Keskiviikkona alkoi sitten agilityn pentujatkokurssi. Mulla ei illalla ollut oikein fiilistä lähteä reeneihin (osasyynä varmaan se että kurssin hinta kirpaisi mukavasti budjettia), ja sääkin näytti siltä että saattaapi alkaa satamaan, mutta lähdettiin sitten kuitenkin.

Etukäteen oli kerrottu että meidän kanssa kentällä ei ole samaan aikaan toista agiryhmää, mutta flyballia on. Tuumin että eihän kukaan flyballia harrasta joten saadaan reenailla rauhassa :) Olin väärässä, kenttä oli täynnä kaikenkokoista haukkuja ja meno oli melko eläväistä... Herikin innostui kun kavereilla oli kovin kivaa. Käytiin Herin kanssa ennen reenien alkamista vielä lämmittelylenkillä, toinen kouluttajista eli Saara (=Qiran hieroja) on tästä erityisen tarkka.

Mua vähän huoletti että miten Heri pysyy käsissä kun ei sitä remmissäkään voi pitää kun ratoja mennään, mutta taas kerran pikkukoira osoitti ettei ole huolen häivää, Herille ei tullut mieleenkään lähteä mun luota mihinkään :) Reenit meni vallan mukavasti, ensin otettiin melko helppo rata (putki ja hyppyjä), ja sitten siirryttiin vähän vaikeampiin kuvioihin. Alussa emännän ohjaus vähän tökki, mutta kun se saatiin kuntoon niin Hoo paineli sulavasti rataa. Saara naureskeli että kun se viimeksi on nähnyt Herin niin se meni kovin rauhallisesti, ja kysyi että ollaanko me reenattu. Sanoin ettei olla tehty mitään agilityn suhteen.

Toinen kouluttaja, Jonna, halusi nähdä miten meidän pujottelu sujuu ja näytettiin osaamisemme sillä kanaverkkosysteemille. Härnäsin Heriä räsylelulla, heitin sen pujottelun loppuun ja sitten vein Herin alkuun. Hoo pujotteli ihan mallikkaasti, ja Jonna totesi että mulla on hyvä palkka ja palkkaan hyvin :)

Kotiläksyksi sain Herin jättämisharjoituksen, eli kun reeneissä jätän sen ekan esten taakse niin hiippailen melko epäilyttävästi eteenpäin jolloin Heri helposti varastaa. Pitää siis oppia kävelemään reippaasti ja huolettomasti :)

Reenit meni siis oikein mainiosti, ja mulla oli hieno fiilis jälkeenpäin. Hoo kun nauttii tuosta lajista joka karvavarpaallaan =) Reenien päätteeksi mentiin vielä isovillakoira Spriten kanssa lenkille, ja vaikka Hoo oli pörrännyt sille ennen reenejä niin se ei sanonut sille mitään kun lähdettiin kävelemään. Kun päästin Herin irti niin se jopa haastoi kaveria leikkimään :) Eli se sen ärjyminen johtuu epävarmuudesta.

Torstaina olikin sitten touhuntäyteinen päivä. Ensin kävin koululla suorittamassa näytön ja likat ootteli sen aikaa autossa. Sitten käytiin Nokian Mustissa & Mirrissä hakemassa Herin takkiin kuulunut kylkiäispanta ja valjaat. Alunperin piti siis ostaa valjaat Herille, mutta kun ne istui Qiralle paremmin niin ostinkin ne vanhukselle :) Heri pelästytti haukkumalla pari asiakasta jotka tuli sisälle, se kyllä reagoi kaikkeen valoakin nopeammin...

Ostoksilta mentiin sitten jäljestämään Jennin kanssa Pirkkahallin lähelle, ja ohessa kuvamateriaalia (kiitos Jenni kuvaamisesta!!!!):

1539531.jpg
Ensin rauhoitutaan kunnolla (huom. Herin uudet jälkivaljaat :) )

1539533.jpg
Saanhan jo jäljestää, saanhan =)

1539534.jpg
Tuohon suuntaan...

1539535.jpg
Päästä jo, mää tiedän ja osaan!

1539537.jpg
Ja sitten hommiin :)

1539550.jpg
Jäljen jälkeen naurattaa :D Olipas meillä taas kivaa!

Jälki oli parisataa metriä pitkä serpentiini ja Heri jäljesti taas paremmin kuin viimeksi. Nosti kaksi kertaa nokan ylös kun kauempaa kuului ihmisten kovaäänistä puhetta, ja kerran kuivalla kohdalla joutui vähän etsimään jälkeä. Ens kerralla vois jo koittaa laittaa sinne tänne vähän parempaa herkkua (sydäntä), vaikka noi mininappulatkin kelpaa mainiosti.

Kun jäljet oli ajettu lähdin tyttöjen kanssa puolentoista tunnin lenkille, ja koska oli aika kuuma niin Hoo meni yhdessä vaiheessa ojanpohjalle makaamaan! Ensin se lipsutteli sitä vettä ja sitten vain tyynesti pisti maate ja jatkoi veden juomista samalla :) Neiti oli melko kurainen tuon jälkeen, joten piti käydä läheisellä lammella uittamassa sitä. Heri ei siitä tosin paljoa putsaantunut kun ranta on melko kurainen, joten täytyy koittaa viikonlopun aikana pestä pikkukoira.

Illalla oli jälleen raunioreenit, ja ensimmäisenä koirille ammuttiin. Ekan laukauksen Heri kääntyi katsomaan, mutta kahta seuraavaa ei noteerannut mitenkään. Sitten päästiin tutustumaan telineisiin, ja etukäteen ajattelin että Heri menee putken ihan varmasti mutta muista esteistä en oikein tiedä... No just, ensin oli keinu jolla jouduin jarruttelemaan Heriä ettei sinkoile sata lasissa. Sitten hyppy josta pyysin ottamaan puolet rimoista pois - turhaan kun Hoo loikkasi jokatapauksessa pitkälle. Seuraavana liikkuva tynnyrisilta jolle Hoo loikkasi melkein heti ja käveli reippaasti loppuun. Tikapuutkin sujui melko vauhdikkaasti vaikkei mulla edes ollut namia :) Putki oli pala kakkua ja epämiellyttävä alustakin meni ongelmitta. Oli meinaan nopee suoritus ;)

Kun viimeksi Heri oli ukkoja etsiessään ollut vähän kuutamolla niin tällä kertaa päätin ottaa oikein helpot ja hauskat harjoitukset, eli pako - heiluri - pako. Kaikki sujui tosi hyvin, miten tuolla otuksella voikin olla noin kaamea vauhti! Ekalla molarilla Heri söi taas häntä koipien välissä, mutta se taitaa johtua enemmänkin siitä että se keskittyy syömään kuin että sitä pelottaisi? Heiluria ei olla ennen otettu, mutta sekin sujui mallikkaasti, Heri meni lujaa ja suorinta tietä, kun esteenä oli melko iso lava niin Hoo suorastaan l e n s i sen yli! Viimeinen maalimies oli kyllä paras, eli pako ja molari menikin pieneen konttiin sisälle piiloon. Hoo lähti perään sata lasissa, kontin ohi, hoksasi heti että se onkin tuolla sisällä ja samaa vauhtia pimeään koppiin =) Huipputyyppi!