Olipas mukava viikonloppu! Perjantaina päästiin melkein aikataulussa lähtemään, tosin matkaan ei sitten mennytkään niin kauaa kuin olin aatellut eli oltiin perillä sopivasti vähän yli kuusi Hymy Päästiin mukavasti valkkaamaan myös sopivaa mökkiä, tosin luxusmökin oli Annika jo varannut itselleen ja Jaanalle. Ei meidänkään mökki huono ollut, vessa ja vesi vaan puuttui kaikista mökeistä. Mutta katon alla parempi kuin taivasalla / teltassa Hymy

1245057803_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paikka (Vaherma) oli ihan ok, tosin tasoon tähden mun mielestä liian hintava. Esim. saunasta joutui maksamaan erikseen 60€ / 3h, tosin meidän porukalla se ei tehnyt kuin muutaman euron per nuppi mutta silti. Ruoka ei ollut kovin kummoista mutta mahansa sai kyllä täyteen. Mukavat ulkoilumaastot oli ihan vieressä, samoin järvi missä koiriakin sai uittaa.

Perjantaina siis väki saapui kuka mihinkin aikaan, viimeisimmät tais tulla vasta lähemmäs puoltayötä? Ensin majoittauduttiin ja sitten iltasella siirryttiin grillille paistelemaan makkaroita ja nakkeja Hymy Sipsi- ja karkkipussitkin kiersi joten ei tarvinnut omia herkkuja haaskata. Ja Jaanan salaatit!! Naminami, täytyykin muistaa pyytää reseptiä siihen makoisaan pastasalaattiin (vink vink). Nuotion ääressä myös suunniteltiin seuraavan päivän reenit, eli jaettiin koirakot aloitteleviin ja kokeneisiin. Me Herin kanssa mentiin aloitteleviin joiden oli tarkoitus mennä pellolle heti aamusta.

Aika myöhään jaksettiin kukkua muiden seurana, sitten käytiin Haksu-veljen kanssa pikku iltalenkillä ja nukkumaan.

Lauantaina herätys puoli kahdeksan aikaan, aamupala oli 8-9 ja ulkoilutin tytöt ennen sitä. Kiirettä ei tosin ois tarvinnut pitää kun jälkikouluttaja Virpi Laamanen oli vähän eksynyt maisemareitillä ja päästiin aloittamaan melkein tunnin myöhässä. Sää oli ihan ok vaikka vähän tihuutti alussa. Meitä oli ekassa ryhmässä viisi ja lähdettiin kaikki samaan aikaan polkemaan rivissä jälkiä, Herin viimeisenä kun teen sille serpentiiniä. En muista miten pitkä jälki oli mutta ihan mukavan pituinen kuitenkin. Jälki sai vanhentua aika tavalla kun muiden jälkiä ajettiin todella huolella, mikä oli oikein hyvä.

Pellon nurmi oli kohtuu pitkää joten Herilläkin intoa enemmän kuin viime reeneissä lyhyellä nurtsilla. Aika pian Virpi nappasi multa Herin jälkiliinan ja näytti miten homman pitäisi mennä, Heriä otti melkolailla aivoon kun ei päässyt ryntäilemään samaan tapaan kun on ennenkin päässyt ja tarjosi maahanmenoa ja istumista vähän väliä... Periksi ei annettu, ja positiivista oli että Heri ei kertaakaan turhautunut tosissaan eikä alkanut tekemään mitään sijaistoimintoja, kova hinku likalla oli päästä jäljen loppuun. Virpi kehuikin Herin aktiivisuutta Hymy Suoritus videoitiin ja koitan saada ne näkyville tässä kohtapuoliin...

Jälkihommeleiden jälkeen käytiin syömässä ja sitten huviteltiin vähän agiesteillä. Heri meni ihan hyvin joten ei kannata varmaan kauheesti stressata sitä agirotua vaikka reenejä jääkin nyt jonkin verran väliin... Aurinkokin alkoi paistelemaan joten meikää alkoi laiskotuttamaan sen verran ettei saatu aikaiseksi hakuilla vaikka oltiin kovasti suunniteltu.

Iltasella päästiin saunaan ja löylyt oli sen verran makoisat että uskaltaudun Hyvösen Tarjan perässä järveen kastamaan talviturkkini (vaikka uikkari olikin jäänyt kotiin...) Hymy Meitä tais olla kuusi rohkeaa naista jotka uiskentelivat mukavan viileässä järvivedessä. Saunomisen jälkeen taas iltagrillille ja siinä alkoi kummasti piristymään hassunhauskojen juttujen parissa. Ja kaikista hauskinta oli pitää Pajalaa tulisilla hiilillä että mitä ollaankaan suunniteltu kasvattajan päänmenoksi Nauru

Harmittavasti sade keskeytti grillailut joten siirryttiin kokoustilaan seuraamaan suunnistusta televisiosta. Hupaisa illanvietto jatkui siellä, ja taidettiin alustavasti sopia että ens vuoden Jukolan viestiin lähtee myös Gipsten-joukkue. Onhan meillä joukossa kokenut konkari, Vallun emäntä Katja! Mun suunnistustaitoja voikin sitten kaikki ihailla ruudusta kun muusta porukasta erillään pyörii pieni piste ympyrää Nauru Melko myöhään jaksoin iltaa viettää, harvinaista kun mulla ei oo tapana valvoa. Jostain syystä ei vaan väsyttänyt, mutta kahden aikaan piti kömpiä nukkumaan kun Ilkka oli jo aikaisemmin tullut ihmettelemään että oonko nukahtanut jonnekin matkan varrelle.

Sunnuntaina aamupala oli vähän myöhemmin, ja evästelyn jälkeen melkein kaikki lähtivät esineruutuun. Hoo katras meni tien toiselle puolelle hakuilemaan, eli Heri, Haksu, Hexu ja Hero :) Herille otin rullareenin vierailla maalimiehillä (tai Merja on kyllä tuttu), ensin Piia meni Herin nähden n. parinkymmenen metrin päähän. Rulla tuotiin hienosti ja sillä välin kun evästeltiin Piian luona niin Merja meni valmiiksi toiselle puolelle. Heri otti epäröimättä sieltä rullan ja sillä välin Piia siirtyi taas hivenen eteenpäin. En muista oliko Piia haamu? Jokatapauksessa, Heri tiputti rullan matkalle joten lähetin hakemaan uudestaan, tämä ok.

Neloselle Heri lähti aika hyvin mutta kaarsi sitten liikaa vasempaan, lähetin uudestaan ja Heri sai hajun, näin että otti rullan hyvin mutta parin metrin päässä molarista jäi seisomaan ja tiputti rullan. Hihkaisin tuomaan ja toikin sen (pikkuisen kiroillen ilmeisesti). Räki taas rullia mutta kun oli vieras maasto ja vieraat molarit niin en jaksanut alkaa viilaamaan. Viimeisenä oli Ilkka joka kirmas Herppaa karkuun Hymy Tosi tyytyväinen oli pikkulikan suoritukseen, ei yhtään huimannut vieraat molarit.

Oli kiva nähdä muiden suorituksia, erityisesti Romin joka kuitenkin on jo kokenut konkari. Ja Gandyn haukkuloikat oli jotain kerrassaan mainiota, ei sitä touhua pystynyt vakavalla naamalla katsomaan. Hakuillessa menikin sitten sen verran aikaa että seuraavaks piti kurvata takaisin leiripaikalle koiratotoa varten. Herin sijoitus oli ihan mukavasti kuudes, vähän varmaan hakuilu painoi jaloissa Silmänisku Päätöskahveilla jaettiin totomestarille pokaali, ja voiton vei hienosti Herin isosisko Elli!

Oli kyllä kaikenkaikkiaan maino leiri, ois voinu pidempääkin oleilla Hymy Parin viikon päästä onkin hoffiyhdistyksen kesäleiri, sinne asti pitäis jaksaa reenata aktiivisesti jälkee että päästäis vähän tässä hommassa eteenpäinkin.