Päästiinpä kerrankin Herin kanssa Agility-spesiaalikurssille, eli käytiin tutustumassa 2 x 2 keppimenetelmään. Ensin oli luento Pohjois-Hämeen Kennelpiirin tiloissa, ja koska ulkona oli aika reippaasti pakkasta otin Herin sisälle. Heri osas käyttäytyä nätisti vaikka sisällä oli muitakin koiria, omasta paikastaan se tosin oli sen verran tarkka että jos joku erehtyi liian lähelle tai tuijottelemaan liikaa niin Hoo murisi syvällä rintaäänellä. Ei kuitenkaan rähjännyt tai haukkunut, kunhan murisi.

Tuon 2 x 2 - menetelmän idea on siis opettaa koiralle pujottelu kahden kepin avulla, niin että lopultahan niitä on 6 x 2 keppiä. Ja kuulemma on nopea tapa opettaa koiralle pujottelu. Vaikea selittää näin kirjoittamalla, mutta ihan toimivan ja pätevän oloinen menetelmä. Täältä löytyy vähän videota miten homma alkaa, ja Youtubesta löytyy muitakin aiheeseen littyviä videoita.

Huonoa tuossa on se että pitäis hommata noita kahden keppiparin välineitä, ja sehän maksaa. Ajattelin kuitenkin aloitella hommaa omilla pujottelukepeillä nin että siinä on vain se kaksi keppiä. Hyvää on se, että koira joutuu itse hoksaamaan mitä ajetaan takaa, vaikeita kulmia pystyy reenaamaan mukavasti ja häiriökestävyyttäkin saa opetettua. Ja koira saa tehdä virheitä, niistähän se myös oppii Hymy

Käytännön harjoituksia varten siirryttiin sitten Tamskin Tallille. Harjoituskoirakoita oli kaikentasoisia, osa sellaisia jotka eivät olleet ikinä vielä pujotelleet, ja sitten oli 3-luokan agikoiria. Herin kanssa otettiin aluksi ihan vaan niin että seisoin puhumatta mitään ja odotin että Hoo menis kahden kepin väli. Ensimmäinen kommentti kouluttajalta oli että "taitaa olla tokokoira" kun Herppa istui tiiviissä kontaktissa mun sivulla Hymy Olin ajatellut että Heri ei tarjoaisi mitään käytöstä, mutta se oli niin into piukeella ettei mennyt kauaakaan kun se teki niinkuin haluttiin. Päästiin etenemäänkin mukavasti, ja Heri teki aina seuraavan askeleen oikein hienosti. On se välillä fiksu! Mua huvitti sekin kun muita koiria joutui ennen reeniä vähän virittelemään esim. lelulla, niin Herihän oli heti valmis kun irrotin remmin pannasta Hymy

Siellä Tallilla oli kyllä KYLMÄ!! Vaikka Herillä oli takki päällä koko ajan eikä siellä montaa tuntia oltu, niin se taisi silti vilustua kun yöllä aivasteli ja seuraavana aamuna yskähteli Päättämätön Muuten on kyllä reipas ja pirteä ja ruoka maistuu, mutta totesin etten kyllä ikinä mene tuonne Tallile talvella agilitykisoihin, sen verran viileää siellä oli. Ja kuulemma lämmitys oli päällä... Hrrr.