Torstai-iltana lähdettiin Jämijärven mökille, ja pakkasin Herille mukaan kaikki mahdolliset reenivehkeet jos vaikka olisi intoa pistää pikkukoiraa hommiin Silmänisku Perille päästyämme lämmitin saunan ja sen jälkeen oli pakko pistää pitkäkseen ja ottaa särkylääke, oli sen verran huono olo. Onneksi toivuin eikä tullut mitään isompaa tautia.

Perjantai
Tytöt herätteli perjantaina tyypilliseen tapaansa ennen seitsemää, joten ei auttanut muu kuin nousta ylös ja käydä pikku lenkillä ja laittaa ruoat valmiiksi. Heri varsinkin vaikutti ihan ylienergiseltä joten päivän suunnitelmiin mahtui monenlaista treeniä.

Aamuruoalla otettiin pihassa kaukokäskyt (maasta istumaan), ekalla kerralla Heri oli heti sinkoamassa ruokansa luokse, joten aloitin alusta. Toisella kertaa nousi hyvin ja malttoi odottaa kunnes päästin syömään. Qira tosin meinasi pilata koko homman kun "hyvä"-käskyn kuultuaan sekin ryntäsi Herin kupille, ja ehti muutaman suullisen vetää sapuskaa napaansa (vaikka oli oman ruokansa jo syönyt - ahne mikä ahne). Ja Ilkan toruessa Qiraa ei Herikään meinannut uskaltaa syödä ruokaansa, sille piti sanoa kahteen kertaan uudestaan että "hyvä" kun se vain toljotti kulmiensa alta.

Päivällä Heri sai olla juoksunarussa sen aikaa kun ajoin nurmikkoa, sää oli sen verran mukava että halusin pitää koiria mahdollisimman paljon ulkona. Heri kun on semmoinen seikkailija niin oli turvallisempaa pitää se kiinni, varsinkin kun läheltä meni hiekkatie jossa oli jonkin verran liikennettä. Käärmeitä ei kuulemma ole pihapiirissä ikinä nähty mutta ajelin silti oman mielenrauhan vuoksi villiintyneen pihapiirin lyhyeksi.

1277730354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikku vahtikoira

Päivällä polkaisin Herille jäljen viereiselle nurmipellolle, Ilkka soitti ja kysyi luvat puuhaan kun olin niin tohkeissani mahtavasta jälkipellosta Hymy Jäljellä oli 8 kulmaa, yks loiva kaarros ja pituutta pikkuisen vajaa 600 metriä. Nameja siellä täällä, välillä enempi välillä vähempi. Kaksi esinettä, ja kun en hoksannut omia ottaa mukaan niin pistin jäljelle kaksi kertakäyttöteelusikkaa Nauru En sen kummemmin rauhoitellut Heriä alussa vaan päästin sen aika pian hommiin, Heri aloittikin yllättävän rauhallisesti. Koko jälki meni kohtuu nätisti, Heri ei vetänyt juuri missään kohtaa liikaa. Vähän huolimaton se kyllä oli, välillä vaan jolkotteli pää pystyssä, argh!! Alusta loppuun jälki kyllä mentiin, pari kulmaa meni huonosti ja piti huomauttaa, esineet ilmaistiin kohtuullisesti (ekalla jäi istumaan, toka oli parempi). Lopussa olevan ruokakupin Heri ilmaisi aika hyvin, nopeutta vaan pitäisi tähän hommaan saada jollain keinoin lisää.

Illalla käytiin puolen tunnin lenkillä ja Heri pääsi vetohommiin. Mökillä Heri sai pitää pienen huilitauon ja sitten otettiin pellolla rullareeni. Kaks kertaa niin että Ilkka oli näkyvillä ja matka suht lyhyt, ei ongelmia. Kolmannella kerralla Ilkka meni vajan taakse piiloon ja matka oli vähän pidempi, nyt Heri meni paljon vauhdikkaammin ja toikin rullan hienosti. Näitä kun vaan ottais vaikka joka ilta niin alkais metsässäkin sujumaan Silmänisku Ilkan grillatessa tytöt sai käppäillä pellolla ja otin muutaman kuvan. Heri ei tuntunut olevan kovin väsynyt mutta sisälle päästyään se veti ihan laataksi. Ruoan jälkeen uni maittoi makeasti pikkukoiralle Hymy


1277730340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ikkunasta piti välillä vahtia vaikka kukaan ei liikkunutkaan lähettyvillä

Lauantai
Ilmeisesti ei ollut tarpeeksi ohjelmaa tytöillä edellispäivänä (tai sitten niillä oli niin kivaa etteivät malttaneet odottaa että uusi päivä alkaa), kun herättivät mut taas puoli seitsemältä... Ei muuta kuin ylös, ulos ja lenkille.

Aamuruoalla otin Herille avoimen luokan läpi pellolla:
seuraaminen - aika lyhyt pätkä, ei juoksuosuutta. Kohtuu hyvä, mutta ne perusasennot...
liikkeestä maahanmeno - ihmeen nopea vaikka alusta oli aika piikikäs ja vähän kosteakin
luoksetulo - lyhyt matka, pysäytin käsimerkille. Pysähtyi hienosti ja mua harmitti kun tässä ois ollut hyvä paikka palkata! Eli päivällä reenataan siis pitkällä matkalla ja pallopalkalla.
liikkeestä seisominen - jäi istumaan?? Tosin annoin käskyn huolimattomasti. Toisella kertaa ok, eikä liikkunut yhtään kun kävin takana kävelemässä.
nouto - hieno, vaikka joutui etsimään kapulaa hetken nurmikon seasta. Palauttaessa pureskeli hieman, mutta tuli kuitenkin suht lähelle istumaan.
kaukokäskyt - tähän asti kaikki oli mennyt hyvin ja Heri oli jaksanut tosi hienosti ilman kehuja tai palkkaa. Nousi ekalla istumaan, ja sitten melkein heti valui alas. Kävin torumassa, uus yritys. Ei noussut ollenkaan... Kävin taas torumassa, uus yritys, ei noussut. Tässä vaiheessa Heri pääsi muutaman minuutin mietintätauolle sisälle. Sen jälkeen kaket sujui paremmin, tosin ois pitänyt nousta ryhdikkäämmin istumaan. Eli nyt tää tehdään niin että pelkkä istuminen - pitkä paussi - superpalkka.

Reenien jälkeen viilailin vuosikirjaa (olin torstaina saanut painosta vedoksen ja kävin sitä punakynällä läpi), ja samalla vilkuilin top-10 listoja. Agilistalle pääsy ei ole ollenkaan mahdotonta, samoin tokolistalle päästäis jos kisattais esim. 5 kisaa. PK-listallekin pääsee kunhan saalistaa koulareita ylemmistä luokista. Näyttelylistalle meillä ei ole (eikä tule ikinä olemaankaan) mitään asiaa Nauru Mutta pieni haave/tavoite voisi olla saada Heri noille kolmelle "harrastuslistalle"? Kärkeen meillä ei ole asiaa mutta kymmenen parhaan joukkoon voidaan ensi vuoden puolella yltääkin.

Aamupäivästä saatiin kunnon sadekuuroja mutta iltapäivällä aurinko taas näyttäytyi joten menin pihaan reenaamaan tunnaria. Ja käämit paloi. Kaks kapulaa, toinen mun hajuinen ja toinen hajuton. Heri arpoi taas ihan sattumanvaraisesti että kumman toi, välillä meni myös maahan kapuloilla... Sille ei sovi näköjään se että jos tuo väärän niin pistetään jäähylle, koska sen jälkeen se ei suostunut tuomaan oikein mitään. Kun mulla nousi savu tarpeeksi korvista pistin Herin sisälle ja reenasin Qiralla. Sekään ei tuonut ihan aina oikeaa, joten oman mielenrauhan vuoksi päättelin että vika on kapuloissa eikä koirissa Silmänisku Saati minussa. Eli voi olla että kapulat kuitenkin haisee liikaa mulle vaikka ovatkin rasiassa ulkona. Tästälähtien siis reenataan vain muiden kapuloilla.

Jotta Herille (tai mulle) ei olisi jäänyt ihan huono fiilis, piilottelin seuraavaksi omaa kapulaa puuklapien joukkoon mitkä oli leväällään pihalla, mikä sinänsä oli vähän turhankin helppoa. Toistoja tuli varmasti reilu parikymmentä, ja aina Heri toi oikean Nauru Hehheh. Kun pääsin sisälle niin puhisin Ilkalle Herin "tyhmyydestä" johon Ilkka totesi että "Heri on tyhmä kuin saapas". Vastasin siihen sitten naureskellen että Heri on itseasiassa tyhmempi: saappaasta on sentään hyötyä edes sateella mutta Heristä ei silloinkaan Nauru Silmänisku

Illalla sitten rullareeni, Ilkka meni Heriä piiloon erilaisiin paikkoihin pihapiirissä kolme kertaa eli vähän etsintääkin Heri joutui tekemään. Kävi jonkinmoinen tuuli mutta mää en tällä kertaa katsonut mistä pitäisi lähettää kun nyt reenattiin sitä rullaa eikä itse löytämistä. Heri toi rullat todella hienosti, kahdella ekalla kerralla ei edes tiputtanut rullaa ennenkuin sain näyttöliinan kiinni. Tätäkin on niin helppo reenata pikaisesti vaikka iltalenkillä... Eli nyt koitan ottaa itseäni niskasta kiinni tässä(kin) asiassa.

Sunnuntai
Taisi ahkera reenaaminen vihdoin tuottaa tulosta kun sunnuntaina sain nukkua reilusti yli seitsemään Hymy Aamupäivällä polkaisin Herille jäljen (230m) toiselle pellolle, tein kulmareenin (7kulmaa) mutta vähän arvelutti kun kävi melko kova tuuli. Annoin jäljen vanhentua noin tunnin ja sitten hommiin. Nameja oli nyt joka askeleella joten Heri tekikin mukavan rauhallista työtä. Nameja silti jäi ja välillä nousi nenä ja häntä... Eka kulma oli huono, sen jälkeen paransi ja oli oikein mukava olla narun toisessa päässä. Tämmöinen pilkunviilauspeltojälki ei selvästikään sovi Herin luonteelle, mutta päätin että nyt reenaan pelkästään pellolla / nurmella ja kisoissa käydään metsässä. Ja sitten veteraanina käydään kokeilemassa FH-jälkeä Hymy


1277730368_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Heri tutkimassa pari päivää vanhaa jälkeä, takana olevalle pellolle tein toisen jäljen. Mahtavat maisemat!

Päivällä otettiin rullareeni kahdella rullalla. Tehtiin pellolla ja Heri näki Ilkan, tai ekalla kerralla kirmas iloisesti ohi kun Ilkka oli puskassa piilossa mutta löysi kuitenkin. Tokalla kerralla otettiin vähän helpompi eli Ilkka oli ihan näkyvillä, ja käskinkin Ilkan pitää rullasa kunnolla kiinni että Herppa joutis tekemään vähän hommia saadakseen rullan. Heri tempoikin rullaa aika raivolla eikä antanut periksi, sai sen lopulta ja toi hienosti. Hyvä reeni, tosin Herillä oli vähän liikaa intoa lähteä näytölle eli ei tuonut rullaa ihan mun viereen. Ei kuitenkaan tiputtanut sitä ennenkuin sain näyttöliinan kiinni.

Muuta ei Herin kanssa sitten tehtykään, kotona oltiin vasta iltakymmenen aikaan joten pikkukoira painui suoraan unten maille. Jaajuu, "trimmasin" Heriltä loputkin karvat, eli joka päivä harjasin (Furmasterilla), ja kaulalta nypin kuolleet irtokarvat pois. Hoffi ei ole trimmattava rotu mutta noi kaulakarvat on aina olleet semmoisia että niitä oon tykännyt nyppiä käsin.

1277730326_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Trimmattu lyhytkarvainen hörökorva-hovawart ilta-auringossa Hymy