Hengissä ollaan vaikka hiljaiseloa vietetäänkin Hymy Joulu vietettiin oikein mukavasti Ylistaron mökillä, pakkasia piisas mutta parina päivänä tarkeni jo vähän ulkoillakin. Herillä on kaamee karvanlähtö, tällä hetkellä se on taas vaihteeks melko säälittävän näköinen rimppakinttu... Hyvin se ulkona kuitenkin tarkenee kun sinkoilee villinä sinne sun tänne.

Uusi vuosi vietettiin kotosalla kun ei päästy mökille, ja vuosi alkoi aika ikävästi kun Qiralla oli kennelyskä Otsan rypistys Se alkoi yskimään pe-la välisenä yönä, ja tottakai kävin läpi pahimmat vaihtoehdot: sydän - munuaiset - maksa... Sitten hoksasin että hei se YSKII, sillä on siis kennelyskä. Kuumetta muorilla oli 39,2, kun soitin päivystävälle eläinlääkärille niin olivat sitä mieltä että ei syytä huoleen, jos oireet pahenee niin soittele uudestaan. Seuraavana päivänä kuumekin jo laski, ja pikkuhiljaa muori toipui.

En tiedä oliko Herillä kennelyskää silloin kun se parisen viikkoa sitten yski, ja nyt sitten tauti iski Qiraan. Enkä oikein keksi mistä Qira sen olisi saanut, meillä kun ei Herinkään kanssa ole mitään kisoja nyt loppuvuonna ollut.

Tunnaria ollaan otettu nyt töissä pari kertaa, mulla on työharjoittelija jonka oon saanut koulittua tän liikkeen osalta liikkuriksi Silmänisku Ekalla kerralla Heri teki aika hyvin: nuuski muita, maisteli muutamaa, toi lopulta oikean. Erehdyin sitten ottamaan uusiksi: Heri sinkosi innoissaan kapuloiden luo, levitti ne kaikki ja villina nappasi ekan mikä kohdalle osui... ARGH.

Tänään otettiin sitten uudestaan, ja vain yhden kerran. Nyt oli jo aika hieno: nuuski muita, meinasi maistaa (ei nostanut), ja toi oman!! Jeee! Nauru ELI: tätä vain yhden kerran, varsinkin jos onnistuu. Palkka rauhallisesti, ei liikaa kehumalla. Koitan nyt muistaa ottaa tätä joka päivä, eiköhän se siitä. Pitää muistaa ottaa kunnon satsi kapuloita mukaan että saa vaihdettua aina uudet.

Näytin myös työharjoittelijalle miten rullakoira toimii, ja voi että Heri oli aivan tohkeissaan ja kiihtynyt kun huomasi mitä tehdään! Matka oli vaan jotain 5m ja "maalimies" näkyvillä, mutta Hoo nosti kiintorullan hienosti ja toikin nätisti sivulle asti. Hitsit kun pääsis taas joku kerta hakureeneihin... Mutta tämmöinen oleminenkin on ihan jees, tytöt on mulla töissä mukana ja Herikin on jo ylennetty takahuoneesta kassalle Hymy Se osaa olla melkein nätimmin kuin Qira, makoilee kaikessa rauhassa pöydän alla. Kun tulee asiakkaita, annan yleensä namit tytöille. Joskus Qira alkaa haukkumaan, mutta Heri pysyy hiljaa, paitsi jos näkee asiakkaat. Silloin se haukkuu, kunnes käsken sen takaisin pöydän alle.

Päästin Herin yks päivä moikkaamaan yhden hoffiasiakkaan, Heri haukkui ensin aika kovastikin, mutta sitten kun rauhoittui niin oli niinkuin ihmistä ei olisi ollutkaan. Heri suhtautuu melkein kaikkiin vieraisiin samaan tapaan: ensin haukutaan pää punasena ja kotvan päästä unohdetaan. Qira taas joko tykkää tai ei, en ikinä tiedä miten se suhtautuu vieraisiin.

Ainiin, ollaanhan me ruoan kanssa otettu joka päivä kaukokäskyjäkin. Lyhyeltä matkalta vielä, kun ei oikein ole tilaa reenata. Keväämmällä varmaan helpottuu kun pääsee taas pihaa käyttämään, nyt siellä on niin paljon lunta että agikepitkin on puoliksi lumen alla...

Eipä muuta, kirjoittelen taas kun tulee aihetta, voi kyllä mennä jokunen tovi, helmikuussa alkaa Piffien tottikset, jos vaikka sinne ehtisi edes joskus.