Ilkka totesi aamulla että onkohan Herillä pissatulehdus kun oli vähän sen oloinen aamulenkillä. Ajattelin että veri johtuu juoksusta, mutta kun Hoo aika pian pyysi taas ulos ja pissiminen oli sellaista ihme kykkimistä ja loppupisut pelkkää verta, päätin viedä sen eläinlääkäriin. Ensin olin soittamassa päivystävälle, mutta muistin sitten että Veter on lauantaisin auki 10-13, ja kello oli vasta yksitoista. Sinne siis, vaikka hinnat hieman huimaakin meikäläisen budjettia...

Eläinlääkärissä ei onneksi ollut juurikaan asiakkaita, eli ei jouduttu odottamaan kovin pitkään. Ennen omaa vuoroa pääsin vielä ottamaan Heriltä pisunäytteen, mikä oli aika huvittavaa koska Heri on mun kolmas narttukoira ja vasta nyt pääsin moisiin puuhiin Hymy Sain näytteen samantien, Herillä kun oli jo hätä. Ilkkakin ihmettelin kun palattiin että mites se näin äkkiä kävi.

Sitten päästiin vastaanottohuoneeseen, lekuri kysyi ensin mitä oireita Herillä on ollut ja kysyi että onko Hoo ollut väsyneen oloinen. Totesin että ei oikeastaan, tosin Herillä on juuri juoksun parhaat päivät ja se aiheuttaa vähän huokailua. Sitten lekuri kuunteli Herin sydäntä ja paineli vatsaa, totesi että sydän kuulostaa hyvältä mutta vatsaa Heri aristaa vähän. Ei siinä sitten sen kummempaa, lääkäri totesi että pissanäyte tutkitaan vielä ja antoi ohjeeksi että Heriä pitää juottaa paljon ja viedä usein ulos, mutta Heri ei saa saada kylmää. Vastaanottohuoneessa oltiin vain joku alta viis minsaa.

Sitten taas odoteltiin vähän aikaa kunnes eläintenhoitaja tuli antamaan lääkkeet ja ohjeet niihin, lääke kuulemma tehoaa todella hyvin pissatulehduksiin mutta ikävänä sivuvaikutuksena saattaa tulla nivelkipuja. Jos niitä ilmenee lääkitys on lopetettava ja lääke vaihdetaan toiseen. Täytyy toivoa että Herille ei sivuvaikutuksia tule. Varasin vielä ennen lähtöä Herille ajan kontrolliin reilun viikon päästä maanantaiksi. Lasku oli lopulta hulppeat 169€, lääkkeen osuus 6,20€ Päättämätön Ja suurin osa ajasta oltiin tosiaan odotushuoneessa... Noh, tärkeintä on että Heri saadaan terveeksi. Ennen kotiinlähtöä pissatin vielä Herin parkkipaikalla ja onneton yritti pusertaa muutaman tipan.

Kotona Heri nukkui puolisen tuntia, se ei ollut yöllä juuri nukkunut kun pyysi kolme kertaa ulos. Silloin vielä luulin että levottomuus johtui juoksuista mutta ilmeisesti pisutulehdus oli aluillaan. Herättyään Heri alkoi itkemään joten käytin sen pisulla. Sitten juotin Herille vettä jossa oli muutama nappula, ja onneksi Heri on hyvä juomaan toisin kuin Qira. Sitten se makoili hetken aikaa kunnes taas pyysi ulos. Kerran sillä jopa tuli vahinko sisälle Otsan rypistys Meidän piti illalla mennä jääkiekkopeliin, mutta eihän Heri-poloa voi yksinään kotiin jättää kun koko ajan pissattaa.

Herppa on siis eka mun hoffeista jolla pissatulehdus on, toisaalta ei mikään ihme koska nyt on ollut melko kylmää ja luntakin melkoiset määrät, ja lenkeillä Heri ei todellakaan tassuttele nätisti polulla vaan huitelee siellä missä lunta on eniten. Heri on aika onneton kun tuntuu että lekurireissun jälkeen siitä tuli ihan voipunut. Toivottavasti lääke alkaa pian vaikuttamaan ja Herin olo paranee. Kun ei ole tosiaan kokemusta vaivasta niin ei oikein tiedä voiko potilaan oloa helpottaa kotikonstein?

Loppuun vielä kuva jonka nappasin eilen, toivottavasti pissatulehdus ei johdu siitä että tytöt istuivat hetken aikaa lumessa kun otin niistä kuvan...

1263048659_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuo on itseasiassa vahingossa otettu kuva, mutta varsin onnistunut. Mää niin tykkään kun nuo likat tulee niin loistavasti toimeen, mamin kullanmurut Hymy