Viikon aikana on tullut taas touhuttua kaikennäköistä, lyhyt raportti (kun en tarkemmin muista kaikkea :) ).

Maanantaina käytiin Eddien kanssa navetalla ottamassa vähän agilityä, Herillä otin vain yksittäisiä esteitä (hyppy, a-este, putki, pujo, pussi).

Keskiviikkona oltiin navetalla Jennin ja likkojen kanssa, nyt otin Herillä vähän radanpätkiäkin ja meni ihan kivasti vaikkei mitään vaikeampaa kiemuraa ollutkaan.

Tostaina oltiin Piffien reeneissä, otettiin ainakin liikkeestä maahanmenoa (joka ekalla kerralla sujui kuin rasvattu mutta sitten ei enää niin hyvin) ja paikallamakuuta, ja Herille tokon luoksepäästävyys. Illalla mentiinkin pitkästä aikaa Siivikkalaan yöksi, aamulla Heri oli kerran livahtanut sänkyyn mutta muuten likat olivat oikein nätisti.

Perjantaina kävin kuvailemassa Cheriä järven rannalla, ja sitten hain seuraksi vielä Bellan ja Herinkin. Kun Jenni heitti Bellalle dummyn järveen niin usutin Herin perään, sehän lähtikin innolla perään mutta kun oli juossut järveen maahansa myöden niin teki äkkipysäyksen ja peruutti ihmeissään pois =) Uusi yritys, ja kun Bella laitettiin puuhun kiinni ja Herille heitettiin dummy niin Heri lähti kuin lähtikin uimaan!!! Ensin se ui koomisesti roiskien ja yritti ylöspäin mutta melko pian oikea tekniikka löytyi. Heri ui muutamat kerrat mamman hihkuessa ilosta rannalla. Qira kun ei ui ellen itse mene edellä, joten on hurjan kivaa että pikku-Hoo on reipas ja ui itseksensä :)

Uimareissun jälkeen kävin kotikotona siivoamassa ja likat sai hetken aikaa olla parvekkeella, Heri haukkui välillä mutta muuten olivat melko nätisti. Illalla suunnattiin Pirkkalaan esineruutuun, tällä kertaa meni jo paremmin kuin viime kerralla, tosin Heri juoksi kuin pieni päästäinen ruudussa :) Esine löytyi mutta ihan perille asti se ei sitä tuonut. En ole tästä vielä huolissani, täytyyhän ne aakkoset ensin opiskella ennenkuin voi alkaa lukemaan ;)

Reenien jälkeen käytin koirat yksinään lenkillä, ensin Qiran ja sitten Herin. Heri sinkoilikin päättömästi Qiran jälkiä pitkin, joten otin loput namit käyttöön ja otettiin vähän liikkeestä maahanmenoa ja luoksetuloa. Tuolla otuksella (ja Qiralla myös) tuntuu olevan nyt niin mahdottomasti virtaa etten tiedä mihin sen saisi hukattua??

Lauantaina olikin sitten se pelastuskoirien alkeiskurssikarsinta, ja siihen kuului kahdeksan eri rastia. Ensimmäisenä testattiin paukkuarkuus, Heri istui mun vieressä ja tillitti silmiin, ekan paukun kuullessaan korvat vähän heilahti mutta tokan paukun jälkeen Heri laittoi maate :) Sen jälkeen mentiin testaamaan miten koira suhtautuu vieraaseen ihmiseen; maalimies kykki jonkin matkan päässä namit kädessä ja Herille pistettiin liina ja katsottiin sen reaktioita. Tuumin että kiva juttu, toihan ukko on selkeä mörkö ja luulin että Hoo alkaisi haukkua kykkivää miestä. Toisin kävi, Heri sinkosi heti tohkeissaan miehen luo ja eväätkin maittoivat, Heri jopa meni hienosti maahan mm:n edessä :) Toinen kouluttaja kysyikin että onko tuon kanssa reenattu hakua.

Sitten testattiin lisää suhtautumista vieraisiin, eli käytiin juttelemassa yhden kouluttajan kanssa ja hän lääppi koiran siinä jutellessaan. Heri meni tohkeissaan naisen luo, ja hyväksi todettuaan suhtautui varsin välinpitämättömästi ja seisoi rauhassa paikallaan kun kouluttaja koplasi läpi. Seuraavaksi koitettiin miten koira leikkii ja leikkiihän tuo :)

Tottelevaisuusosiossa sai vapaavalintaisesti näyttää mitä halusi, otin Herillä vähän "seuraamista" (mitä se ei osaa), istumisen, maahanmenon ja luoksetulon. Sujui yllättävän hyvin, vaikka avustin nameilla niin Heri teki heti ekasta käskystä ja luoksetulossakin jäi paikalleen istumaan vaikken ikinä ole sitä noin pitkälle jättänyt.

Pimeässä huoneessa testattiinkin sitten toimintakykyä, ja nyt Heri osoitti olevansa TosiBlondi :) Menin toisen kouluttajan kanssa sisälle mökkiin ja Heri jäi ulkopuolelle toisen kouluttajan kanssa odottamaan. Kun Heri päästettiin sisälle se tuli reippaasti (mitä siellä pimeydessä nyt näki) melkein suorinta tietä meidän luokse, kävi nuuskimassa kouluttajan ja palasi sitten ovelle. Sinne se sitten jäi vaikka yritin sitä huhuilla, ja kun sain luvan mennä sitä vastaan niin sain taas naurun aihetta: menin Herin taakse ja kutsuin sitä nimeltä, Hoo fiksuna likkana tuijottaa ovea ja kääntelee päätään ja ihmettelee että mitä se mamma oikein huhuilee =) Se ei siis kertakaikkiaan tajunnut että olin sen takana ennenkuin kopsautin sitä päähän jolloin se riemastui yllättyneenä :) Ovella ollut kouluttajakin totesi että onpa blondi koira, Heri oli katsellut häntä korvat hörössä kun olin kutsunut sitä :D *naurua*

Pimeän huoneen jälkeen oli vuorossa raunioilla kävely, ja tää sujui Heriltä mukavasti. Päästin sen irti ja lähdin merkitylle radalle enkä taakseni katsonut ;) Parissa kohdassa Heri vähän epäröi mutta melko nopsaan selvitti radan.

Viimeisenä oli "ketteryys", ensin puomin tyylisesti ylös, sitten lankkua pitkin, sen jälkeen ritilän yli (tässä piti Heriä vähän houkuteKarsilla) ja sitten toisen ritilän yli. Reippaasti Heri meni vaikka eka ritilä vähän hirvittikin.

Tuo testitilaisuus oli tavallaan pienimuotoinen luonnetesti, sen oloista touhua oli välillä :) Heri jaksoi hyvin vaikka kaikkinensa meni parisen tuntia, missään vaiheessa se ei kieltäytynyt tekemästä mitään eikä räyhännyt toisille koirille tai ihmisille. Ja laukausvarmuuskin on testattu ;)

Huomenissa selvinnee pääsimmekö alkeiskurssille vai ei, muistaakseni tilaisuudessa oli n. 27 koiraa ja pari joutui ilmeisesti jättämään leikin kesken heti ampumisen jälkeen. Meidän ryhmässä oli yksi koira jota ei touhu kiinnostanut oikeastaan ollenkaan, yksi joka ei oikein tykännyt leikkiä ja yksi joka ei selvinnyt radalla kävelystä tai telineistä. Alkeiskursseja alkaa kaksi eli ilmeisesti 10-12 koiraa hyväksytään mukaan touhuun.

Herin Haksu-veli oli myös paikalla ja sillä sujui osiot myös mallikkaasti, ihan kaikkea en ehtinyt näkemään kun pyörittiin rasteilla samaan aikaan vaikka eri ryhmissä oltiinkin. Karsintakokeen jälkeen sisarukset pääsivät leikkimään vaikka melko puhki olivatkin koettelemuksesta. Kotimatkalla käytin Herin vielä uimassa, kotona likat pääsivät pihaan syömään puruluita ja Hoo alkoi melko pian vetämään sikeitä =)