LA 6.10.
Tytöille tuli taas illalla yksinoloa kun kävin juhlistamassa Tampereen Seudun koirakerhon 60vuotista taivalta. Kotiintuloa piti sitten kunnioittaa pienellä äänikonsertilla, kiva että mua ikävöitiin :) Heri oli vähän onkinut tavaroita häkin päältä mutta muuten ei oltu tehty tuhoja.

Pari kuvaa kun "pennut" leikkii:
Sopu sijaa antaa
976541.jpg


Ja kun käsken pienokaisia lopettamaan niin:
Ai mekö?
976542.jpg


SU 7.10.
Aamupäivällä käväistiin opiskelemassa Piffeissä, ja pikkuneidillä ei taaskaan alkuun ollut korvia kun veli-Haksu oli paikalla ja sinne ois pitänyt päästä riekkumaan :)

Ensin otettiin lääpiskelyt, ja reenasin Herin kanssa tätä seisomasta kun se pentunäyttelykin lähenee uhkaavasti. Hienosti sujui ja hampaatkin tuli tsekattua.

Sitten olikin tosi vaikee harjoitus: pujottelu!! Enimmän ajan Heri tais kävellä ihan nätisti vierellä, mutta kyllä noi kaverikoirat on sitten niin maan perusteellisen kivoja ja mamma narun päässä vaan turhaa painolastia... Kun Haksu ja Noa kävelivät ohi niin sain jotenkuten Herin pysymään paikallaan, muttei puhettakaan että olisi pitänyt katsekontaktia muhun :)

Seuraavaksi reenattiinkin kontaktia, ja kun häiriöitä ei ollut niin niin homma sujui kuin tanssi. Sain jopa reenattua kontaktia niin että heiluttelin käsiä ja Heri silti tuijotteli mua silmiin :) Ei tuosta ota selvää ;)

Eteenmeno oli Herpan mielestä ihan huippujuttu, vaikka aluksi luulin että se kirmaa suoraa päätä Katin luo mutta kupillehan se ryntäsi :)

Reenien päätteeksi Heri pääsi riekkumaan Haksun kanssa, ja vielä ennen kotiinlähtöä reenasin sen kanssa näyttelyjuoksemista eli hölkkäiltiin ympyrää. Kiltisti Heri juoksee, ei puhettakaan että hyppisi vasten tai roikkuisi remmistä, tillittelee vain silmiin 8) Ja seisominen sujuu hyvin vaikka oonkin sen edessä enkä enää sivulla pitelemässä kiinni.

Illalla Heri pääsi ihmettelemään maneesiin agilitytunnelmaa kun Qiralla oli kisat Niihamassa. Aluksi taas hirvitti ja se kulki tosi nätisti vierellä mutta sitten kun ei enää pelottanut niin kiskottiin suuntaan jos toiseenkin. Pari ihmistä tuli moikkaamaankin Heriä, ja yksi oli hui kauhistus-ihminen eikä sen luokse Heri oikein tohtinut aluksi mennä. Siinä sitten juteltiin aikamme ja lopulta uteliaisuus vei voiton ja Heri meni nuuskimaan varovasti pelottavaa kaksijalkaista.

Illalla Heri olikin sitten ihanan väsynyt ja uni maittoi myös emännälle. Ainiin, iltapalaksi tytöt saivat pienittyjä broitsunsiipiä, ei niitä tälläkään kertaa pureskeltu...

MA 8.10.
Aamulla käytiin Lihasulassa kirmailemassa, Qira edellä ja Heri perässä. Talviturkki /kesäturkki on nyt sitten kasteltu niin maan perusteellisesti kun Heri meni pää viidentenä jalkana pieneen metsälampeen =) Ihan seko pentu tuon veden suhteen! Kotona sitten käytin Qiran pesulla ja Herikin änki mukaan joten huuhtasin sitäkin siinä samalla. Herin turkki näytti aikas muhkeelta kuivuttuaan!


TI 9.10.
Sain vihdoinkin aikaiseksi käydä Herin kanssa siellä Bauhaussissa, kun oli muutenkin asioita hoidettavana sielläpäin. Ensin taas hirvitti ja pikkukoira olisi halunnut syliin, mutta jo seuraavassa hetkessä pääsin bodaamaan käsiäni kun Heri sinkoili sinne tänne :) Sain sen onneksi rauhoittumaan ja osan ajasta Heri jopa kulki todella nätisti mun vieressä. Laittelin Heriä käytävillä seisomaan (reeniä pentunäyttelyä varten) ja kun oli sopivan leveä tyhjä käytävä niin siinäpä pistettiin sitten juoksuksikin =) Mitä lie myyjät ajatelleet... Herillä oli kaikenkaikkiaan ihan kivaa, jossain vaiheessa se vähän kyllästyi ja olisi jopa ottanut torkut.


KE 10.10.
Kävin taas aamulla asioilla autoilemassa joten Heri pääsi mukaan. Se joutui hetken aikaa odottelemaan autossa kun olin kaupungilla, mutta kun tulin takaisin niin se veti sikeitä pitkin pituuttaan autossa :) Siitä suunnattiinkin Pyynikille, ja kun väkeä ei ollut paljoa liikenteessä uskaltauduin pitämään Heriä irti. Ensin riekuttiin uuden räsylelun kanssa speedwayradalla (= Tamskin agilitykentällä) ja otin muutamat kuvat Heristä.

Sitten lähdettiin kävelylle ja Hermiitin oli pakko käydä järvessä :) Alkumatkasta tuli eka koira vastaan, otin Herin kiinni ja ohjasin sen sivulle että toinen pääsee rauhassa ohi ja itse saan kontaktiharjoitusta. No tämä koiranomistajamies ei sitten nähnyt tarpeelliseksi kytkeä omaa koiraansa (miten hemmetissä ihmiset on niin SOKEITA ettei mitä se toinen touhuaa koiransa kassa prkl!), joten kun tämä lk holsku änki meidän luo niin nostin Herin syliin. Mies sitten huitoi että laske se pentu alas, mutta jatkoin matkaa Heri sylissä ja miehen luo päästyäni totesin että "En tykkää että irtokoirat tulee mun koiran luo kun tämä on kiinni". Ukko sitten rapsutti Heriä ja totes jotain kouluttamisesta mutta mää jatkoin matkaa. Mulla ei ihan oikeesti mee jakeluun se että koirat päästetään toisten luo ilman omistajan lupaa?? Kuten joskus jossain on todettu, ei ihmisetkään kättele tuntemattomia ihmisiä Hämeenkadulla... Miksi vieraiden koirien sitten pitäisi "leikkiä" keskenään?

Loppulenkki menikin sitten ongelmitta, ja sain kuvattua videolle Hermiitin hepsakat, löytyy netistä kunhan saan laitettua.

Lisää outoja nukkuma-asentoja:
976539.jpg


Ja näin meillä syödään :)
976543.jpg

Heri uskaltaa nykyään jopa nuolemaan Qiran kuppia ulkopuolelta kun Q syö, eikä Qira sano mitään!?

Illalla oli Qiran reenit ja Heri pääsi taas yleisöksi mukaan. Ja pitihän sitä Herinkin kanssa vähän reenata kun Kipi (the tuleva valio) näytti mallia, eli otin Herillä paikallamakuun (kerran nousi ylös mutta sitten pysyi) niin että olin polvillani sen edessä, sivulletuloa, luoksetulon niin että Merja piti (nyt pysyi ihan rauhallisesti odottamassa ja tuli sata lasissa luokse) ja sitten kokeiltiin vielä hyppyä. Kun loikkiminen onnistui "hop"- käskyllä niin otin Herin sivulle ja koitin uudestaan. Herihän hyppäsi ja kääntyikin vielä oikein esteen toisella puolella eli sain palkattua seisomisesta! Alokasluokan hyppy on kunnossa, hehe ;)

Ihan vikana otettiin vielä näyttelyreenit, eli Heri ja Kipi juoksi peräkkäin, tää sujui ihan hyvin mutta kun Kipi meni edelle niin Heri ois vaan halunnut leikkiä. Onneksi Heri on näyttelyissä yleensä alkupäässä ;) Merja tuli myös lääppimään Herin ja Heri ois mieluusti kiivennyt Merjan syliin pusuttamaan. Kun otin käsimerkin seisomiseen niin Merja sai hiplata Herin kokonaan läpi ilman että se liikkui, hienoa :)

TO 11.10.
Oli niin upea ilma että vein tytöt pitkälle lenkille Lihasulaan, räpsin vähän kuviakin mutta en vielä saa niitä nettiin. Päivällä olikin kiva siivota kun Heri ei jaksanut autella :)

Herin käsittely onnistuu paremmin kuin hyvin, kynsien leikkuu on ihan käsittämättömän helppoa ja korvien putsaaminenkin on ihan pikkujuttu. Qira korvakammoinen on aika hauska kun se aina haluaa tulla henkiseksi tueksi korvaoperaatioon, vaikka yleensä se aina luikahtaa piiloon kun putsausaineen ottaa esiin ;)

PE 12.10.
Aamulla Herillä meni vähän pasmat sekaisin kun piha oli täynnä omituista märkää ainetta, eli ENSILUMI oli satanut!!!

Lauantaina alkaakin sitten Herin pentuagi ja sen jälkeen lähdetään vajaaksi viikoksi reissuun eli blogi hiljenee toistaiseksi...