Huhhuh, torstai olikin toimintaa täynnä :)

Aamu alkoi perinteiseen tapaan agilityllä, ens viikolla siirrytäänkin sitten ilta-aikaan ja Niihamaan. Tehtiin taas rataa, ja nyt siellä olikin melko kimurantti kohta ja tiesin etten selviä siitä... enkä selvinnytkään Hymy välistäveto - kierto takaa - kierto takaa jne. Sitä tahkottiin sitten oikein urakalla, ja Herillä oli kierrokset katossa joten se haukkui mulle vihaisesti ja pari kertaa nappas hihastakin kiinni!! En ollut aamulla tehnyt pitkää lenkkiä kun oli niin kurja ilma, se kostautui siis tällä tavalla. Kyllähän me tuo kohta lopulta selvitettiin kun kouluttaja väänsi rautalangasta.

Toisella radalla en ajatellut tarpeeksi pitkälle, ja putkeen lähetys epäonnistui (putki oli puomin alla) kun multa tippui vauhti, Heri yritti kahdella jalalla kuikuilla sinne puomille että "ai tuonne vai" Hymy Muuten sujui oikein hienosti, ja toinen putki vaikeasta kulmasta meni ongelmitta.

Lopussa menin vielä vääntämään sitä ongelmakohtaa ekalta radalta, ja yllättäen Hoo meni nyt hipihiljaa ja täsmällisesti. Oli näköjään saanut enimmät virrat päästettyä pihalle.

Kyselin vielä ennen kotiinlähtöä meidän kouluttajalta vinkkejä AD-koetta varten, ja sainkin hyvät treeniohjeet ja neuvot miten toimia sitten itse kokeessa taukojen aikana. Tästä innostuneena lähdin heti pyörälenkille Herin kanssa kun pääsin kotiin. Ensimmäiset kolme kilsaa Heri oli kiinni, ja veti kuin juna. Sitten Herppa sai jolkotella useamman kilsan vapaana, ja viimeiset kaksi kilsaa se oli taas kiinni - ja veti yhä! Reissulle tuli yhteensä mittaa 11,5km, eka pätkä oli 3km, sitten 5 min tauko, toinen pätkä myös 3km jonka jälkeen 10 min tauko, viimeinen pätkä oli siis 5,5km. Kotiuduttuani (Heri ei ollut juuri sen väsyneempi kuin normilenkinkään jälkeen) tutustuin AD-koesääntöön, ja siinä on eka pätkä pisin eli täytyy alkaa sen mukaan reenaamaan. En tiedä kokeilenko tuota kisamatkaa ennen koetta vai en, oma takapuoli ei ehkä sitä kestä Silmänisku

Illalla mentiin vielä Piffien tottisreeneihin, Heri oli rauhallisempi kuin normisti muttei mitenkään yliväsynyt. Ensin oli ilmoittautuminen, otin tän nyt vapaana kerran kokeessakin koira on ilman hihnaa. Ois ollut tietty hyvä saada se pari siihen mutten hoksannut pyytää. Aiheena oli jäävät, ja otin ne tokomaisesti kun kisatkin on edessä. Maahanmeno ihan ok, hieman hidas. Väliin otin suoran luoksetulon, Heri tuli sen verran rauhallisesti että aavistelin sen ennakoivan pysäytystä. Liikkeestä seisominen oli ihan ok.

Reenien päätteksi kävin ottamassa vielä hyppynoudon pk-esteellä, nyt ihan noutokapulan kanssa. Näytin Herille herkkupurkkia jonka jätin meidän taakse, ja sitten esteen eteen perusasentoon. Heitin kapulan ja taas jänskäsin että kiertääkö Hoo... Ei kiertänyt, vähän se hämmentyi kun annoin "nouda" käskyn turhan myöhään, jäi kysymään multa että "niin mitä?" Toi kapulan sitten hienosti loikkaamalla esteen yli. Kun otin uudestaan niin annoin käskyn oikeaan aikaan ja Herikin toimi moitteettomasti HymyHymy Sitten otin pari kertaa A-estettä, tässä on vielä hommaa: ekalla kerralla juoksutin ihan vaan vierestä esteen yli, sitten heitin kapulan ja käskin hakemaan - kiersi. Herillä oli selvästi "oho" ilme eli varmaan hoksasi ettei se ihan näin mennyt. Käskin kiipeämään kapulan kanssa, ja kun otin uudestaan meni yli molempiin suuntiin. Otin sitten vielä kerran hyppyesteen, nyt alkoi pikkukoirakin jo olla vähän puhki, mutta päätin silti kokeilla että miten jaksaa loikkia kun alkaa väsy painamaan tassussa. Koepäiväkin voi olla pitkä ja kuuma. Kapula lensi vinoon oikealle, ja vähän hirvitti että kiertääkö se nyt... Ei kiertänyt ja loikkasi upeasti yli!!! JEEEEEEE Nauru

Ens viikolla käyn kahteen kertaan ottamassa nuo esteet, ja sitten ne saa hautua pari päivää.