Phuhhuh, pikkukoira on pitänyt emännän melko kiireisenä Hymy

Keskiviikko 7.1.
Kaarina soitteli aamulla ohjeita rullantuontiin, oli pohtinut Herin ja Hiskin ongelmia ja todennut että voisi sitä tuomisasentoa vahvistaa. Naksuttelutyyliin: ketjutetaan liike lopusta alkuun jolloin koiralle on selvää mitä seuraavaksi tehdään.

Mua vähän arvelutti kokeilla Herin kanssa rullantuontia suoraan sivulle, se kun on sellanen hötkypötky että vois mennä melkoiseksi sirkukseksi koko touhu. Mutta kaikkea voi kokeilla ainakin kerran, joten Hoo sivulle, vein rullan metrin päähän, siirryin takaisin Herin viereen ja sanoin "tuo!". Kun Heri oli tuomassa rullaa hihkaisin "sivu!", ja ylläripylläri: Hoo tuli rullan kanssa sivulle Yllättynyt Hienoa Hoo! Otettiin tätä 8 kertaa ja hyvin meni, pari kertaa Heri jopa lopetti rullan mälvämisen ja istui ihan patsaana mun vieressa rulla suuss Nauru

Seuraavaks pistin Herin paikkamakuuseen kun tottistelin Qiran kanssa, ja hienosti pikkukoira pysyi paikallaan. Sitten sain hauskan idean: hyppyytin Heriä makaavan Qiran yli ja päinvastoin, onnistui hyvin
Hymy Tässä vois pitää kosketusalustoja makaavan koiran molemmin puolin joten mun ei tarvis olla sähläämässä namien kanssa.

Torstai 8.1.
PPK:n hakureenit, Kaarina ei sitten enää kommentoikaan meidän suorituksia joten pitää itse kertoa miten meni Silmänisku

Treenin tavoite: Enemmän intoa maalimiehiin, eli tein makkaroista niitä suikaleita mitä mm:t sitten heilutteli / heitteli.

Eka oli hajunhaku, Heri alkoi taas jäljestämään...  Muuten ok, sai kyllä hajun vasta aika lähellä ja mun oli vaikea lukea Heriä tällä kertaa.
Taisi olla vähän ihmeissään maalimiehen käytöksestä kun alkoi huseeraamaan makkaroiden kanssa Hymyilee

Toka ja kolmas oli haamuja, Heri juoksi vauhdilla luokse ja mun mielestä Heri oli näillä vapautuneempi. Vikalla oli lisäksi vielä ruokapurkki, ja näyttäytymisen jälkeen jatkoi vielä matkaa eteenpäin eli Heri joutui käyttämään nenäänsäkin.

En meinannut muuten saada Heriä autoon (eka kerta!) kun se oli sitä mieltä että metsässä oli niiiin kivaa että jatketaas vielä tätä touhua HymyileeSeuraavalla kerralla koitan ottaa useamman maalimiehen, mikäli niitä vain on käytettävissä.

Perjantai 9.1.
Aamulla Piffien esineruutu, Herillä kaksi esinettä valmiina ja hienosti meni. Nyt täytyis alkaa kyllä tosisaan alkaa reenaamaan sitä luovutusasentoa kun palikat on muuten niin hienosti kasassa.

Esineiden jälkeen otettiin vielä Kaarinan kanssa rullareenit näyttöjen kera ja voi veljet Heri on sitten taitava Cool Otettiin kolme harjoitusta ja kaikki meni niin putkeen kuin vain voi mennä! Heri käyttäytyi nyt jopa huomattavasti rauhallisemmin sivulla, eli tuli sen patukan kanssa ja jämähti siihen ja odotti että sain liinan kiinni pantaan. Vasta "näytä" - käskyllä ampaisi takaisin maalimiehen luo. Mahtavaa!!

Illalla sitten piiiiitkästä aikaa agireenit, odotin mielenkiinnolla mitä tauko on tehnyt Herin pikku aivoille Hymy Päästiin ensimmäisenä suorittamaan rataa: pujo-hyppy-putki-hyppy-A-putki-hyppy-puomi. Ekalla kerralla palkkasin Herin puolessavälissä, ja kun päästiin maaliin niin kouluttaja kysyi että myöhästyinkö ohjauksessa vai miksi palkkasin Herin keskellä? Sanoin että suunniteltu juttu, ja Saara totesi että menepäs uudestaan koko rata ilman palkkailuja. Ja mehän mentiin - vauhdilla! Puomikin mentiin niin lujaa että pelkäsin Herin sinkoavan sieltä alas.

Kun päästiin maaliin ja palkkasin Herin, niin kouluttaja tuli sanomaan: "Niin te varmaan meette keväällä kisoihin?" Whaaat?! Yllättynyt Menin ihan sanattomaksi, ajattelin että "... syksyllähän vasta me aateltiin...?" Vastasin sitten että jos saadaan pujottelu kuntoon ilman kanaverkkoa ja keinu myös sujumaan ongelmitta niin mikä ettei
Hymy Saara vielä totesi että Herin koordinaatio on parantunut huomattavasti, mikä on hieno asia.

Seuraavaksi mentiin ottamaan yksittäisenä esteenä rengasta, ja tää oli vähän unohtunut Heriltä ja meni kaks kertaa renkaan alta (VAIKKA siinä oli verkko edessä...). Sitten muistutusreeni, eli kouluttaja piti Herin narusta ja mää houkuttelin renkaan toiselta puolelta oikeasta kolosta. Tän jälkeen rengas sujui hyvin.

Hyppyreenissä Herillä oli taas vähän liikaa intoa eikä keskittynyt tarpeeksi, mutta saipahan kouluttaja vähän päänvaivaa Silmänisku

Lopuksi vielä uutena asiana tolpan kierto, alkusähellyksen jälkeen sujui ihan ok. Tätä täytyis koittaa reenata jotenkin kotosalla. Qiran kanssahan on lenkeillä tehty puunkiertoja, minkähän takia en ole Herille opettanut?

Sunnuntai 10.1.
Viikon päätteeksi sunnuntain tokoilut. Paikkamakuussa kiersin koiria ja Heri pysyi ihan nätisti paikallaa. Pari kertaa itkeskeli ja pelkäsin että nyt se lähtee, mutta pysyi nätisti koko ajan paikallaan.

Sitten kokeiltiin pitkästä aikaa ohjattua, ensin otettiin kupeilla ja emäntä oli kyllä hiukkasen pihalla tässä... Tokalla kerralla lähetin
Heri polon ihan väärälle kupille, ja hienosti se lähti mun näyttämään suuntaan mutta kuppi olikin tyhjä Otsan rypistys Tyhmä minä! Kun ohjaukset alkoi olla hyvällä mallilla uskaltauduin ottamaan mukaan yhden kapulan... Eli kaksi kuppia ja kapula (oikea). Heri loikkasi ensin keskimmäiselle kupille, mutta sain sen ohjattua siitä hyvin kapulalle. Heri oli vähän ihmeissään että mitä tän kanssa pitäis tehdä mutta lähti tuomaan "tuo" käskyllä. Otettiin näin jotain 3-4 kertaa, ja vika oli tosi hieno! Tästä tulee kyllä melko näyttävä liike sitten joskus kun / jos päästään tokossa noin pitkälle...

Lopuksi otin hyppynoutoa, mutta koska liike meni kapulan pureskeluksi niin vaihdettiin metalliin. Tässä Herillä sitten paloi totaalisesti käämit kun sitä raivostutti se ettei metallia voinut purra Nauru Heri siis oli ihan raivona sille metallille eikä tiennyt mitä sen kanssa tehdä. Meidän täytyy nyt jättää patukka pois noutoliikkeistä kun se kuumentaa pikkukoiraa liikaa, palata siihen namilla palkkaamiseen ja päästä mälvämisestä eroon...

Herille tuntuu kaikistan ominta olevan tuo agility, ja vaikka itse tykkäänkin kovasti tokosta niin siinä joudutaan tekemään enemmän hommia. Mää meen koiran ehdoilla, eli en ala väkisin tokoa Herille vääntämään, se saa toteuttaa itseään agilityssä vaikka musta ei sen ohjaajaksi oikeasti oliskaan Kieli ulkona Tärkeintä on se kiva yhdessäolo eikä menestys, Herin kanssa tulee hyvä mieli ihan pienistä arjen onnistumisista.