Torstai oli taas toimintapäivä, aamu aloitettiin agilityllä. Mentiin parit radat, eikä Herillä niissä suurempia ongelmia ollut. Ekan radan alku oli paha, toisena esteenä putki joka oli A-esteen alla... Ja mikähän mahtaa olla Herpan lemppari Hymy Olin kuitenkin päättänyt että Heri menee PUTKEEN, ja vaikka parin koirakon jälkeen vähän arveluttikin (kaikki juoksivat suoraan A-esteelle), niin ohjasin tiukasti ja sain kuin sainkin Herin putkeen enkä Aalle!! Wow! Hyvä me Hymy Loppurata meni suht hyvin, tosin yks takaaleikkaus ei meinannut onnistua ja sitä jouduttiin vähän hiomaan. 

Tokalla radalla mulla meni pasmat sekaisin kun unohdin radan ja painelin ihan onnessani väärää rataa Hymy Toivottavasti näin ei ikinä käy virallisissa kisoissa... Rata meni muuten ihan mallikkaasti, myös pujottelu joka jouduttiin menemään moneen kertaan mun unohduksen takia.

Loppuun otin vielä keinua, ja Heri menee sille nyt melkoista vauhtia! Vähän hirvittää jos kisoissa onkin kevyempi keinu niin Herpiili lentää kuin keijukainen. Täytyy ottaa käskyks semmoinen mistä Heri tietää että on kyseessä keinu eikä puomi, koiran silminhän ne näyttää ihan samalta.

Agilityn jälkeen jäin vielä ittekseni reenaamaan tokoa, me kun ei viime kerralla päästy oman treeniryhmän reeneihin, eikä päästä nyt viikonloppunakaan kun oon EA1-kurssilla.

Aloittelin hypyllä, tarkoituksena saada Heri kauemmaksi esteestä joten laitoin molemmille puolille kupit ja hyppyytin ensin pari kertaa niille. Sitten odotin että Hoo oli syönyt namin ja käskin sen istumaan, Heri oli vähän ihmeissään ja tassutteli estettä kohti ennenkuin istui. Istuminen kuitenkin nopeutui kun se hoksasi mitä ajoin takaa, ja palkkasin myös istumisesta. Otin pari kertaa ilman kuppiakin ja hyvin hyppäsi ja istui. Otin myös luoksetulohyppyä, myös niin että jätin Herin vinoon istumaan. Ekalla kerralla kiersi esteen, mutta sitten sain sen tulemaan kun ohjasin kädellä. Kisoissa tarvinee siis ottaa pari pistettä pois tuplakäskystä ja varmistaa jos se menee vinoon. Vitonenkin on parempi kuin nolla.

Sitten maahanmenoa, meni joka kerta mutta välillä vähän hitaasti. Pysyi hyvin paikoillaan kun kävin takana kiertämässä, samoin seisomisessa.

Noudon otin vain pari kertaa, ensin heitin kapulan ja sitten syöttelin Heriä kaikessa rauhassa ja kävin vielä hakemassa lisääkin namia Herin odottaessa. Kun annoin käskyn lähti täysiä mutta hiljaa kapulalle, toi reippaasti ja toi MULLE ASTI!! Siis tosi lähelle mua NauruNauruNauruJESH!! Palkaksi Heri sai vähän isomman herkun, ja kotinaksuttelu jatkuu kun kerran tulosta tulee. Kyllä olen huojentunut ja onnellinen Hymy

Loppuun vielä kaukokäskyt, maasta istuminen. Kävelin n. kymmenen metrin päähän ja käskin istumaan, nousi heti ekalla ja reippaasti!! Tässä ollaan myös edistytty nyt kun vähän huomautin Herille että noustaan heti EKALLA eikä vasta TOKALLA. Otin meinaan kerran lenkillä kaukot, ja Herppa ei noussut istumaan ekalla käskyllä. Murahdin sille ja juoksin vihaisesti sen luo, Heri vähän pöljästyi ja nousi istumaan. Käskin sen uudestaan maahan, kävelin n. viiden metrin päähän ja käskin istumaan - nousi heti joten superpalkka. Tän jälkeen neitokainen on suvainnut nousta heti ekalla Hymy Melkoinen ketale.

Loppuun riehuttiin kuin heikkopäiset narupallolla että jää hyvät fiilikset seuraavaankin kertaan.

Illalla sitten hakuiltiin, Heriltä oli enin puhti pois aamureenien takia eikä se ollut ihan heikkopäisen innokas niinkuin yleensä. Kaarinan sanojen mukaan sillä oli "käsijarru päällä". Ei kuitenkaan huonot reenit, kaksi tyhjää ja neljä molaria, ihan suunnitelmien mukaan meni, mutta Hoo ei pinkonut kuin aropupu pistoille. Maalimiehillä kyllä heilutteli sitten häntäänsä senkin edestä. Ens kerralla otetaan kunnon motivaatioreeni, oli agireenit alla tai ei.

Oon lukenut muiden koiraihmisen agi/tokoreeniblogeja, ja nuppi on vähän pyörällä kaikista käytetyistä termeistä. "Jenny-käännös", "jaakotus", "latenssi"... Tulee vähän yksinkertainen olo kun noita lukee Hymy Jääkö Heri jotain paitsi kun kouluttelen ihan vaan maalaisjärjellä? Tai kun reenataan agia niin en tiedä minkä käännöksen tai ohjauksen teen, kunhan Hoo menee radan niinkuin pitää? Voi koirapoloa Hymy