen väliin. Taas oli sormet vaarassa :)

Istuminen sujui aika hyvin, tosin Sari huomautti että istuuko Heri seisomasta aina eteenpäin? Eli tokossa ois hyvä jos sen saisi tavallaan istumaan takajalkojensa päälle niin että etujalat liikkuu taaksepäin. Maasta istumiseen tarvittiin käsimerkki avuksi, kotona sujuu hyvin mutta nyt ei täällä sitten eli lisää reeniä vieraissa paikoissa. Vauhdikas luoksetulo onnistui myös hyvin, lähdin räsylelun kanssa Heriä karkuun Sarin pidellessä sitä ja kun Sari päästi irti ni Herppa ampui täysillä rättiin kiinni =) Hyvä harjoitus Roturacee varten. Ja Heri oli muuten ääneti!