Keskiviikkona treffattiin Kaarinan kanssa Kyötikkalässä, K oli tehnyt viime vuoden piirinmestaruusmaastoihin meille esineruudun ja pudotetun esineen.

Ensin esineruutu joka oltiin käyty tallomassa Qiran kanssa. Kaarina vei esineen Herin nähden vasempaan kulmaan, haluan pois sen päättömän juoksentelun ja vahvistaa ajatusta että suoraan on mentävä. Heri oli ihan täpinöissään eikä ois millään pysynyt nahoissaan, kun lopulta päästin sen ruutuun niin melkoista vauhtia tyttö sinne pinkoi. Ei kuitenkaan löytänyt heti joten lähti tekemään tarkasteluja muualle ruutuun ja meni vähän juoksenteluksi. Kun esine löytyi niin toi sen vauhdilla.

Otettiin vielä toinenkin esine, sama homma eli Kaarina vei Herin nähden. Nyt oli oikein mallikelpoinen suoritus, eteni suoraan, löysi esineen heti ja vauhtilla takaisin. Eli näitä pitää tehdä nyt jonkin verran mutta ei liikaa ettei mahdolliset edessä olevat esineet jää nostamatta.

Sitten pudotettuun esineeseen, mukana kulkeminen suht ok vaikka mun oli vaikea jostain syystä päättää meenkö puut ohi siltä puolelta missä on merkit vai toiselta Päättämätön Tästälähin meen siis merkkien puolelta enkä niinkuin nyt eli toiseltapuolelta. Pysähdyin liian aikaisin kun en huomannut että merkit jatkuu vielä, ihmettelinkin että onpa lyhyt rata Hymy Just ennen lähetystä Heri bongas Kaarinan takaa lenkkeilijöitä, ja kun lähetin niin lähti Kaarinaa kohti ja ampas vauhdilla ohi... Kaarina huhuili Heriä takaisin joten huusin sitä myös, tuli onneksi heti. Uus lähetys, taas meinas mennä vähän vinoon (polut meinas tehdä tepposen pikkukoiralle), mutta onneksi hoksas esineen ja toi hienosti.

Nyt siis pitäis reenata pudotettua niin että ois polunylityksiä tai jotain muuta vaikeeta, jos rata sitten kokeessa ois helpompi. Eikä ne ihmishäiriötkään haittais, tuolla oli varmaan hajuja vaikka muille jakaa kun siitä meni aika monta ihmistä ohi kun reenattiin.

Käytiin vielä tottistelemassa PKY:n kentällä, otin ensin niitä perusasentoja, istuu heti mutta vinoon. En nyt puutu tähän ennen kisaa, sen jälkeen alan vääntämään suoraksi. Pari liikkeestä maahamnenoa, ei ongelmia. Liikkeestä seisominen kokonaan, hienosti pysyi paikoillaan. Luoksetulo pysähdyksellä, hyvä vauhti ja hieno stoppi. Kaukokäskyt, palkka heti ekasta istumisesta, ok. Hyppy vielä lopuksi, Heri ei tuntunut noteeraavan koko estettä kun käveltiin sen luo, sen verran tiiviisti se seuras Hymy Käskyllä kuitenkin heti yli, istui vähän hitaasti joten otin uudestaan, nyt oli parempi.

Vallan mainiot reenit vaikka sää oli melkoisen viheliäinen, on se kumma kun kesällä oli kuumaa ja kuivaa ja nyt vaan sataa ja sataa... Mutta tuleepa reenattua säässä kuin säässä, jos kokeessa sataa niin ei ole vaikutusta Herin suoritukseen, ei se nytkään yhtään sievistellyt.

Lopuksi riekuttiin uudella pehmolelulla kun kunnon herkut ja lelut oli jääneet ilmeisesti kotiin. Tai olihan sillä esineruudussa palkkana silavaa ja pudotetussa silakkaa, mutta tottiksessa noi ei oo kovin käteviä...

Hurjan hyvä fiilis on tokokisaa ajatellen, mutta koirat ei ole koneita eikä se 1-tulos itsestäänselvyys ole, joten jatketaan viilailua Hymy Ois se hienoa saada se kolmas ykkönen, sitten ois pakko asennoitua voittajaan ja ehkä sais uutta treeni-intoa talveksi.