Taas on viikko pulkassa, nyt pääsi mamma vähän vähemmällä Herin kanssa Hymy Sen verran ahkera olin että loppuviikosta kuskailin tyttöjä erikseen lenkille. En tiedä oliko Heri taas moukarounut Qiraa lenkillä mutta Qira oli pari päivää vähän vaisu joten molemmat pääsi itsekseen lenkille.

Perjantai-aamuna reenailtiin taas esineiden parissa, ja koska Herillä oli sitä mälvämisongelmaa päätin keskittyä sihen loppuasentoon. Mulla oli siis ollut viikon teemana pitämisharjoitukset, jotka tosin kuivuivat kahden hermoja raastavan jyrsimis-session jälkeen... Nolostunut On toi Heri kyllä melkoinen kovapää, vaikka kerran alennuin kokeilemaan kunnon pakkonoutoa (mikä ei onnistunut), Heri ei ollut moksiskaan kun sen jälkeen tarjosin kapulaa uudestaan. Ei siis loukkaannu helposti tuo neiti, onneksi.

Esineruudussa Kaarina kävi viemässä esineen Herin nähden, lähetin Herin ja kun se toi esineen koitin saada sen istumaan esine suussa. En muista onnistuiko ekalla kerralla ollenkaan, mutta kolmannella kerralla (esineenä kurja harja jota ei ole kiva purra) Heri piti esinettä n. sekunnin purematta Nauru Toivoa siis on?

Illan agireenit peruttiin harmittavasti pakkasen takia, eli ens viikolla täytynee reenata kotiläksyjä: peruuttamista (jonka Heri teki kerran tosi hienosti, ihan vahingossa!) ja kiertämistä (tässä mietin ottaisinko merkin kiertoesineeksi, koska kiertämällä vois saada aika näyttävän merkillemenon?).

Lauantaina käytiin koko porukka Seitsemisessä, ja Heri pääsi toteuttamaan itseään sydämensä kyllyydestä: vetämään valjailla Ilkkaa! Heri on aivan selvästi syntynyt tähän hommaan, joten ei ole ihme etten ole saanut remmissä vetämistä siltä pois Se näytti ihan huskylta kun veti kyyryssä aivan tohkeissaan.  Sunnuntaina mentiin omaan metsään lenkille ja Hoo pääsi taas vetohommiin, tällä kertaa kävelin edellä Qiran kanssa ja Hoo kiskoi kieli pitkällä Hymy On se vähän hullu...

Sunnuntaina oli myös PPK:n "Esineet" - kurssi, missä käsiteltiin esineiden ilmaisua. Teorian jälkeen mentiin metsään reeneihin, ja otin Herillä valmiit esineet. Mua alko jännittämään jo siinä vaiheessa kun hain Heriä autosta, ja kun oli vielä esineruutuun ilmoittautuminen niin pulssi nousi jokusen lyönnin lisää... Tää jännitys on kyllä ihan toivotonta, mutta onneksi Heri vaikuttaa koiralta johon se ei vaikuta lainkaan.

Ilmoittautumisen jälkeen tein alkurutiinit ja sitten Hoo ruutuun. Heri löysi ekan esineen melko nopeeta, mutta ilmeisesti neidin kovalevy kävi aika lujalla niin se lähti kirmaamaan esine suussa pitkin takarajaa... Hihkaisin Herin luokse ja sehän tuli melko haipakkaa vauhtia - ilman esinettä... Uus lähetys ja toi esineen. Ei pureskellut koska olin pyytänyt inhottavia esineitä Silmänisku Sitten uusi lähetys mutta meni vähän häröilyksi, yritin lähettää uudestaan mutta kouluttaja käski nyt molempien hengähtää hieman. Otin Herin sivulle hetkeksi, lähetin uudestaan ja toka esine nousi Hymy Palkkasin Herin tästä ruoalla ja vika esine jätettiin ruutuun.

Kouluttajan kommentit: palattava reilusti taaksepäin, koska Heri ei tuo esinettä mulle... Lopun mälvämiseen / esineiden materiaaliin ei kannata kiinnittää huomiota, seuraavat 20 harjoitusta niin että Hoo tuo esineen heti mulle sata lasissa. Ei tarvine kertoa että "kyllä se oikeesti ne esineet tuo" Silmänisku Mut mun puolesta voin kyllä reenata tota tuomistakin, ja erikseen sitten kotona sitä purematta pitämistä (sain tähän Tuulalta vinkkejä).

Heri sai kehuja siitä että tietää kyllä ruudussa mitä tekee ja vauhtiakin on mukavasti. Ekstrakehut se sai siitä pikku paussista jonka aikana kuulemma rauhoittui tosi upeasti. Emäntä sai moitteita (ylläri), eli siinä alkuvalmistelussa oisin voinut lähettää Herin heti ruutuun ilman että laitoin ruokapurkin sen taakse. Tässä siis aletaan tekemään niin että pikkuhiljaa jätän sitä purkkia kauemmaksi ja lopulta se on esim. autolla. Muutenkin kuulemma hössäsin vähän liikaa -  täh, minäkö, itse rauhallisuus Nauru

Esineruudun jälkeen käytiin vielä kulkemassa "Reaktioradalla", eli kuljettiin tietty reitti jonka varrelle oli heitelty kuusi esinettä. Heri nosti viisi Hymy Heri reagoi kyllä tosi hienosti esineisiin, jopa tutin se bongasi! Eka esine jäi; hiusdonitsi heti radan alussa, Heri oli selvästi menossa hakuilemaan ja kiskoi pää viidentenä jalkana metsää kohti.

Viikon "pidä purematta" -  treenit siis kuivuivat kokoon kun mulla vaan palo käpy. Eka koitin niin, että mulla oli namit ja naksutin, kapula maassa ja odotin että mitä Heri tekee. No mitähän, pistää maate, ottaa kapulan tassujen väliin ja alkaa järsimään. Kun sitten vähän huomauttelin asiasta niin Heriltä meni hermo, se ei ymmärtänyt mitä halusin ja pureskeli entistä kovemmin kapulaa. Sitten koitin pitää sen suussa väkisin, ei onnistunut kun Heri yhä vaan järsii! Aaaargh! Huvittavinta tässä on, että Qira katseli touhua vieressä, ja kun annoin periksi ja lopetin niin se tuli hakemaan sen esineen multa ja piti sitä hievahtamatta suussaan Ihan kuin se ois sanonut "Älä nyt mamma hermostu, kato - kyllä me osataan!".

Päätin laittaa rullareenit tauolle siksi aikaa kun hiotaan tuota pitämistä, täytyy ens viikolla kokeilla Tuulalta saatua vinkkiä. PK:ssa ja tokossa on kuitenkin sen verran noutoja että tota pureksimista en hyväksy. On noi koirat kyllä hauskoja, mitä elämä olisikaan ilman niitä