Tiistaina 29.4. klo 18.00 alkoi pelastuskoirien alkeiskurssi, kotona olin vasta kymmenen aikaan illalla mutta Herin osuus oli about vartin verran. Tuo onkin ainoa huono asia noissa reeneissä, oma koira kykkii autossa tuntitolkulla. Heri onneksi on rento tyyppi ja veti täysillä sikeitä :)

Ensi kouluttajat (Karita ja Sini) kertoivat vähän pelastuskoiratoiminnasta ja sitten alkeiskurssilaiset esittelivät itsensä, sen jälkeen Sini näytti sakemanni Ramonalla miten homma toimii käytännössä eli Ramonalle tehtiin B-koe harjoitus. Itse olin kontissa Ramonaa piilossa. Sen jälkeen aloitettiinkin alkeiskurssilaisten reenit, Heri oli vuorossa toisena.

Halusin Herille reaktio/reagointi (kumpi on oikea termi?) harjoituksen koska pakoon lähtevän maalimiehen perään se taatusti lähtee =) Karita meni ensin Herille piiloon niin ettei Hoo nähnyt, ja sitten vaan Heri narussa kävelylle. Oli kyllä vähän sunnuntaikävelymeininkiä, ja Heri itseasiassa hämmästyi suuresti kun törmäsi maalimieheen 8) Söi kyllä eväät hyvällä ruokahalulla mutta häntä oli vähän koipien välissä... Seuraavaksi meni Sini, ja annoin Herin nähdä kun Sini lähti. Tää harjoitus menikin sitten jo huomattavasti paremmin, sain päästettyä Herin irti kun se melko pian nosti nokkansa ylös ja alkoi etsimään karannutta maalimiestä. Heri löysi Sinin melko helposti ja nyt sillä heilui jo häntäkin. Seuraavalla kerralla siis Herille näytetään kun molari lähtee mutta ei kuitenkaan oteta mitään pakoa.

Olin kaikenkaikkiaan neljälle koiralle maalimiehenä, pitäis olla kännykkä mukana että saa siellä maakuopassa kykkiessään pelata jotain peliä ettei aika käy pitkäksi ;)