Keskiviikon hakureenit oli sikäli mielenkiintoiset että nyt otettiin porukalla hallintaa koirille Hymy Reeni meni siis niin, että koira tuotiin remmissä n. 10-20 metrin päähän keskilinjan alusta (sai tulla nelivedolla) ja siinä koira päästetiin irti. Omistaja ei puhunut mitään, vaan odotettiin että koira omatoimisesti hakee kontaktia jolloin matka jatkuu kohti keskilinjaa. Aina kun koira sinkosi pois ohjaajan luota ohjaaja pysähtyi.

Heri tuli tyypilliseen tapaansa kahdella jalalla loikkien, ja kun päästin sen irti se sinkosi kuin rusakko eteenpäin. Se ei ollut niinkään kiinnostunut keskilinjalla passiivisesti seisovista ihmisistä, vaan tiesi mitä ollaan tultu tekemään ja lähtikin sitten tarkistamaan vasenta puolta alueesta (maalimiehiä ei siis ollut missään vielä). Siellä se kirmaili aivan onnessaan ja lopulta piti huutaa se takaisin kun Kaarina totesi että se on nyt käynyt koko alueen läpi Nauru Heri tuli vauhdilla mun luokse ja palkkasin sen, ja samantien Hoo sinkosi taas pois... Kävi tutkimassa paikkaa missä oli ihmisten kamat ja mää seisoin ja odotin. Hoo kävi taas vähän juoksentelemassa mutta tuli taas mun luo josta palkka. Ja taas se sinkosi pois, nyt jäi kyllä puoleenväliin mua ja muita, keikutteli päätään ja ihmetteli kovasti että mikä ihme juttu tää on. Se myös kuunteli kun lintu lauleskeli jossain kauempana Sitten se vilkaisi mua, kehuin ja kun se tuli mun luo palkkasin.

Päästiinhän me lopulta sinne keskilinjalle asti, vaikka tuntui siltä että tässä menee koko ilta. Kun oltiin päästy lähetyskohtaan, maalimies meni kaikessa rauhassa piiloon ja Hoo istui vapaana mun vieressä. Hienosti se siinä istuikin, sillä oli kauhea hinku maalimiehen perään mutta ei yrittänytkään karata. Kun se lopulta sai luvan lähteä niin ei siinä kovin montaa loikkaa mennyt Hymy Sama tehtiin vielä toisellepuolelle, maalimies meni kauemmaksi ja tahallani odotin ja annoin Heri padota ennenkuin annoin luvan lähteä.

Näitä hallintareenejä täytyy nyt ottaa niin usein kuin mahdollista, jos aika antaa myöten niin ensin hallintareeni parin molarin kanssa, koira autoon ja myöhemmin esim. pelkkä hajunhaku.

Torstaina käytiin pikkureeneissä agilityhallilla, Jenni tuli pikku-Diivan kanssa ihmettelemään uutta paikkaa Hymy Yritin ottaa Herillä pujottelua ilman kanaverkkoa mutta ei onnistunut joten ens kerralla täytyy ehtiä laittamaan ne verkot. Otin myös A-estettä ja alakontaktilla oli namilätkä, parin kerran jälkeen jätin sen pois ja pelkällä suullisella käskyllä pysäytin Herin. Meni ihan ok, huomenna ois taas möllikisat ja siinä nähdään onnistuuko kontakti silloinkin...

Agitohinoiden jälkeen otin Herillä vähän tottista, tarkoitus on osallistua siihen BH-kokeeseen tämän vuoden puolella joten reenaamisen on nyt oltava tavoitteellisempaa... Otin paikkamakuun ja käskin Jennin riehua Cherin kanssa oikein urakalla, ja pyysin vielä ottamaan luoksetulonkin ihan Herin vierestä. Herppa makaili aika kauan paikoillaan, välillä oli kaula pitkällä kun kaverilla oli niin hirmu hauskaa mutta ei kertaakaan yrittänyt nousta Hymy Hyvä otus.

Reenien jälkeen juteltiin vielä Jennin kanssa Cherin ilmaisusta, siitäkin tulee rullakoira. Päätin sitten näyttää Jennille miten Herin kanssa ollaan reenattu, ja vaikkei olla otettu rullareeniä aikoihin niin meni tosi hienosti! Hyvä pikkukoira Hymy