Keskiviikkona oli perinteiset reenit Kaarinan ja Miikun kanssa, Herille kiintorulla-umppari-hallintareeni. Herille kuusi maalimiestä, eli 2 x 3 Hymy Ei mennyt ihan putkeen tuo reeni, ainoa mikä onnistui oikeasti oli yllättäen hallinta (eli molarilta keskilinjalle tuonti vapaana), siinä ei ollut mitään ongelmia. Heri ei yrittänytkään lähteä mun luota vaikka näkikin molarin menevän toiselle puolelle.

Eka mm oli Kaarina, kiven takana aika lähellä, tämä ok. Toisena Miikku umpparissa (päällystetty kompostiverkko). Olin kuvitellut että Herihän ei yritä maalimiehelle kovin innokkaasti koska on tähänkin asti käyttäytynyt mukavan korrektisti, mutta nyt se päättikin sitten yrittää sinne piiloon sisälle... Sinänsä oikein hyvä, että haluaa olla 100% varma maalimiehen sijainnista eikä nappaa rullaa pelkästä hajusta. Huonoa oli se, että aikansa asiaa mietittyään ja yritettyään änkeä piiloon neiti alkoi haukkumaan happy0051.gif"Arvoisa tuomari, koirani ilmaisee umpipiilot haukkumalla ja avopiilot rullalla..."

Sain Herin sitten lopulta tuomaan rullan, mutta meni vähän takkuamiseksi. Kolmas suht ok, nelosella taas jotain häslinkiä. Vitosella ei heti muistanut että miten se rulla otettiinkaan, ja kutosella täysi muistikatkos. Lähettelin Herppaa uudestaan ja uudestaan, aina se lähti yhtä vauhdilla mutta ei vaan tajunnut molarilla mitä pitäis tehdä. Lopulta lamppu taas onneksi syttyi. Naureskelin että onko Heri niiiin blondi että kertakaikkiaan unohtaa mitä on edellisellä molarilla tehnyt? Mutta Kaarina vetäs paremman: Heri on niin fiksu että se tietää jo löytäneensä Miikun eikä ymmärrä miksi pitäisi toistamiseen ilmaista Nauru Hehheh...

Pohdittiin tuota ongelmaa, ja Kaarina kyseli vinkkejä pro-rullailijalta, eli Nietosvaaran Päiviltä. Ihan loogiset avut sieltä saatiinkin, eli suunnitelma seuraaviin reeneihin on valmis.

Torstaina agiliitoo, päästiin taas tekemään vähän vaikeampaa rataa. Ainiin, ollaan oltu superahkeria ja opeteltu pujottelua maanantaista lähtien joka päivä kolmesti ja yhdellä kertaa 5-10 toistoa. Eli aika monta kertaa on pujottelukepit käyty läpi Hymy Sain meinaan Saaralta ne tsydeemit ja maanantaina vihdoin pujotettua ne keppien väliin. Herillä lähti pujottelu sujumaan tosi hyvin, tiistaina otin tsydeemit yhdestä välistä pois ja Heri jatkoi pujottelua!

Joo, tostaina siis melko pitkä ja vaikea rata, ja meikä meni yhdestä kohtaa sen väärin (enkä edes tajunnut mitään ennenkuin seuraava koira meni ja hoksasin asian). Alku oli tosi vaikee, hyppy - muuri ja siitä piti kääntää hypylle vaikka A-este oli ihan suoralla linjalla. Ja sinne aallehan Heri pinkoi, nostin sen alastulokontaktilta pois ja kannoin takaisin lähtöön asti. Nyt oli neidillä korvat, ja loppurata sujui yllättävän hyvin! Erityisesti yks vähän hankalampi kohta meni kuin tanssi, en tainnut itseasiassa käskyttää Heriä kovin lujasti siinä vaan se vaan seuras mun käsiä, mahtava tunne! Ja pujottelu! Alussa ja lopussa oli tsydeemit, muuten Heri-pikkuinen pujotteli IHAN ITSE ja virheettömästi!! Oivoi kun olin äärettömän onnellinen ja mielissäni!! Mahtavaa Heri!! En kuitenkaan usko että Hoo osaa nyt pujottelun aina, mutta tämä oli selvä edistysaskel ja tulosta ahkerasta harjoittelusta!! Hieno pimu Hymy

Loppuun otettiin lähtöharkkoja, ja toki ne nyt sujui taas hyvin. Niinjuu, Heri hauskuutti taas ihmisiä, nyt vaan olemalla. Siellä reeneissä kun oli viisi koiraa joista kaksi huusi taukoamatta ja yksi mekkaloi kuljetuskopassaan, Heri se vaan makoili ja oli sen näköinen ettei agility voisi vähempää kiinnostaa. Kuitenkin radalle päästyään on into piukeella. Parikin ihmistä totesi että on se erikoinen Hymy Tuo on kyllä hienoa Herissä, silloin kun odotellaan niin ollaan ihan rauhassa, sitten kun tehdään hommia niin sitten annetaan palaa!

Oon nyt metsälenkeillä ottanut Herillä käpytunnaria, ja tämä sujuu (tottakai) ongelmitta. Me lähdetään mökille perjantaina, ja otan tunnarit mukaan ja katson että mitä saan aikaiseksi neljän päivän aikana, jos reenaan tosi ahkerasti Hymy Jospa Heri vaikka oppisi sen Silmänisku