Touhu alkaa hoffifoorumilla mennä sen verran ikäväksi että pakko selvittää asioita täällä.

Koko homma lähti siis liikkeelle siitä, että Leena laittoi piffien sähköpostilistalle viestiä miettien miten saisimme vähän piristystä uuteen vuoteen, kun koulutettavien joukko on ollut pieni. Leena ehdotti että voisimme lähestyä mahdollisia koulutukseen haluavia meilillä tai kirjeitse.

Vastasin että aikoinaan tästä on ollut kyllä puhetta, mutta se ei saanut kannatusta. Leena kysyi miksi ei, ja kirjoitti "Huom! Keskusteluun toiminnan kehittämisestä voisivat osallistua myös muutkin kouluttajat kuin Hannele ja kouluttamisesta ulkoistettu Lili."

Vastaukseni on ohessa, ja tästä ilmeisesti lähti koko lumivyöry liikkeelle:

Minna oli muistaakseni sitä mieltä että postitus vaatii liikaa materiaalia ja työtä ja kuluja :) Hannele oli valmis postittamaan ja printtaamaan laput, ja Piffeillä olisi kyllä ollut varaa mielestäni maksaa postimaksutkin. Osoitetiedot olisi saatu jäsensihteeriltä, ja mulla oli tekstikin jo valmiina.

Itse sain n.-95 kotiin kirjeen jossa kerrottiin alkavasta hoffitoiminnasta, ja silloin aikoinaan kentällä koulutti useampikin kouluttaja samaan aikaan, ja väkeä oli todella runsaasti.

Ehdotin pari kuukautta sitten Piffien kouluttajille, että voisin koulutella toukokuussa Kangasalla keskiviikkoisin, mutta se(kin) päätös torpattiin. Moni on multa kysynyt miksi en enää kouluta Piffeissä, voin kertoa että yritystä on kyllä ollut ;) (viitaten Leenan ilmaisuun "kouluttamisesta ulkoistettu").

Viime keväänä pidettiin kenttäpalaveri, ja valitettavasti koulutettavien pyyntöjä / ehdotuksia ei kuluneena vuonna otettu huomioon. Toiveena oli esimerkiksi:
- eri koulutuspaikat (oma ehdotukseni toukokuussa Kangasalla torpattiin)
- koulutettavat halusivat teema/spesiaalipäiviä (ehdottamani Merja Korten koulutuspäivä torpattiin)
- talvikoulutukset (huomenna olen menossa, mutta ilmeisesti ei Piffeillä ole kiinnostusta järjestää)
- koulutuksiin toivottiin "virikkeitä" eli esim. ylempien luokkien liikkeitä
- pikkujoulut haluttiin vaihteeksi pitää Veneilijöiden kerholla, mutta taas mentiin ravintolaan

Seuraavaksi Mervi ihmetteli, miksei Piffien nimissä voida järjestää erikoiskoulutuksia, ja minä kysyin miksi Piffien koulutus on maksullista koska rahoja ei käytetä mihinkään.

Tässä aika osuva poiminta Leenan sähköpostista: "Lili on ilmeisesti ns. kuuma peruna muille kouluttajille, mutta kouluttajana hän on ollut meille taviksille erinomainen."

Jostain syystä kouluttajat lukivat rivien välistä jotain mitä me muut emme, ja soppa oli valmis.

Ehdotin palaveria, ja aluksi Hannele ja Jenni olivat sitä mieltä että ehdotus on mainio, asioita pitää selvittää. Yhtäkkiä kelkka kääntyi, ja jopa Hoffifoorumissa ilmoitettiin että Piffeillä ei ole mitään tekemistä palaverin kanssa, vaan se on täysin ulkopuolisten järjestämä? Siis mitä?

Yksi kouluttajista myös haukkui Merviä syyttä suotta, ja toinen kouluttaja käski minun lopettaa.

Palaveri pidettiin, ja siellä päätettiin vielä kerran lähestyä Piffien kouluttajia ja ehdottaa josko voisimme perustaa oman treeniryhmän niille, joita saattaisi kilpaileminen kiinnostaa:

Päätettiin esittää Piffien nykyisille kouluttajille  seuraavaa:
 
1. Piffien toimintaa laajennetaan uudella kilpailevien/kilpailemaan aikovien reeni ryhmällä = Tavoitteellisesti harjoittelevat. Toiminta esitellään ja siitä tiedotetaan Piffien kotisivuilla sekä Piffiringissä.
 
Ryhmän yhteyshenkilöinä toimivat Lili Scarpellini ja Mervi Rudenberg.
 
Ryhmällä ei ole vakituista reeniaikaa/paikkaa vaan koulutusta järjestetäänjoustavasti koulutettavien tarpeet ja ohjaajien resurssit huomioiden. Koulutus on ilmaista jos ei kutsussa toisin mainita.
 
2. Lisäksi esitetään keskusteluyhteyden avaamista koskien Piffien toimintaa yleisellä tasolla (rahan käyttö, kouluttajapätevyys, päätöksenteko yms.).

Ja vastaus oli:

Vastaan tässä lähettämääsi yhteenvetoon. Sisällön ovat kaikki Piffien kouluttajat hyväksyneet.

Piffien kevään 2012 koulutusohjelma on lyöty lukkoon. Siihen voi tutustua
kotisivuilla, uusien ryhmien aloittaminen ei ole nyt ajankohtaista.

Piffi- kouluttajia voi kentällä vapaasti ennen tai jälkeen treenien
lähestyä, mikäli on jotain erityistarpeita koulutuksien suhteen.

Piffien tämän kevään lajiesittelyt ovat myös netissä. Piffien yhteydenpito
tämän vuoden alusta lukien on sovittu tapahtuvaksi kotisivuilla ja koulutusmaksun maksaneille  uudella foorumilla .

Piffien kouluttajat ovat 
orgaani, joka vakiintuneen käytännön mukaisesti organisoi ja vastaa Piffien toiminnasta.

Piffit toimii Suomen Hovawart ry:n alaisuudessa, joka tulee jatkossakin
olemaan toimintamalli.

Eli jälleen kerran, vastaus oli ei.

Tästä lähti hautumaan ajatus omasta "epävirallisesta alueesta", Hämeen Hoffeista. Asia ei suinkaan päättynyt tähän, vaan Mikon ilmoitus Hämeen Hoffeista sai jälleen kerran melkoisen sopan aikaan hoffifoorumilla, jossa minua haukuttiin niin kouluttajana kuin kasvattajanakin!

Tässä on tullut rodun vaihtokin mieleen, hoffeissa ei ole mitään vikaa mutta ihmiset...

Jos nettiä ei olisi niin tämäkin asia olisi hoitunut täysin erilailla. Valitettavasti Piffien kouluttajat eivät palaveriin halunneet tulla, ehkä asiat olisi saatu siellä selvitettyä jos olisivat tulleet mutta tässä nyt ollaan.

Olen lähettänyt anteeksipyynnön Piffien kouluttajille, nyt keskityn omiin koiriini ja kouluttamiseen. Tähän saa aivan vapaasti kommentoida, en tule deletoimaan kenenkään viestejä. "Keskustelu" foorumilla vaan meni siihen pisteeseen ettei ajatustenvaihto siellä enää onnistunut, ja mun piti saada vähän tyhjentää päätä. Ehkä joskus muutaman vuoden päästä tätä lukiessa naureskelen asialle Hymy