Lauantaina se sitten tapahtui, Heri kohelsi riekkuessaan niin että kaksi tassua aukesi Otsan rypistys Heittelin Herille palloa nurmikolla (koska hiekkakentällä jossa reenattiin oli jonkinverran lasia...), ja kun lopeteltiin niin Heri oli vähän oudon oloinen. Ensin tuli mieleen että onkohan se astunut koirankakkaan, ja tarkistin omat kenkäni jotka olivat kuitenkin puhtaat. Sitten huomasin että Herin etutassusta tulee melkoisesti verta! Tutkin asiaa ja huomasin että anturan takana on ilmeisesti pieni viiltohaava, verta oli tullut aika paljon mutta se oli tyrehtymään päin. Hihkaisin Merjalle ja Sarille josko heillä olisi paperia, ja hienosti Heri otti ensiavun vastaan. Verta oli levinnyt myös toiseen etujalkaan ja takajalkoihin... Merja teki Sarin avustuksella paketin talouspaperista ja sukista Nauru

Lähdin sitten viemään Heriä autolle, onneksi olin autolla liikenteessä kun reenien jälkeen oli tarkoitus mennä viettämään Piffien syyspäivää Luhtaanrantaan. Ensin Heri ihmetteli tassupakettia, mutta jolkotteli sitten ihan tyynenä autolle. Ajoin kotiin ja kannoin Herin suihkuun jotta veri saataisiin putsattua pois ja haava tutkittua.

Haava alkoi hieman vuotamaan suihkuttelusta, mutta se oli sen verran pieni etten ollut kauhean huolissani. Ilkka totesi yhtäkkiä että "Tuleekos takajalastakin verta?" johon ensin vastasin että ei vaan sitä verta on lentänyt sinnekin, mutta tarkempi tutkimus osoitti että takajalassa on n. kolmen sentin palkeenkieli josta nahka lerpatti irrallaan Yllättynyt Aloin siinä huolestumaan, ja kun oltiin saatu Herille jonkinmoiset siteet molempiin koipiin niin pirautin päivystävälle eläinlääkärille. Selitin tilanteen ja lekuri oli sitä mieltä että haavan voisi kyllä käydä näyttämässä varmuuden vuoksi.

Ajoimme siis samantien lääkärille, Heri ei ollut moksiskaan vaikka kaksi jalkaa oli paketissa vaan oli oikein reipas ja hyväntuulinen Hymy Eläinlääkäri tutki ensin Herin etujalan ja totesi että se ei tarvitse kummempia toimenpiteitä. Sitten tutkittiin takajalkaa, ja lekuri päätti että Heri täytyy rauhoittaa jotta haava saadaan tutkittua paremmin. Herille siis unilääkettä ja kohta pikkukoira veteli sikeitä. Tarkempi tutkimus osoitti sitten että tikkejä tarvitaan, joten Herille lisää unilääkettä ja me lähdettiin toviksi pois.

Puolen tunnin päästä mentiin takaisin ja Heri veteli yhä sikeitä viisi tikkiä rikkaampana. Eläinlääkäri antoi Herille herätteen ja pian Heri nostelikin päätään ja heilutteli kovasti häntäänsä kuullessaan tutut äänet. Herin remmi oli jäänyt autoon joten käskin Ilkan mennä edellä ja mää sitten tulin perässä tukien Heriä. Heri päättikin sitten ottaa kunnon spurtin iskän perään ja mää roikuin hännässä kiinni Nauru Sillävälin kun laitoin autoa kuntoon niin Heri oli pistänyt oven eteen maate.

Kun päästiin kotiin Ilkka nosti Herin häkkiin jossa se sitten jatkoikin uniaan... Mukaan saatiin antibiootit ja särkylääkkeet, mutta kuvittelisin että särkylääkettä ei tarvita koska Heri ei mitenkään näyttänyt loukkaantumistakaan. Nyt on Heri sitten pari viikkoa sairaslomalla, harmittaa kyllä aika paljon mutta onneksi on kyseessä aika pieni vaiva.

1251550105_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Herin kaunis tassupaketti

Sitten muutama kommentti reeneistä, eli otettiin ruutua joka on kyllä melko hyvällä mallilla Hymy Ruudut oli siis valmiina, olen pyrkinyt siihen että Heri ei näe kun teen ruudut koska eihän kokeessakaan toimita niin Silmänisku Lähetin Herin siis ruutuun, matka oli jotain 10metriä. Heri lähti tosi hyvin, ja kun se oli melkein ruudussa heitin pallon sen yli. Herppa oli aivan tohkeissaan Hymy Otettiin tämä pari kertaa (eikä Hoo tajunnut että mää tosiaan heitän pallon vaan se juoksi aina yhtä tohkeissaan ruutuun kun taivaalta tippuu palloja!), ja sitten koitettiin että onko neidillä korvat. Lähetin sen siis taas ruutuun, ja kun se oli ruudussa huusin "SEIS!". Ja Herihän pysähtyi! Oli kyllä ulkona ruudusta mutta sillä ei nyt tässä vaiheessa ole väliä.

Sitten otin toista ruutua jossa oli motsku palkkana. Tässä ruudussa oli siniset kukkaruukut jotka selvästi hämäs Heriä, ekassa ruudussa oli oranssit tötsät. Eli täytyy muistaa vaihdella ruutumerkkejä... Hoo lähti ihan hyvin, mutta jäi nuuskimaan merkkejä ennenkuin hoksas että ruudussahan on motsku. Tätä otettiin pari kertaa, ja vikalla kerralla Sari vei motskun Herin nähden.

Sitten olikin Tuikun vuoro reenata, ja mää otin sivussa itsekseni jääviä (idarityyliin), seuraamista (juoksua ja hidasta pitkiä pätkiä), luoksetuloa (eteentulemista, ja tuli lähelle!!). Sitten riekuttiin ja heittelin palloa kunnes tuli lähtö lekuriin...

Ainiin, keskiviikkona oltiin raunioreeneissä ja otin Herille rullareenit, aika pihalla oli Heri reenitauon jälkeen joten tämä nyt (kunhan neiti paranee) tehosyyniin vaikka ihan kotona. Ilkka saa istua sohvalla rulla jaloissa ja Hoo voi tuoda sitä mulle. Itseasiassa tätä voi varmaan vähän tehdä tikit jalassakin? Meillä oli yksi vieras maalimies mutta Heri ei ollut asiasta moksiskaan.

Ja se pitää vielä loppuun kertoa että Qira on kovasti huolissaan pikkusiskon voinnista, Qira tuijotteli häkissä makaavaa Heriä niin hämmästynyt ilme kasvoillaan että oikein nauratti Hymy Saa nähdä koska neiti tuosta herää, omituista kun joutuu pari viikkoa kuskaamaan Qiraa yksinään metsälenkeille...