Ystävänpäivän kunniaksi käytiin reenaamassa Merjan & Kipin kanssa, sääkin oli mitä ihanin kun aurinko paistoi eikä ollut kovin kylmää.

Kipi teki ensin alokasluokan, ja taas sai kattella vihreenä pikku belgin osaamista :) Kai siitä tulee samanlainen kone kuin isosisko-Sissistä ;)

Herin kanssa otin ensin maahanmenoa ruokakupilla, kotona on siis nyt uudet sävelet ruokailun suhteen: ensin syö Qira, sitten laitan Herin kupin koirien ruokapöydälle, peruutan n. viiden metrin päähän ja kutsun Herin luokse (tulee aina kiljuen kun on niiiin nälkä), käsken sen sivulle ja siitä sitten maahan. Qira saa sen takia syödä ensin, koska ekoilla kerroilla kun tein tätä ja käskytin Herin maahan niin Qirppa meni kesken syömisen maahan =) Vähän liian kuuliainen otus toisinaan...

Otin siis maahanmenoa niin että laitoin kupin n. metrin päähän meistä, siihen frolicin ja Herille käsky "maahan". Pienen pohdinnan jälkeen pikkukoira valui maahan jolloin sanoin että "hyvä" ja Hoo pääsi kupille. Kerran Heri varasti, mutta kun siirsin kuppia kauemmaksi niin tääkin ongelma korjaantui.

Sitten vähän seuraamista, ja Merjalta tuli hieman noottia siitä että Heri ei ole enää pentu (!) ja siltä voisi jo alkaa vaatimaan vähän enemmän. En siis enää ohjannut liikkeelle lähtiessä sitä namilla, vaan vasta kun pysähdyin niin ohjasin namilla istumaan. Kyllä se siitä lähti seuraamaan kun lähdin liikenteeseen :)

Noutoa otettiin myös pienellä puukapulalla, ekalla kerralla Heri meinas varastaa kapulalle mutta onneksi pidin pannasta kiinni, itse nouto oli todella vauhdikas. Tokalla kerralla malttoi istua hyvin paikallaan. Sitten koitettiin osaako Heri oikeasti noutaa vai meneekö vain saalisvietillä kapulan perään: Merja vei kapulan vähän matkan päähän ja annoin käskyn. Herihän nouti :) Sitten koitettiin jo vähän vaikeampaa reeniä: Heri istumaan, kapula n. metrin päähän ja minä parin metrin päähän, oltiin siis Herin kanssa naamakkain ja kapula meidän välissä. Olin positiivisesti yllättynyt siitä että Heri todellakin ISTUI paikoillaan! Sitten nouda-käsky, ja Heri otti kuin ottikin kapulan 8) 8) 8) Hienoo =)

Perjantaina kävin Herin kanssa puolen tunnin remmilenkillä, ja totesin että voi autuutta tää on ihanaa tän nokkapannan kanssa :)

Lauantai-aamuna mentiinkin Lihasulaan pitkälle lenkille Katin & tyttöjen kanssa, lenkki sujui varsin sopuisasti, tosin kerran Heri yritti ottaa keppiä Tinkalta ja Tinka suuttui oikein toden teolla. Heri oli alimmaisena ihan tyynenä, mutta kun Tinka ei lopettanut rähjäämistä niin Heripä antoi takaisin samalla mitalla! Menin sinne väliin nappaamaan Tinkan pois ja Heri onneksi lopetti saman tien. Loppulenkki sujui ihan kivasti, ja kotona Heri oli mukavan väsynyt.

Ens viikolla mulla alkaa 4kk kestävä kurssi joten koirat joutuu olemaan useammin yksikseen kuin mitä ovat nyt olleet, saa nähdä keksiikö Herppa jotain ohjelmaa vai ei... Perjantai-iltana likat oli 8h yksin ja nätisti oli oltu, herkkuja sisältävät maitotölkit oli revitty auki mutta muuten ei mitään sotkuja. Kunhan ei jätä sipsipusseja hampaiden ulottuville niin on kiva tulla kotiin ;)