Olin onnistunut Herin kotihoidossa sen verran hienosti että lekurin mielestä ei ole vielä tarvetta antibioottikuurille Nauru Eli vähän turha reissu (johon meni peräti 2h kun oli ilmeisesti pari akuuttia tapausta otettu väliin...), mutta parempi näin. Herin lääkärinä oli joku virolainen (?) nainen, jolla oli hassu puhetyyli. Kirjoitustyyli oli yhtä hauska (huom. kirjoitusvirheet ei siis ole mun):

Heri tuli klinikalle koska viimeisten päivien aikana koiralle on tullut virtsamisoireet ja virtsamisen jälkeen tiputelee myös vertä. Herilla on hetkellä juoksut mennessä. Omistaja on antanuut koiralle enemmän vettä ja tuntuu että vointi on mennyt vähän paremmaks.

Klinikalla Heri on reipas ja hyväkuntoine. Yleistarkastuksessa limakalvot on vaaleanpunaiset, kosteat, vatsaon pehmeä, ei arista, sydän ja kehukoäänet ovat normaalit. Emättimen alue on hieman turvoksissä, limakalvo vaaleanpunainen, tarkastusaikaana tulee pari laimeat verentippat.

Herin virtsanäytteessa pissa on laimeä (johtu paljo juomisestä), pH on normaali, sedimentissa on hieman vähen vertä, ei mitän kiteä. Virtsassa on myös huomattava bakteereitä mutta koska virtsa ei ole steriilisti ottetu on jonkin verran bakteereitä ihan normaali. Virtsassa ei ole isoja muutoksiä.

Hetkellä Herilla ei aloitetaan antibioottikuuri. Klinikalla koira on saanut tulehduskipulääkepistokse. Kotona jatkuu kipulääkenkuuri ohjeen mukana. Hyvä on edelleen antaa Herille enämmän vettä. Jos nyt parin päivän sisällä vpinti ei parantuu tai menee huonommaks otta yhteyttä klinikalle mahdllisen antibioottikuurin aloittamiseksi.


Pikaista paranemistä Herille!


Jatkan siis veden juottamista Herille, se saakin nyt tulla töihin mukaan että pääsen käyttämään sitä ulkona. C-vitamiinia annan nyt myös toistaiseksi, ja tosiaan Heri sai kolmen päivän tulehduskipulääkkekuurin joka on nestemäistä.

Heri on nyt jo paljon parempi, eli uskoisin ettei edes tarvita antibioottikuuria. Ja parempi niin.