Ja heti ensalkuun selitys sille miksi blogi on kovin hiljainen: hoffilehti Hymy Melkoista puserrusta ollut nämä viimeiset viikot, ja juuri kun kuvittelin sen olevan aikalailla valmis niin lisää viilattavaa löytyy... Mutta asiaan.

Sunnuntaina käytiin pikatokossa navetalla Keijon kanssa ennen Piffien koulutusta. Ajattelin että nyt mennään vaan pitämään hauskaa että päästäisi peloista eroon. No eipä jouduttu sitten juurikaan leikkimään kun Heri oli ihan reipas oma itsensä Hymy Veikkaan että se mielsi paikan erialaiseksi koska oltiin eri aikaan, Qira oli tukena ja turvana ja väkeä oli vähemmän kuin agireeneissä. Ihan hyvä juttu ettei Heri loppujenlopuksi sitä reenipaikkaa pelkää vaan tilannetta jossa hyökkäys tapahtui.

Ensin otettiin paikallamakuu, jätin Herin makaamaan ja kävin käskyttämässä Keijoa. Hoo pysyi hienosti paikallaan ja palkkailin sitä muutamaan kertaan.

Noutokapulan pito sujui hienosti, joten erehdyin ottamaan noudon liikkeenä. Ei ole valmis vielä, kotireeninä otan noutoa nyt niin että Heri seisoo - annan sille kapulan - odotan hetken - käsken istumaan - otan kapulan. Tämä sujui yllättävän hyvin, eikä Heri alkanut pureskelemaan kapulaa istuessaan Hymy

Luoksetulossa oli jotain hämminkiä, Heri lähti juoksemaan täysiä mua kohti mutta paria metriä ennen pysähtyi seisomaan Täh, reenaako se jo avointa luokkaa? Koitin kolme kertaa ja aina sama juttu, joten piti lopulta houkutella kädellä lähemmäksi.

Liikkeestä maahanmeno oli ok.

Seuraamisessa kyttäs häiritsevästi oikeaa kättä, odotti että heitän namia. Nyt siis kädessä ei ollut mitään mutta lenkeillä heittelen likoille namia joita etsivät lumihangesta.

Piffien reeneissä Heri pääsi näyttämään kapulan pitoa ja hyvin onnistui vaikka ympärillä oli tuijottavia ihmisiä Hymy

Torstaina päästiin pitkästä aikaa hakutreeneihin, ja olin tauon takia vähän skeptinen reenien suhteen. Mutta: Heripä näytti taas kerran että se todellakin pohtii näitä asioita vaikkei reenatakaan!

Herillä oli 6 maalimiestä (5 hajunhakua ja 1 heiluri), eikä aluetta oltu tallottu. Mun piti lähettää Heri ensin oikealle, mutta pikkulikka seisoi kahdella jalalla nenä ojossa vasemmalle joten sinne siis Hymy Hyvä suora pisto, ja maalimiehellä käytös hyvin rauhallista (söi eväät maaten).

Toinen hajunhakuna oikealle, ei tarvinnut kovin pitkälle mennä kun Hoo sai hajun. Otin Herin viereen johon se rauhoittui todella nätisti ja lähetys onnistui oikein hienosti! Suora pisto taas ja hienosti maalimiehellä.

Kolmas hajunhakuna vasuriin, nyt piti hajua hakea vähän lähempää. Heri oli taas ihanan rauhallisesti sivulla odottaen lähetystä, ja kun käsky kävi Hoo pinkas hippulat vinkuen suoraan molarille :) Neljäs ja viides onnistui myös todella hienosti, ja Heri ei lähtenyt jäljestämään (vaikka jälkiäkin piisasi) vaan nyt se todellakin etsi sitä hajua ilmasta! Vika otettiin heilurina että pikkukoiralle jää into päälle Hymy

Oli kyllä todella onnistuneet reenit, jäi hieno fiilis. Ja reenien jälkeen Heri pääsi Aksu bordercollien kanssa riekkumaan, ja nätistihän nuo leikkivät. Ensin oli Herillä niskakarvat pystyssä mutta pian mentiin eikä meinattu. Ja tokoreeneissä Keijon Kimi/Kenny (en erota niitä toisistaan) kävi moikkaamassa Heriä kun se oli seinässä kiinni ja Heri vaan heilutti häntää korvat höröllä. Eli toivottavasti koirahyökkäys ei saa Heriä suhtautumaan toisiin koiriin negatiivisesti.