Tiistai-iltana oli vuorossa raunioreenit, ja ensin käytiin läpi pöydille lähettämistä. Bosse näytti ensin "mallia", ja sitten me päästiin kokeilemaan. Olin ekana vuorossa kun kukaan muu ei suostunut vapaaehtoiseksi ;) Pöydät oli n. viiden metrin päässä toisistaan ja merkki oli niiden keskellä, Herihän loikkaa mihin vain joten se oli ihan onnesta soikeena kun pääsi hyppelehtimään pöydille =) Melko nappisuoritus, sain sitä jopa ohjattua merkiltä pöydille! Meinasin ihan pakahtua ylpeydestä :) Ja vaikka itse sanonkin niin oli kyllä päivän paras suoritus.

Seuraavaksi taas ammuskeltiin, ekan paukun Heri vilkas mutta sen jälkeen ei lotkauttanut korvaansakaan. Luoksepäästävyyskin onnistui mainiosti, tosin lääppijänä oli Tuula joka on jonkin verran tuttu Herille.

Raunioillekin päästiin ensimmäisenä, ohjelmassa 2 reaktiota ja yksi valmis. Eka reaktio onnistui tosi hyvin, Heri ensin jäljesteli aidan viertä, mutta yhtäkkiä nokka nousi ja se ampaisi suoraan maalimiehen luo =) =) =) Helppolukuinen koira totesivat kouluttajatkin. Toinenkin maalimies onnistui hyvin, siinä Heri joutui tekemään vähän enemmän töitä. Vika olikin sitten melko vaikea, kerran Heri vilkaisi taakseen ikäänkuin sanoakseen että "näinkö?" ja sitten jatkoi hommia. Sai helposti hajun mutta tuuli ja olosuhteet tekivät hommasta sen verran vaikean että Hoon piti ihan tosissaan funtsia että missä se ukko oikein on? Lopulta maalimies löytyi, ja kouluttajat kehuivat melko vuolaasti Herin suoritusta, sanoivat että se selvästi ylitti itsensä ja sai aimo annoksen itseluottamusta, teki hienosti töitä ja muuta mukavaa. En edes muista mistä kaikesta pikku-Hoota kehuttiin :)

Se tekee kyllä tosi hienosti hommia tuolla raunioilla, ja vaikka lenkillä vilkuilee jatkuvasti taakseen eikä erkane pitkälle, niin raunioilla se kykenee tosi itsenäiseen suoritukseen. Ei kuitenkaan sinkoile päättömästi sinne tänne vaan etsii hajun, tarkentaa sen ja menee maalimiehelle :) Kun vertaa hoffeja joihinkin muihin rotuihin niin mun mielestä hoffit työskentelee "taloudellisemmin", tai sitten toisilla koirilla vaan on niin paljon energiaa että ne juoksee radan pari kertaa ympäri ennenkuin alkavat hommiin :)

Torstaina olisi alkeiskurssin viimeinen kerta ja "loppukoe", ikävä kyllä me ei päästä sinne kun vedän samaan aikaan BH-ryhmän koulutusta :( En tiedä mikä on meidän jatkon laita, toivottavasti päästään jatkokurssille koska Heri on kovastikin innoissaan lajista. Ja mamma myös :)