Vilkahko (onko toi oikee sana ees?) viikko Herillä takana happy0024.gif

Torstaina oli PPK:n hakureenit, ja vettä satoi taas... Olin tehnyt Herille suunnitelman etukäteen, mutta sitä piti vähän muokata. Eka mm oli valmiina näkyvillä motskun kanssa (Kaarina). Hoo lähti hyvin mutta ylläripylläri, ei suostunutkaan nyt leikkimään indifferent0004.gif Kaarinalla oli aika vähän käytetty jättimotsku mitä Heri karsasti, suostui kyllä sitten keskilinjalla leikkimään ja hyvin leikkikin. Eli: seuraavilla kerroilla leikkimistä ihan erikseen keskilinjalla, ja mieluisampi lelu... Heri oli vaan rikkonut motskunsa joten piti ottaa tuo jättimotsku mukaan.

Toka mm lähti Herin nähden, ja Hoo oli aivan into piukeena menossa perään
happy0024.gif Pysyi kuitenkin hyvin istumassa, ja kun annoin hakukäskyn lähti "melko" lujaa maalimiehelle. Mm toi Herin myös pois, olin aatellut että tää tuottaisi ongelmia mutta Heri seurasi siinä sivussa nätisti kun mm syötteli nappuloita happy0024.gif Toka mm lähti myös Herin nähden ja tämä myös sujui hyvin, tuo leikkiminen ennen reeniä selvästi saa Herin avautuneemmaksi, tai sitten sen mielestä metsässä on kivempaa kuin raunioilla kun häntä heiluu sen löytäessä maalimiehen.

Kaarina sanoi että Herin reenejä voi jo vaikeuttaa, eli lisää molareita ja pidemmälle. Herillä kun on intoa ja motivaatiota
happy0024.gif

Perjantaina illalla agilityä, satoi taas vettä mutta se ei haitannut kuin lämmittelylenkkiä kun reenit on Tamskin navetalla. Harjoiteltiin täysmittaista pujottelua ja rengasta. Pujottelun alussa ja lopussa oli isot kanaverkot, välissä pienemmät. Heri lähti hyvin pujottelemaan mutta keskeltä loikkasi verkon yli ja meinasi singota loppupalkalle
happy0024.gif Tokalla kerralla siis neiti remmiin ja rauhallisemmin (tai siis mun piti jarrutella sen menoa mutta mutta...). Sen jälkeen laitettiin pujotteluun parit namit keskelle ja johan alkoi homma sujumaan.

Rengas sujui tosi hyvin, ja lopuksi saatiin vielä nostettua renkaan korkeuskin Herille oikeaan korkeuteen. Nyt ei otettu sitä "tokoalkua" vaan mentiin renkaalle lentävällä lähdöllä.

Otettiin myös pieni radanpätkä jossa heti alussa haastava u-käännös. Kun ohjaaja sai tanssikuviot kuntoon niin Herinkin rata alkoi sujumaan. Putkeen lähetyskin onnistui tosi hyvin.

Lauantaina käytiin Lihasulassa pitkällä metsälenkillä, ja Heri meni pitkästä aikaa ojaan makoilemaan happy0002.gif Olin jo kuvitellut että se on niin aikuistunut juoksun jälkeen että ei moista enää harrasta.

Sunnuntai-aamuna mentiin navetalle tokoilemaan, vaihteeks sateettomat reenit winking0001.gif Ensin paikallamakuut, istuminen reilu 2 min jonka aikana kävin palkkaamassa 2 kertaa. Paikkamakuu 5 min jonka aikana palkkasin kolme kertaa. Hienosti pysyi vaikka Kipi vähän pöhisi vieressä
happy0024.gif

Sitten otettiinkin alokalsuokan liikkeet kokonaisuudessaan kisamaisesti confused0016.gif
 - Vapaana seuraaminen: itse seuraaminen oli tosi hyvä, myös juoksu. Mutta: käännökset mulla liian nopeita ja yksi vino perusasento. Lisäreeniä siis.

 - liikkeestä maahanmeno: seuraamisosio ok, annoin suullisen käskyn lisäksi käsimerkin, meni heti maahan. Ois saanut mennä suorempaan maahan, mutta pysyi hienosti kun kävelin poispäin ja nousi heti ekalla käskyllä istumaan.

 - luoksetulo: tää oli jännä paikka kun ei olla aikoihin otettu eteenistumista... Heri jäi hienosti istumaan, luoksetulokäskyllä lähti tulemaan hurjaa vauhtia kohti ja just kun aattelin että "nyt se törmää..." niin Hoo jarrutti ja tuli eteen istumaan happy0031.gif Sivu-käskyllä Hoo meni mun eteen maate joten autoin sen sitten sivulle.

 - liikkeestä seisominen: seuraamisosio ok, suullinen käsky liian hento joten vasta tokalla jäi seisomaan. Pysyi tosi hyvin paikoillaan ja istui heti ekalla käskyllä. Tähän nyt kunnon käsky (käskysana mietittävä uusiks) ja käsimerkki mahd. pian pois.

 - hyppy: tää oli ihan kympin suoritus, ei huomauttamista
happy0031.gif

Hienosti siis meni pikkukoiran "kisa", vire kesti loistavasti loppuun asti, en kertaakaan joutunut houkuttelemaan ja liikkeestä toiseen siirryttiin suoraan eli ei mitään virittelyjä. Heri jopa kuumeni vähän liikaa kesken kaiken ja haukahti pari kertaa, hommat tehtiin hienosti ilman palkkaa. Nyt vaan lisää häiriötreeniä ja pilkunviilausta niin Heri mahdollisesti on kisavalmis ens vuoden Tervikselle confused0005.gif Iik! Paikkamakuu täytyy saada 110%:sen varmaksi, myös niin että vaikka vierestä lähtee koira niin Hoo pysyy paikallaan.

Illalla käytiin vielä "Vetämättä hihnassa" - kurssilla, oli ihan hyödyllistä kun oli joku joka kädestä pitäen sanoi mitä tehdä. Ja sain Herin olemaan vetämättä! Tää on kyllä useamman viikon/kuukauden projekti mutta BH:ta ajatellen pikkuneiti täytyy saada opetettua kulkemaan nätisti remmissä kaupungilla.