Sunnuntaina iltapäivällä kävin nappaamassa taas Kipin & Merjan kyytiin ja mentiin Niihaman pk-kentälle ottamaan vähän pk-tottista. Ensin Kipi hommiin ja Heri paikkamakuuseen. Pysyi tosi hyvin!!! Ympärillä pörräs jotain mehiläisiä mutta Heri ei onneksi niistä hermostunut (sillä on yksi ikävä yhteenotto yhden pistiäisen kanssa...). Ihan lopussa piti rapsuttaa korvaa, ja nousi istumaan. Kävin torumassa ja pistin uudestaan, nyt ok.

Seuraavaks koitettiin parhaamme mukaan häiriköidä Kipin paikkamakuuta Hymy Otin loivaa A-estettä ja matalampaa hyppyä, ne sujui ihan ok joten siirryin sitten jyrkemmälle Aalle. Ekalla kerralla Heriä vähän huimas, mutta tokalla meni jo vauhdilla ja tais tulla päälleen alas toiselta puolelta kun lelu oli odottamassa Päättämätön Eikun heti uudestaan ja nyt olin sivussa varmistamassa. Nää esteet kyllä vaatii oman aikansa, Herpan koordinaatio kun on vielä vähän pentumaista. Agility on siinä mielessä kyllä mainio harrastus, että siinä koira käyttää kroppaansa ihan eri lailla kuin tavallisella metsälenkillä.

Estesähellysten jälkeen heittelin kapulaa ja otin muutaman noudon, ekalla kerralla Heri ei käskyistä huolimatta irroittanut vaan toi kapulan ihan mulle asti ja sitten vasta irroitti vaikka heiluttelin lelua jo hyvissä ajoin. Seuraavaks päätin että otetaan nyt sitten noutoa kun neiti kerran haluaa, ja annoin sen tuoda kapulan mulle asti, otin kapulasta kiinni, "irti" ja sitten motskua. Hieman oli mälvämistä takasintullessa eli siihen tarvis saada vielä hieman lisää vauhtia.

Luoksetulo oli ok, vaikka maahanmeno ei ekalla kerralla oikein onnistunutkaan. Otin vielä loppuun eteenmenon, ei ollut ihan niin vauhdikas kuin olisin toivonut eli tähän vois ottaa lelun tilalle ruokakupin?

Tottistelujen jälkeen mentiin möllitokoon, Merja oli tuomarina ja mun piti Herin kanssa osallistua että saan palkattua sen kehässä + korjattua sen maahanmenon. Jouduin kuitenkin kirjuriksi kun oli liian vähän väkeä hommissa joten ei Heri sitten osallistunutkaan.

Maanantaina oli vuorossa Tamskin tokoilut, ensin luoksepäästävyys joka ok. Myös yksi koiranomistaja (mies) kävi tutkailemassa koirat, ja vaikka mua vähän jännitti (miehen koira oli meidän vieressä ja se raivos siinä kun ei tykännyt isännän puuhista...) niin Heri teki tän täsmälleen samalla lailla kuin on aina tehnyt, Hieno plikka Hymy

Sitten paikkamakuu 3min. Kävin palkkaamassa Heriä nyt nelisen kertaa, pysyi hyvin rauhallisena maassa. Sitten ooteltiin omaa vuoroa ja otin siinä luoksetuloa, maahanmenoa seisomasta ja takapään käyttöä niin että Hoo seiso mun vieressä, tein käännöksen vasuriin ja käskin sivulle.

Kouluttajan silmien alla otettiin sitten maahanmenoa sekä seisomasta että liikkeestä, viimeisin oli tosi nopsa! Mietittiin myös miten saisin Herin lähemmäksi luoksetulossa ja päätin kokeilla sitä että mulla on molemmissa käsissä kunnolla ruokaa Hymy Otin vielä hyppyä: lähestymistä, hyppyä (heti palkka), esteen takana seisomista (hilluin sinne tänne) ja kerran koitin avoimen hypyn: loistosuoritus! Mainiota Hymy

Ihan loppuun otin vielä superpitkän paikkamakuun, varmaan jotain 15min. Palkkailin muutaman kerran, ja olin ihan lähellä parin metrin päässä. Heri oli toooosi rauhallisesti.

Tiistaina pistänkin sitten BH-ilmon postiin, jos ei nyt ihan karmeita satu niin lauantaisen tokokisan perusteella se saattais mennä läpi.