Reilu pari viikkoa sitten sain kuningasajatuksen; kun ei kerran paikkoja irtoa pk-jäljelle niin mitäs jos mentäisiinkin pelastusjäljelle Hymy Onni oli myötä ja päästiin heti ekaan kokeeseen mihin soitin, PPK:n järjestämään PEJÄ / PEHA kokeeseen. Ei muuta kuin sääntökirjaa tankkaamaan (jaa se jälki on noin vanha... ai siinä on myös terävä kulma....) ja tottiskuvioita hieromaan. Tuumin että tämä on hyvä reenikisa sitä hoffien pk-mestistä ajatellen, en edes ajatellut että pääsemme läpi kun jäljen harhoja ollaan reenattu vain muutama kerta (ja molemmilla kerroilla Hoo lähti harhalle), ja se maalimies siellä jäljen päässä myös pisti miettimään. Tavoitteena meillä on kyllä ollut osallistua pejään, mutta ei ihan näin suunnittelemattomasti.

Kisapäivänä ei juurikaan jännittänyt, ensimmäisenä oli siis tottis jonka perusteella ratkeaisi päästäänkö maastoon vai ei. Tottistelijoita oli kolme (yhteensä jäljellä 3 koiraa ja haussa 9), joten piiri pieni pyöri. Heri sai arvonnassa numeron 2 eli ensimmäisenä suorittamaan. Sitä ennen kuitenkin arvottiin suoritusjärjestys, mikä oli mun mielestä ihan hauskaa koska vaihtelu virkistää. Meidän suoritus:

Noutaminen: Heri innostui siinä vaiheessa kun huomasi esineen (luistimen tuppi) mun kädessä, ilmeisesti tuumi että "Jee, ollaan tultu kentälle leikkiin!", ja noudossa sitten varasti. Tyydyttävä.

Liikkeestä seisominen ja luoksetulo: Tämä onnistui yllättäen! Heri on meinaan tarjonnut aina sitä istumista ja oon koittanut eri sanoja, ja eilen illalla sitten keksin oikean äänenpainon jolla sain Herin seisomaan. Herillä heiluu kyllä hauskasti häntä tuossa kun se jää seisomaan, ei ole totista touhu tämän tytön mielestä. Sivulletuloon tarvittiin kaksi käskyä, jäi jostain syystä nuuskimaan mun liiviä. Erittäin hyvä.

Istuminen:Yllättäen olisi saanut olla nopeampi. Tässä vaiheessa ammuttiin, ja Heri (kuin myös minä) pelästyi laukausta, mutta ei hämmentynyt siitä kuitenkaan. Hyvä

Ryömiminen: Yllättäen en osannut opettaa tätä Herille kahdessa viikossa Hymy Kukaan kolmesta ei muuten ryöminyt kunnolla, kaikki saivat saman arvosanan. Ehkä syynä on se että ensi vuonna liike jää tottiksesta pois? Tuomari kuitenkin antoi vähän säälipisteitä yrityksestä. Puutteellinen

Seuraaminen: Täyskäännöksistä taas noottia, ja ekalla suoralla Heri on selvästi menossa tekemään eteenmenoa. Käännöksen jälkeen skarppas, ja mun mielestä vasemmalle käännökset oli hienoja! Henkilöryhmä aiheutti mulle vähän päänvaivaa, olin kuvitellut että se on paikoillaan mutta sehän pyöri ympyrää, häiriökoiran kera. Noh, ei siinä sitten muu auttanut kun tehdä pysähdys keskellä ja vielä kerran kävellä ryhmän läpi. Erittäin hyvä.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo: Olisi saanut olla nopeampi. Hyvä

Eteenmeno: Heh, tuomari meinasi unohtaa koko eteenmenon, oli lähettämässä meitä paikallaoloon kun kysyin että entäs eteenmeno? Olisi saanut olla tässäkin nopeampi. Hyvä

Paikallaolo: Tää oli aivan moitteeton, hauska juttu sattui kun pari heitti noutoesineensä (hanska): Heri kaula piteni kuin telestkooppi mutta hienosti pimu pysyi paikoillaan. Erinomainen

Tottis siis läpi päivän parhaalla arvosanalla, joten ei kun metsään.

Siinä piisasikin jännitystä, lähtö kun oli 50 x 50 alueelta, eikä mulla ollut hajuakaan miten toimia. Ei siinä auttanut muu kuin mennä sinne ruutuun ja luottaa Heriin. Jälki löytyi onneksi suht nopeasti joten menoksi. Heri jäljesti suht varmasti, ja ensimmäinen esine löytyi aika pian (Heri meni ohi, minä bongasin sen). Toinen esine löytyi myös, sitten tuli pitkä pätkä ja olin siinä vaiheessa varma että nyt ollaan harhalla.

En sitten pitänyt kiirettä Herin perässä, kun yhtäkkiä Hoo ilmaisi esineen! Matka jatkui ja neljäskin esine löytyi! Siinä vaiheessa alkoi jo olemaan hoppu, tuumin että ollaan varmaan aika lähellä maalimiestä ja koitin tsempata Heriä sanomalla "Ukko!". Megalomaaninen moka, Heri lopetti jäljestämisen ja alkoi kulkea nenä pystyssä. Huoh. Siinä se sitten olikin, tajusin jossain vaiheessa että hukassa ollaan. Ketutti jonkin verran, mutta kaikenkaikkiaan kokeesta jäi hyvä fiilis vaikka hylätty napsahti.

Nyt siis viilataan tottista sinne pk-mestiksiin ja reenataan kulmia pellolla. Tehtiin muuten Herille vielä metsään pieni esineruutu ennen kotiinlähtöä, n. 10 x 50 kaistale, esine vasemmassa kulmassa. Ei ollut ihan kaoottista juoksemista, ja esineen haistettuaan lähti paikantamaan ja löysi nopeasti ja toi hurjaa vauhtia.

Tottisvideo tulee kohtapuoliin myös näytille, eikä Herin karvatonta olemusta kannata peljästyä Nauru