... ja revähtänyt reisi Hymy

Keskiviikon hakureeneissä päätettiin Kaarinan kanssa ottaa Herille kisamainen reeni, eli 2 maalimiestä niin etten tiedä missä ne on. On sitten reilu kuukausi aikaa paikata virheitä...

Sain Herin ihmeen nätisti tulemaan ilmoittautumiseen, ja odotteli siinä nätisti kun hölisin omat vuorosanani ja Kaarina esitteli alueen. Tätä pitää kyllä muistaa reenata joka kerta.

Ekan piston otin vasuriin, olin nähnyt että Paula meni oikealle joten enpä ottanut sinne Silmänisku Odottelin hetken keskilinjalla ja katoin näyttääkö Herin nokka jompaankumpaan suuntaan, mutta kun ei näyttänyt niin vasuriin siis. Heri lähti hienosti kohti takakulmaa, kunnes puolessa välissä sinkas oikeelle ja lähti etenemään keskilinjan suuntaisesti kadoten pöpelikköön.

En huutanut takaisin koska en kokeessakaan tässä tilanteessa ois huutanut. Jonkin aikaa kesti, ja sitten Heri tuli rulla suussa Hymy Tosin panta oli lauennut auki jossain vaiheessa. Näytölle mentiin aika haipakkaa vauhtia, Heri vilkas kerran taakseen mutta kun otin ihan näyttöliinan päästä kiinni niin sitten ei jarruteltu!!! Mulla revähti oikea reisikin tässä vauhdissa. Maalimies oli siellä sadassa metrissä lakanan alla. Hyvä Hoo! MM kertoi että panta oli ollut auki näytölle tultaessa ja Heri oli ollut hetken aikaa vähän hämillään kun ei ollut saanut rullaa suuhunsa. Tää pitää nyt koittaa saada kuntoon... Rasittavaa välineurheilua tää rullakoiran reenaaminen!

Sitten palattiin alkuun ja lähetin Herin oikeelle, hieno suora pisto mutta koiraa ei vain kuulu takaisin? En taaskaan huutanut vaan odottelin, ja lopulta Hoo tuli rulla suussa. Nyt näytölle meno sujui ilman pysähdyksiä kun roikuin heti alusta asti siellä narun päässä. Maalimies oli umpparissa, ja Heri oli kuulemma pyörinyt melkein kymmenen kertaa piilon ympäri kunnes oli vähän saanut nokkaansa piilon sisään ja sitten ottanut rullan. Hienoa että tarkentaa noin tarkkaan eikä nappaa rullaa heti kun piilo ilmestyy!

Otettiin vielä yksi pisto sinne vasempaan etukulmaan, luultiin että mm on nurkassa olevassa piilossa ja ihmettelin kun Hoo lähtikin siitä vasemmalle. Tuli kuitenkin kohta rulla suussa, maalimies olikin eri paikassa mutta Heri oli löytänyt hienosti Hymy Nyt en enää roikkunut liinassa kiinni vaan päästin Herin menemään itsekseen näytölle, ja hipsin itse perässä. Mm odotteli kunnes olin paikalla ja palkkasi vasta sitten, Heri tosi nätisti makoili maalimiehen lähellä yrittämättäkään lähteä tai sikailla!

Ihan jees reeni, Kaarina totesi että tällä suorituksella ei virallisessa kokeessakaan ois mitään hätää. Tärkeintä on se että maalimiehet löytyy, tyyli on vapaa. Heta on aikoinaan ollut ihan samanlainen, myös hakukokeessa löytänyt suunnilleen kolmella pistolla kolme maalimiestä. Heri on kans sellainen että se ei mene sinne minne näytän vaan sinne minne nenä vie.

Ainoa asia mikä vähän arveluttaa on se, että jos Heri vierastaa vieraita maalimiehiä niin paljon ettei ilmaise niitä? Toistaiseksi tällaista ei ole tapahtunut vaikka ihan vieraitakin molareita on välillä ollut, ja parin viikon päästä päästään vieraaseen porukkaan reenaamaan joten siellä näkee mikä on tilanne tämän suhteen.

Hakuilujen jälkeen otettiin vielä pudotettu esine, Kaarina lähti tuomariksi mukaan. Jäätiin Herin kanssa odottamaan lähtöpaikkaan kun Kaarina käppäili pudotuspaikalle, ja aluksi Heri varmaan kuvitteli että jatketaan hakuilua. Lähti kuitenkin tosi nätisti mukaan ja seuras ihan kohtuullisesti. Pudotuspaikalla kuuli kun käsine tippui, joten loppu"seuraaminen" oli lähinnä takana hiippailua... Kun käännyin niin Hoo oli heti valmiina toimintaan, käskyn saatuaan ampas esineelle, otti sen heti, sekunnin verran tuijotteli Kaarinaa ja sitten lähti hippulat vinkuen mun luo Hymy Ihan ok siis, nyt vaan tarvis reenata paljon tätä että joku pällistelee lähistöllä.

Aamulla olin ottanut pitkästä aikaa tarkkuusruudun ja Heri oli hetken aikaa pihalla ilmaisun kanssa, meinas ottaa suuhun mutta meni onneksi lopulta maahan. Tätä siis nyt aina aamuin/illoin, laskin että tällätavalla ehdin saada n. 38 - 76 reeniä, samoin pudotettuun jos vaan jaksan aina aamu/iltalenkillä raahata hanskaa mukana.

Torstai-aamuna otinkin sitten hanskan mukaan aamulenkille, eka pudotettu meni ihan reisille Qiran takia, ihan kuin aavistelinkin Nauru Qira jäi jostain syystä aloituspisteeseen, ja siinä meni ekan kerran pasmat sekaisin kun jouduin huutaan sen mukaan. Seuraavaksi käppäiltiin se n. 50m ja pudotin esineen - Qira tietenkin tohkeissaan nosti sen Nolostunut Jouduin kieltämään sitä minkä takia se oli kuin maansa myynyt, ja Heri puolestaan alkoi kyttäämään koska lähetän sen esineelle. Itse noutohomma sujui tosi hienosti. Tein sitten pitkän matkaa niin, että kun Heri seurasi nätisti heittelinkin hanskaa eteenpäin ettei jäisi aina jumittamaan taakse kun odottaa lähetystä.

Seuraavaksi otin pudotetun pienellä pellolla metsän keskellä, ensin käveltiin reittiä pari kertaa ja sitten jätin Qiran tuomariksi pudotuskohtaan Hymy Nyt seuraaminen oli koko matkan tosi hienoa, mutta itse nouto tökkäsi. Heri lähti aika hitaasti, ja n. 10 metrin päässä pysähtyi, vilkas taakseen ja tuli takaisin. Huoh. Uusi lähetys, taas pysähtyi vähän matkan päässä, en sanonut mitään, ja lopulta Hoo lähti eteenpäin ja tuli lopulta hanskan kanssa. Otettiin vielä uudestaan, taas oli vähän epävarma mutta paljon parempi jo. Eli reeniä reeniä REENIÄ!!

Torstai-aamun tarkkuusruutu sujui jo paremmin, tosin Herille meinas tulla kiire ruokakupille eli ei oikein meinannut malttaa tarkentaa esinettä. Tätä pitää nyt ottaa niin että palkkaan sen heti esineen löydyttyä vaikka lihapullalla, pieni paussi ja sitten vasta vapautus ruokakupille.

Me lähdetään mökille lauantaina, ei ehditä siellä olemaan kuin yksi yö mutta jos säät vaan sallii niin otan Herille sielläkin pudotettua ja tarkkuutta. Jäljen vois kans koittaa jonnekin polkasta, tai lähinnä reenata janaa... Kauheesti vielä hommaa ja kisat lähestyy Yllättynyt Onneks toi EK on sen verran vaativa laji kaikkine pikku osioineen ettei haittaa vaikkei tulosta tällä kertaa tulisi, enkä kyllä odotakaan mitään koska ihan uus laji meille molemmille. Ja jos tottis on viimeisenä niin voi olla että ollaan aika puhki molemmat... Perjantaina täytyy koittaa päästä aikaisin nukkumaan Silmänisku Lauantaina voidaan sitten hillua muiden Gipsterniläisten kanssa vaikka aamuun asti!