Keskiviikkona 19.3. kello 8.00 suuntasimme Bemarin nokan kohti pohjoista, matkan päämääränä oli Ilkan perheen mökki Tepastossa. Matkalla kävimme evästämässä Ilkan äidin luona Seinäjoella ja siitä ajettiin ja ajettiin ja ajettiin... Heri-pienokainen reissasi repsikan jaloissa, näpsäkän kokoinen otus ;)

Perillä oltiin siis yhdeksän aikaan illalla, ja ensimmäinen yö vietettiin naapurissa Tuomiston majalla koska emme olisi jaksaneet alkaa lämmittämään omaa mökkiä enää siihen aikaan.

1409417.jpg
Ensimmäinen yöpymispaikka

1409418.jpg
Isin tyttö :)

Torstaina sitten suuntasimme mökille, koirien remmit jätettiin autoon ja likat saivat painaa vapaana sydämensä kyllyydestä. Ja kyllä nauttivatkin :) Kun lämmitin mökkiä niin Ilkka roudasi tavaraa autolta, matkaa oli jokunen sata metriä ja koska lunta oli järkyttävän paljon niin homma sujui helpoiten suksilla. Heri juoksenteli Ilkan mukana edestakas, lopulta sekin tosin jäi mökille kun oli melko puhki lumessa tarpomisesta.

 1409443.jpg
Mökki kuvattuna Ounasjoelta

Mökissä ei ollut mukavuuksia, ei sähköä eikä juoksevaa vettä joten jokunen tovi meni ennenkuin saimme tuvan lämpimäksi. Koirat auttoivat parhaansa mukaan, jossain vaiheessa tuli vähän väsy ja ne asettuivat kuistille patjan päälle nukkumaan

1409420.jpg
Tyttöjen tuli vähän vilu :)


1409431.jpg
Uni maittoi ahkeroinnin jälkeen koko porukalle.

1409421.jpg
Heri unten mailla

Ilkka oli hommannut meille metsäsukset, ja niillä sitten sivakoimme Ounasjokea pitkin poikin koirien kirmatessa edestakaisin. Heri on kyllä varsinainen jästipää, ei se oikein viitsinyt varoa suksia vaan olisi mieluusti käppäillyt niiden päällä :)

1409423.jpg
Ounasjoen jäällä aamulenkillä

1409439.jpg
Heri saa lumipesuja

1409425.jpg
Heri & Ilkka hiihtoreissulla

1409438.jpg
Herille maistui uni päivän touhuilujen jälkeen...

Herillä oli hauska tapa mennä nukkumaan takan ääreen, kun me muut nukuimme vällyjen alla makuuhuoneessa niin Heri asettui mukavasti kerälle takkahuoneeseen :) Fiksu blondi ;)

Koska oli pääsiäinen, niin koirat saivat maistaa myös mämmiä kerman kera, ja hyvin maistui. Myös kuivattua poronlihaa kokeiltiin ja se upposi myös erittäin hyvin. Muuten oli vähän huonot eväät mukana, olisi pitänyt ottaa enempi lihaa ja rasvaa, molemmat laihtuivat reissulla kun oli niin köyhät eväät :(

Porojakin nähtiin, onneksi ne olivat aitauksessa niin ei tarvinnyt pelätä että likat alkaisivat jahtaamaan niitä... Käytiin myös ihmettelemässä Leviä, voi sitä ihmispaljouden määrää. Ei ole kyllä mun juttu, taidan olla sen verran erakko että viihdyn mieluummin vähän syrjässä kuin ihmispaljouden keskellä :)


1409428.jpg
Heri, pohjoisen tyttö

Aika sujahti vähän liiankin äkkiä ja pian olikin jo kotiinlähdön aika. Heri olisi mieluusti jäänyt vielä mökille, siinä missä Qira loikkasi autoon heti kun ovi avattiin niin Heri odotti että auto käynnistyi ennenkuin se tuli lumihangesta meidän luo :)


1409426.jpg
Kotimatkalla uni maittoi :)

Kotimatkalla Heri asettui taasen repsikan jalkatilaan ja veti täysillä sikeitä, poikkesimme Oulussa Jaanan luona näyttämässä Herpiiliä (kiitos vieraanvaraisuudesta!) ja Heri oli kovasti innoissaan kasvattajansa näkemisestä :) Paikat tuli taas tutkittua, nätisti tyttö antoi katsoa hampaat ja hännän.

Kotona olimme sitten yhden jälkeen yöllä, ja likat olivat melkoisen väsyneitä. Hienosti osaavat kyllä molemmat autoilla, ei ollut noinkaan pitkällä matkalla mitään ongelmia vaan nukkuivat rauhassa koko ajan.

Keväällä/kesällä olisi tarkoitus lähteä Lappiin uudestaan, tällä kertaa pikku vaellukselle. Herille täytyy siihen mennessä hommata vetovaljaat ettei sinkoile pitkin poikin tuntureita :)