Sunnuntai-iltana tokoiltiin taas Sarin silmien alla, ja Sari naurahtikin meille alussa että "Ai Heri jaksoi tulla tänne?", Sari kun reenaa samassa ryhmässä Qiran kanssa ja näki kun aamulla toilailtiin Herpan kaa. Juu, Herihän jaksaa kuin pieni työmyyrä =)

Tänään reenailtiin sivulletuloa ja yritin saada Heriä tulemaan sivulle ilman namia - vaihtelevalla menestyksellä. Totesin Sarille kun se tuli viereen katsomaan meidän suoritusta, että Heri parka kun heti vaadin siltä 110% suoritusta... Ei siis riitä että se tulisi edes sinnepäin vaan sen on tultava just oikein. Mulle selkis päivän aikana että toi Herin kouluttaminen on sen takia niin hankalaa kun yritän korjailla sen kanssa Qiran virheitä 8) Mikä pässinpää olenkaan... Onhan se hyvä opettaa heti alussa oikein, mutta rajansa kaikella.

Paikallamakuuta otettiin myös, ja Herillä tää sujui varsin mallikkaasti. Ei yrittänyt nousta kertaakaan ja tillitteli mua silmiin. Olin remmin mitan päässä, palkkailin vähän väliä ja yhteensä paikkamakuuta tuli varmaan n. 5min. Hyvä hyvä :)

Luoksetulo leikkiä otettiin taas, ja tällä kertaa saatiin avustajaksi sammarin omistaja jonka koira oli ollut päivällä pentunäyttelyssä ja sen takia jätetty kotiin. Heri juoksi innoissaan miehen luo, mutta kun hän jostain syystä yritti ottaa Heriä pannasta kiinni niin näki selvästi että Heri ei tykännyt... Nojas kaaaauas pois, mutta kun kutsuin tuli kovasti iloisena mun luo eikä siis joussut paniikin vallassa karkuun miehen luota. Ja kun mies hetken päästä kutsui Heriä niin Hoo juoksi sata lasissa takaisin =) Ja taas pelästyi kun otettiin pannasta kiinni, tätä tehtiin jotain 6-7 kertaa ja aina vaan Heri juoksi miehen luo vaikkei yhtään tykännyt pannasta pitämisestä.

Luoksepäästävyys onnistui taas oikein loistavasti, tällä kertaa Heri heilautti jopa hieman hännänpäätä Sarille :)

Reenattiin vielä esineiden välissä kulkemista, eli Sari oli viljellyt nurmikolle kaikenmaailman lelua ja tarviketta, ja tarkoitus oli että koira kulkee remmi löysällä eikä yritä mennä esineiden luo. Täähän meni viime vuonna meillä ihan pipariksi, Heri ei kuunnellut mua lainkaan vaan ois mennyt tsiigaamaan joka ikisen härpäkkeen. No, edistystä on tapahtunut kun tällä kertaa Hoolainen ei vilkaissutkaan esineitä vaan kulki erittäin nätisti mun vieressä! Eikä tarvinnut edes houkutella namilla, mulla oli kyllä nakkia kädessä mutta käsi pysyi piilossa. Hyvä Hoo!

Illalla kotona sitten kokeilin Herillä laatikkonaksuttelua, joka ei onnistunut lainkaan. Heri vaan jumppas mun edessä istu-maahan kaukokäskyjä. Nää se kyllä osaa hyvällä tekniikalla edelleen ;) Helpotin sitten harjoitusta ja houkuttelin Heriä sivulle, menin samaan paikkaan missä otan sen sivulle iltaruuan aikaan, mutta en ohjannut kädellä. Hoolainen tuli sivulle melko nätisti, jäi vähän taakse mutta naksautin silti. Heitin namin poispäin ja uudestaan käsky ja Hoo tuli =) Tein vielä niin että liikuin pari askelta ja pidin namia ylhäällä ja pysähtyessä en liikuttanut kättä, Heri pisti pepun alas omatoimisesti :) Eli nyt kotireeniä!! Ja Merjan reeneihin myös edes kerran viikossa, vai mitä Merja (jos yhä edelleen jaksat meitä tumpeloita, tai lähinnä mua ;) ).

Maanantaina oli aamupäivällä sen verran hieno ilma että vein koirat Lihasulan uudelle laavulle missä käytiin kerran talvella, kuvia löytyy täältä.