Keskiviikkona menin talkoohommiin Tamskin tokoilmoittautumiseen, ja luonnollisesti Heri pääsi mukaan :) Ilmoittautuminen alkoi kuudelta ja työntekijät olivat paikalla viidestä asti. Päästin Herin vapaaksi kennelpiirin tiloihin, ja kyllä pikkukoira käyttäytyikin melko mallikkaasti. Anne (Tytti-villiksen omistaja) moikattiin varsin iloisesti, muitakin ihmisiä käytiin nuuskimassa uteliaasti. Herissä ei oikein vahtikoiran virkaa ole, talkoolaisia tullessa sisälle Heri vain vilkaisi tulijaa ;)

Heri sai oleilla vapaasti tiloissa, eipä se juuri mun jaloissa notkunut vaan käyskenteli ihmisiä nuuskimassa. Yhdessä vaiheessa mua alkoi naurattamaan, kun kolme ihmistä jutteli keskenään ringissä niin Heri seisoi siinä rinkiläisenä ja tuijotteli puhujaa silmiin =) =) Ihan kuin pikkuneiti olisi osallistunut myös keskusteluun... Kun ilmoittautuminen alkoi vein Herin autoon odottamaan.

Ainiin, ilmoitin sitten Herin penturyhmään, eli Suomelan Sarin kilpailuihin tähtääviin penneleihin. Sama ryhmä missä olimme viime syksynä mutta emme päässeet osallistumaan kuin joka toinen kerta, eli nyt uusi yritys ;) Syksyllä täytyy kyllä jo mennä johonkin jatkoryhmään...

Tostaina olikin Piffien reenit, ensin otettiin tervehtiminen eli mentiin kouluttajan luo (Hoo kahdella jalalla...), koira sivulle ja käteltiin kouluttajaa. Muutaman kerran jouduin laittamaan Herin takaisin sivulle mutta saatiin tää lopulta onnistumaan.

Eteenmeno oli Heristä melkoisen kivaa, vauhdilla ruokakupille ja ekalla kerralla samaa vauhtia takaisin :) Toisella kerralla kirmasin Herin perään ja heitin lisää evästä kuppiin. Luoksetulo oli vauhdikas, ja Heri äänteli jonkin verran Minnan pidellessä sitä. Tätä pitäis itseasiassa taas harjoitella, luoksetulo kun ei ole ongelma vaan se rauhassa paikallaistuminen.

Lopuksi pyysin vielä Minnalta tokon luoksepäästävyyden, ja voi että kun olin haljeta onnesta kun Heri tuijotteli mua silmiin Minnan taputellessa sitä päähän =) Tätä täytyis nyt päästä reenaamaan vieraiden ihmisten kanssa, Heri näyttäis hoksaavan miten tässä ollaan mutta en tiedä mikä on käytös kun vieras ihminen lähestyy.

Minna vielä ammuskeli ennen loppua, ekan laukauksen jälkeen Heri käänteli päätään ja ihmetteli että mikäs ääni?? Tokallakin vähän reagoi, mutta kolmas ja neljäs menikin sitten jo kuuroille korville... Hyvä hyvä :)

Lihasulassa käytiin taas yks päivä lenkillä, ja Herppa yllätti mut varsin positiivisesti!! Pidemmän lenkin loppupuolella on megalomaaninen kivenjärkäle, ja kesäisin aina kiipeilytän Qiraa kiven päälle:
1432173.jpg

Kivi on siis jotain kaks metriä korkea ja toiselta sivulta aivan pystysuora. Nyt talvella en oo Qiraa siihen kiipeilyttänyt kun lumi hankaloittaa ponnistusta, mutta syksyllä rouva kipusi sinne varsin vikkelään ja Heriä selvästi harmitti kun se oli vielä niin pieni ettei yltänyt niin korkealle :)

Nyt huvitin itseäni kiipeämällä kivelle, ja yritin houkutella Qiraakin loivemmalta puolelta ylös. Herille heitin pari jääkimpaletta lumihankeen ja sitten käänsin sille selkäni ja aloin hihkumaan Qiraa. Mitä tekeekään pikku-Hoo!! Yhtäkkiä se vaan on mun vieressä, se siis oli kiivennyt pystysuoralta puolelta mun luo 8) Ihme tyyppi! Ja olihan Qirankin sitten loikattava sinne ettei vaan jää kakkoseksi ;) Molemmat sai kourakaupalla herkkuja.

Tavoitteita ja muita... eli jatketaan Qiran tyyliin matalalla profiililla ;) Tavoitteena ois BH ensi vuonna, ja ilmeisesti Heri aloittaa pk-puolelta ja tokoillaan vasta myöhemmin. Herin motto kun on "Sikanopee vauhti korvaa pari hernettä kuupassa", ja tää sopii paremmin pk-puolelle kuin tokon pilkunviilaukseen. Olen myös ajatellut että Herin pitää osata vähintään tokon voittajan liikkeet ennenkuin lähdetään kisoihin, jos vaan mahdollista niin edetään yksillä ykkösillä sinne EVL:llään ja tahkotaan sitten siellä vähän pidempään.

Kohta pääsee jo jäljestämäänkin (tai pääsis varmaan jo), eli nyt täytyis miettiä Herille ilmaisua sinne jäljelle. Oon miettinyt että se maahanmeno kiinnostaisi (jos vaikka FH:llekin joskus eksyttäisi), täytyy vaan keksiä miten sen opetan.

Agiliitoo jatketaan samaan malliin, ja möllikisaankin uskaltaudutaan toivottavasti tämän vuoden puolella.

Tällaista tällä kertaa :)