Tänä aamuna ennen ruokaa vilaisin rutiinilla Herin hampaat, ja ilokseni huomasin että kaksi etuhammasta ylhäältä on lähtenyt =) Pikkukoira on aika hassun näköinen kun on kolo edessä :) Eilen jo mietinkin että onkohan ne lähdössä mutten sen tarkemmin sen suuta räpelöinyt, enemmänkin vaadin pidempää katsekontaktia ennenkuin annoin ruuan.

Unohtui viimeksi kertoa pentukoulun reeneistä, eli aiheena oli luopuminen. Mulla oli tällä kertaa keitettyä sydäntä mukana joten tuumin että mahtaako tästä tulla mitään... Tulihan siitä, aika pian oltiin siinä vaiheessa että Heri istui, mää pidin avoinaista kättä täynnä nameja sen nenän edessä ja Heri vaan katseli mua silmiin! =) =)  Huippua!!! Tässä reenissä tuli taas todistettua että oikeesti pitäis reenata ilman koiraa sitä palkkaamista ja muutenkin sorminäppäryyttä ja tekniikkaa... Sen verran hurahdin tuohon touhuun että kanakurssille olis tarkotus jossain vaiheessa mennä :) Pentukurssi oli tosi hyvä, harmi vaan että oli niin lyhyt. Toivottavasti tässä piakkoin tulee joku jatkokurssi tai vastaava,on mielenkiintoista oppia asioita erilailla kun mitä normaalisti on opettanut.

Luoksetulokäsky on muuten iskostunut Herille nyt melkein 100%:sesti, oon testannut sitä niin metsässä kuin muuallakin, ja nyt niitä onnistumisia tulee huomattavasti enemmän kuin kuulematta jättämisiä. Seuraavaks vois alkaa miettiä maahanmenon ja istumisen nimeämistä, tosin haluaisin reenata näitä naksulla vielä varmemmiksi ja sitten vasta kertoa mikä liike on nimeltään ;) Naksuun ehdollistumista en ole vielä testannut kun en oo niin säännöllisesti muistanut naminaksutella, mutta varmaan aika pian saan senkin välineen käyttöön.

Remmissä käveleminen on vielä vähän hakusessa, välillä mennään tosi hienosti mutta välillä mun hermoja koetellaan ihan tosissaan... Herkut ja muut saa ottaa suusta pois ja muutenkin käsittely on ok. Kynsien leikkuu on vielä siinä mielessä hankalaa että Heri haluaa välttämättä maistella niitä kynsisaksia, takakynsien leikkuu onnistuu paremmin kuin etukynsien.

Häkistä, autosta ja töissä keittiössä Heri ei tule ilman lupaa, sujuu jo tosi hyvin. Eli esim. häkin oven voi avata eikä Heri edes yritä tulla sieltä pois, istuu vaan paikoillaan ja kuikuilee ylöspäin :) Tapakasvatus on aikalailla mallillaan joten vois varmaan alkaa jo opettaan sille jotain koejuttujakin...