Lomalta on palattu jo viime viikonloppuna, mutta hoffilehti on nyt siinä vaiheessa että kaikki energia uppoaa siihen... Jonkin verran lomalla kirjoittelin tekemisiä ylös joten tässäpä niitä:

Keskiviikko-aamuna 29.7. mentiin taas jäljestelemään Vesilahden pellolle, Minnakin pääsi nyt mukaan joten meitä oli kolme polkemassa jälkiä. Tilaa olisi ollut vielä useammallekin, ja Minna ehdottikin että syksyllä pidetään Piffeille peltojälkipäivä jos vaan pelto pysyy suht kunnossa. Mää kun en nyt toistaiseksi jaksa Piffeissä kouluttaa tottista, pitää keskittyä omiin koiriin. Tamskille kyllä koulutan yhden kurssin että saan likat sitten veloituksetta Merjan ryhmään. Joten vedän siis yhden peltojälki päivän etten ihan tipu Piffien kärryiltä pois Silmänisku

Tein Herille aika pitkän jäljen, vajaa 500 askelta. Kolme välikeppiä ruokapurkkien (joissa naudan mahaa) päällä, loppukeppi vikan ruokapurkin päällä. Askeleet muistaakseni n.100-n.50-n.100-n.200. Oli tosi lämmin, pieni tuulenvire kävi välillä. Jäljellä oli kaks "kulmaa", eka oikeaan ja toka vasempaan. Muu jälki kiemurainen. Ajettiin kukin jälkemme omia aikojamme, eli nyt ei ollut Herillä häiriöitä mukana. Ihan samalla tavalla tuo jäljesti kuin silloinkin jos on joku mukana.

Otin alkuun pienen janaharjoituksen (oikealta) ja meni hyvin. Jälki itsessään meni yllättävän hyvin, Heri kun oli riekkunut auton takana remmissä ja huutanut mun perään... Aika puhki tyttö kyllä oli, joi pikkuisen jäljellä (täytynee keittää lihaa ja juottaa liemet sille) ja loppupurkkiin kaadoin loput vedet. Pari kertaa vähän haahuili, mulla oli aika paljon namittomia askeleita. Jäljen jälkeen Heri oli aivan poikki, veti ihan laataksi auton viereen Hymy Mutta jäljellä ei väsymystä näyttänyt, ja olisi varmasti ajanut pidemmänkin jäljen. Nyt jää jäljet vähän hautumaan jos en mökillä keksi paikkaa mihin polkaista pikku jäljet.

Illalla agiliitoon. Ennen reenejä otin vähän tokon avoimen luokan jääviä namilätkällä, ja meni oikein hienosti! Heri ei liikauttanut eväänsäkään vaikka hilluin missä sattui. Vapautin sen palkalle satunnaisesti, välillä seisoessani Herin takana, välillä siirryttyäni sen viereen, ja välillä sen jälkeen kun olin käskenyt istumaan. Voisin alkaa EVL:n idariakin reenaamaan jo pikkuhiljaa.

Agirata oli taas tosi pitkä (parikymmentä estettä) ja pelkäsin että unohdan sen. No niin ei onneksi käynyt Hymy Heri oli alussa taas varastamassa, ja mua kiellettiin roikkumasta niskassa kiinni... Menin Herin eteen seisomaan, ja kun se istahti niin siirryin sen sivulle palkkaamaan sen. Kun se meinasi varastaa niin karjaisin jolloin se mulkaisi mua mutta ei lähtenyt. Rata mentiin aika lujaa ja tosiaan ihan oikeassa järjestyksessä, pujottelukin meni nyt tällä kertaa ihan ok huolimatta uusista härpäkkeistä. Ainoa ongelma oli ylösmenokontaktit jotka nyt vauhdin hurmassa tuppaavat unohtumaan. Sitä reenattiinkin vielä lopuksi kun toiset tekivät vielä yhden radan.

Noita lähtöjä täytyy alkaa harjoittelemaan omin päin sitten kun kotiudutaan, ja voi olla että Herppaa tulee ravistettua vähän enemmän kuin mitä laki sallii... Meidän agiohjaaja muuten nauroi kun kerroin että kyllä tuo eläin osaa oikeasti totella, viime lauantain tokokisojen perusteella Silmänisku

Perjantaina 31.7.  tein mökillä Herille reilun sadan askeleen jäljen marjapensaiden joukkoon nurmikolle, ja polkaisin sen paljain jaloin katsoakseni onko Herin työskentelyllä eroa verrattuna kengät jalassa tehtyyn. Jälki oli alussa kiemurainen, tavallaan S-kirjain, ensin kaarto vasempaan, sitten oikeaan (piti väistää asuntovaunua Nauru ). Alkuun janalähtö (vasempaan), otin selvästi liian kaukaa koska ei heti onnistunut. Itse jälki sujui todella hyvin, Hoo nosti kaks kertaa päätä kun Ilkka joutui vähän korottamaan ääntä Qiralle (yritti karata Herin jäljelle), muuten ajoi oikein nätisti ja remmi pysyi koko ajan löysällä Hymy Kerran meinas jälki hukkua mutta paikkasi hyvin. Lopussa pieni ruokapurkki jonka päällä keppi. Nyppäsin remmistä jotta sain Herin maahan, kun nyt tuntuu siltä että seisoskelee ja odottelee käskyä kepin luona eikä muka osaa automaattisesti mennä maahan... Eli vois ottaa ohjelmaan pelkän keppi-ilmaisun vaikka pihassa.

Lauantaina 1.8. sateli joten otettiin koko lauma ihan lunkisti.

Sunnuntaina 2.8. käytiin päivällä tyttöjen kanssa pyörälenkillä, Herppa pääsi taasen vetohommiin kun Ilkka viritti Herin remmin pyöräänsä. Mua vähän hirvitti, Herppa kun ei aiemmin ole pyöräillyt ja vetohalut tietää... Kaikki sujui kuitenkin ihan hienosti (Heri ja Ilkka on kyllä hauska pari Hymy), käytettiin tytöt uimassa ja sitten pyöräiltiin takaisin. Mökin lähellä koin kauhun hetkiä kun käärme luikerteli tien poikki ja Heri jolkotti (taas!) ihan vierestä! Heri ääliö jäi katsomaan että mikäs tuo on, käärme meni kerälle ja just ennenkuin käärme meinas napata niin Ilkka tempas Herin alta pois... Tää oli jo toinen kerta kun Heri meinas jäädä käärmeen hampaisiin, toivottavasti kolmatta kertaa ei tule! Qira ei ole ikinä ollut näin lähellä käärmettä, mutta Heri tuntuu kohtaavan niitä jatkuvasti.

Tytöt pääsi tekemään vähän tottistakin, Herillä otin perusasentoreeniä ja pari maahanmenoa. Sillä on niin hölmö ilme kun se oikein keskittyy Hymy Suu on kiinni ja pää kun korppikotkalla, hassu eläin.

Keskiviikkoaamuna 5.8. otin molemmille likoille ennen aamupalaa ruokareenit, ensin Qira ja sitten Heri. Likoilla oli aika nälkä, Qiralla oli ollut maha edellisenä päivänä sekaisin ja Herikin oli käynyt isommalla hädällä useamman kerran joten en antanut niille ollenkaan illalla ruokaa.

Herpan kanssa reenasin ruokakuppi kädessä: seuraamista (tosi innokasta mutta turhan epätäsmällistä... Perusasennot nopeita), liikkeestä maahanmeno (vähän vino kun oli intoa liikaa), luoksetulo (aivan kaamee vauhti ja haukahti lähtiessään! Tuli vähän vinoon eteen...), liikkeestä seisomisen (meni ekalla kerralla aika sujuvasti istumaan, sitten ok) ja lopuksi paikkamakuun. Paikkamakuussa vire oli liian korkea ja mulla oli ilmeisesti "luoksetuloasento" koska Heri lähti yhtäkkiä kuin ohjus tulemaan mua kohti. Karjasin tosi vihaisesti, lähdin karjuen juoksemaan Heriä kohti (joka maastoutui korvat päätä myöden) ja heitin (kyllä, heitin...) Herin takaisin paikkamakuuseen. Sen jälkeen se pysyi hienosti, katoin että muutama kärpänen siinä tais vähän häiritä kun kerran pyyhkäisi käpälällä kuonoa. Kun palasin Herin luo niin niitä kärpäsiä oli mekoinen lauma! Niitä pörräsi melkein pilvenä Herin ympärillä ja silti se pysyi paikallaan! Hieno tyttö Hymy Tästä Hoo sai palkaksi aamuruoan, oli kyllä tosi hieno suoritus.

Torstaina 6.8. otin uudestaan ruokatottista, ensin jääviä sekaisin (tarjoaa kovin herkästi nyt maahanmenoa kun on sen hoksannut...) ja luoksetulo kerran, kävin myös palkkaamassa Heriä luoksetulon jäämisestä. Vikana paikkamakuu kun jo kävi hyvin kierroksilla, nyt pysyi tosi hienosti Hymy Ei edes vaihtanut lonkkaa! Olin aika kaukana Heristä ja aika oli reilu 2min.

Lauantaina 8.8. koitti sitten kotiinlähdön aika, siskolla oli häät Tampereella klo 15.00 ja sitä ennen kurvattiin vielä Qiran kanssa Kauhajoen näyttelyssä, josta muorille saaliina upeasti ROP & ROP-vet Hymy Heristäkin tulee sitten näyttelypuudeli kun on yli kymmenen ja pääsee ilmaiseksi Silmänisku

Sunnuntaina 9.8. laiskoteltiin oikein urakalla, pieni lenkki käytiin käppäilemässä ja likat (tai Heri) pääsivät myös uimaan.

Maanantaina 10.8. alkoi mun vetämät tokoreenit ja melkein jopa innostuin taas asiasta kun tuntuu että mulla on oikeesti jotain annettavaa ryhmälle Hymy Herin kanssa kun on opittu paljon uusia hyödyllisiä juttuja mitä voin sitten opettaa muillekin. Tokoilun jälkeen päätin mennä vielä Tavesin reeneihin, vaikka motivaatiota ei kauheesti ollut ja väsykin painoi.

Koska perjantaina oli tokokisat tiedossa otin luoksepäästävyyden (kouluttaja ei ollut ihan kartalla vaikka tokossa onkin kisannut, ja kätteli mut ensin) joka meni ihan hienosti, liikkeestä maahanmenon (ois saanut olla nopeampi) luoksetulon (ois saanut tulla lähemmäksi) ja vielä liikkeestä seisomisen (ois saanut olla nopeampi). En alkanut näitä isommin viilaamaan koska menivät perusvarmasti, muutaman vinkin sain seisomisen nopeuttamiseen mutta aloitan reenit vasta tokokisan jälkeen.

Reenien jälkeen mentiin vielä Minna & Eddien kanssa lenkille, ja ensin käytin Herin uimassa ja kahlautin Qiran. Lenkin alku oli kauheeta sähläystä kun Qira (VANHA!!) innostui villitsemään Eddien joka sitten painoi hoffihepulin kourissa ympäri metsää... Noh, Qira kiinni ja Heri irti kun ajattelin että Heri ei innostu riekkumaan. Vielä mitä, neito innostui jopa haukkumaan Eddielle... Lopulta saatiin lauma rauhoittumaan ja pystyttiin pitämään kaikki irti. Takasintulo matkalla Herppa käväs pyörimässä metsän puolella ja siinä oli epäilyttävästi papereita... Katoin että ei siinä ilmeisesti ihmisen jätöksiä ollutkaan kun Heri näytti ihan puhtaalta. Kun nuuskasin Herppaa niin se kertoi karun totuuden: ihmisen sonnassahan se oli pyörinyt Huuto YÖKS!! Ei muuta kuin uudestaan uimaan ja kotona vielä shampoopesulle...

Keskiviikkona 12.8. reenattiin Sarin kanssa eteläpuistossa, koitin ensin huvikseni Herillä voittajaluokan luoksetuloa. Melken pysähtyi käsimerkillä, maahan meni hienosti. Otin sitten "liikkeestä maahanmenon" eli pelkkä seuraaminen niin että Sari kuitenkin hihkaisi "käsky". Heri ei mennyt lankaan ja seisominen vastaavasti onnistui hyvin. Sitten vielä luoksetulo joka ois saanut olla lähempänä. Ainiin, kerran jouduin nappaamaan Heriä korvasta kun meinas lähteä kesken seuraamisen omille teilleen! Eli jukuripää-Heri on taas palaamassa...

Loppuun otettiin paikkamakuu ja Heri meni maahan mutta pomppas samantien istumaan! Voi argh... Paikkamakuu sujui sitten ihan ok.

Perjantaina 14.8. oli sitten TOKO-kisa ja meikän jännitys lähenteli koomaa... Voi itku kun ei vaan mahda itelleen mitään. Osallistujia oli 13kpl ja Heri vuorossa kahdeksantena. Tuomarina Salme Mujunen joten tiesin että nyt (vihdoin) puututaan niihin virheisiin mihin olen odottanut jo kahdessa kommenttia. Ensin Salme tutki kaikilta juoksut, ja  sitten luoksepäästävyys + paikkamakuu otettiin kolmessa ryhmässä, 4+4+5. Heri siis tokassa ryhmässä vikana. Tässä osasuoritukset:

Luoksepäästävyys: 10p. (Salme antoi myös suulliset kommentit joka liikkeestä mutta kaikkea en muista, tästä sanoi jotenkin hauskasti että "helposti lähestyttävissä" tai jotain)

Paikallamakuu: 9p. (ois saanut mennä nopeammin maahan ja istua nopeammin, jouduin kuiskaamaan toisen "istu" - käskyn, en tiedä kuuliko tuomari. Herppa myös nuuski maata)

Seuraaminen kytkettynä: 9p. (vikassa täyskäännöksessä Herpalla katos kontakti ja se vaan jäi möllöttämään mun vierelle)

Seuraaminen taluttimetta: 5p. (voi argh... Heri jäi jumittamaan yhteen kohtaan mihin aiemmin kisannut koira oli pissinyt, tää aiheutti muillekin ongelmia. Salme sanoi että ihan kympin seuraamista oli melkein loppuun asti, eli ihan jees kun vaan saan pikkukoiran kuminauhan venytettyä loppuun asti)

Liikkeestä maahanmeno: 9,5p. (ois saanut mennä nopeammin maahan, ja mää pelästyin että jäi seisomaan...)

Luoksetulo: 9p. (tuli hienosti eteen, mutta sivulletulossa ajatus katkesi kun takana olevassa kontissa oli miehiä "piilossa")

Liikkeestä seisominen: 10p. (taas tuntui siltä että teki väärän jäävän mutta hyvinhän se seisoi)

Estehyppy: 10p. (Salme totesi että näyttävä suoritus kun pysähtyy niille jalansijoilleen Hymy )

Kokonaisvaikutus 9p. (harmillisesti se vapaana seuraaminen ilmeisesti verotti yhden pisteen)

Salme totesi vielä että taitaa olla nuori koira johon mää sanoin että juu, ja jännitys emännällä aikamoinen Hymy Pisteitä lopulta ihan kivasti 170 ja TK1!!!!! Fiilis oli vähän outo, tavallaan huojentunut mutta toisaalta hieman harmistunut siihen vapaana seuraamiseen. Ja oon ollut tulossa koko viikon kipeäksi joten sekin vähän sekoitti oloa. Mutta kiva juttu jokatapauksessa Hymy

Tein tässä kokeessa saman kuin Terviksellä eli ei mitään kommenttia Herille liikkeen jälkeen, ennen "valmis" sanaa otin pari sivuaskelta jotta saan sen varmasti kontaktiin. Salme selitti aika pitkät pätkät joka liikkeen jälkeen eli Herillä oli hyvää aikaa alkaa miettimään muita asioita. Tää täytyy nyt saada kuntoon eli liikkeiden välissä oltava myös tarkkana kuin porkkana ja vireen pysyttävä yllä.

Herillä alkaa muuten taas jonkinmoinen uhma nostaa päätään joten on hyvä että saatiin tää vika kisa kunnialla alta pois.

Nyt reenaan kevyesti avoimen liikkeitä mutta loppuvuosi taitaa mennä aikalailla tokottomasti HymyTunnaria otan omalla pihalla, samoin avoimen hyppyä. Tavallaan aika jännää nyt alkaa tehdä liikkeitä uudella tavalla, ja oppia ihan uusiakin liikkeitä.