Viikon tunnarireenit

MA:  Ensin kolme kertaa oman etsimistä pimeästä huoneesta, hyvin sujui, tosin palautuksissa pureskeli. Sitten kisamaisesti, meni reippaasti kapuloille, bongas oman, nosti, lähti kuitenkin tarkistamaan ja takasintullessaan nappas väärän... Sen jälkeen toi oman. Jätin tähän, koska Herillä oli selvästi nyt iloa tekemisessä, viime viikolla meinas vähän tökkiä kun otettiin aina uudestaan. Eli tässä tän viikon ohjelma, ensin oman etsimistä ja sitten kisatunnari.

TI: Ensin taas pari kertaa oman etsimistä pimeästä huoneesta, oli sohvan päällä. Ekaa etsi tosi kauan, toisen löysi nopeemmin (oli ollu mun kädessä aika kauan). Sitten kisamaiseen suoritukseen, ja nyt oli hieno Hymy Oma oli oikeanpuolimmaisin, Heri meni keskelle, meinas ottaa väärän suuhunsa, jatkoi matkaa oikealle kunnes oma tuli vastaan, nappasi sen ja toi reippaasti Hymy Jei!

KE:  Nyt sujui tosi hienosti! Ensin yhden kapulan etsimistä, sitten kisaomaisesti. "Liikkuri" muuten tipautti oman vähän huolimattomasti muiden sekaan ja se kosketti toista kapulaa, en tiedä onko tällä merkitystä mutta täytyy muistaa huomauttaa. Heri oli selvästi paremmassa vireessä kuin viime viikolla, meni reippaasti kapuloille, aloitti keskeltä nuuskimisen ja eteni oikealle, maistoi yhtä, oma tuli vastaan, nappasi sen ja toi reippaasti Nauru Jeee! Pientä pureskelua vielä on mutta saa nyt mälvää. Tän viikon onnistumisprosentti siis 66,66%, katsotaan parantaako loppuviikko lukuja Hymy

TO: Ensin yhden etsimistä, ok vaikka taas pureskeli tullessa. Liikkeenomainenkin meni hyvin, tosin ensin maistoi väärää, toi sitten oman. Vähän epävarmasti tosin, mutta oman kuitenkin.

PE:  "Liikkuri" joutui lähtemään aamupäivästä pois, joten otin Herille vaan 4 oman etsimistä pimeästä huoneesta. Intoa typsyllä on nyt oikein mukavasti, ja kapulatkin löytyi Hymy

ILLALLA: Illalla käytiin vielä valmennusringin reeneissä Tamskin Tallilla, arvoin kyllä tosi pitkään että lähdenkö vai en, vuoro on 20-22 ja olin aivan poikki kun pääsin töistä kotiin. Olin kuitenkin luvannut mennä joten eikun reenaamaan, ja olipa hyvä että menin. Oli meinaan aivan mielettömän upeat ja 100% onnistuneet reenit!! Siis aivan sanoinkuvaamattoman mahtava tuo Heri! Taukoahan on ollut jo useamman kuukauden mutta silti typsy toimii kuin kone! Wow.

Herpiilillä on kyllä asenne kohdillaan, oon ilmeisesti onnistunut tuossa työmotivaation luomisessa aika hyvin, vaikka onhan pikkulikalla muutenkin virtaa ja tekemisen intoa Hymy Hoo odotteli kaikessa rauhassa seinässä kiinni kun vaihdoin sisäkengät jalkaan ja vaihdettiin vähän kuulumisia, mutta antaas olla kun päästin sen irti... Piti hillitä ettei ihan repeä nahoistaan Hymy Käskin Herin sivulle ja se tuli salamannopeasti ja tuijotti aivan haukkana mua silmiin. Heriä ei tarvitse kyllä viritellä mitenkään, eli ei tarvitse houkutella leluilla tai näyttää namia, Herppa on heti valmis hommiin kun vaan saa luvan, mainiota Hymy

Ensin otettiin liikkeestä istumista, onnistui joka kerta!! En jatka matkaa vielä kovin pitkälle, vaan palkkasin heti istumisesta.

Sitten seuraamista, ja voi hitsit kun oli upeeta. Heri ois jaksanut vaikka maailman ääriin, eikä tarvinnut edes palkata.

Metallinouto sujui vauhdilla ja epäröimättä, jos vähän haluaa pilkkua viilata niin ois saanut tuoda lähemmäksi, mutta enpä alkanut viilaamaan vaan palkkasin lelulla.

Luoksetulo alkoi jännästi, Heri hoksas yhtäkkiä agiesteet ja alkoi siis haukkumaan mua!! Eikä mokoma meinannut ollenkaan lopettaa, saatikka tulla ensin sivulle... Rauhoittui sitten, ja luoksetulo oli aivan super! Tuli vauhdilla, ja pysähtyi heti käsimerkillä joten heitin pallon Herpalle. Otin vielä toisen kerran niin että jätin seisomaan, kutsuin luo ja käskin maahan. Oli vähän hidas, mutta palkkasin silti.

Kaukokäskyjen kanssa hassuteltiin niin että hihkaisin Herin maahan, menin vähän matkan päähän, käskin istumaan / seisomaan ja heitin heti palkan taakse. Kun Hoo oli syönyt evään käskin uudestaan maahan ja taas seiso/istu. Heri teki nää häntä heiluen, korvat höröllä ja erittäin tarkkaavaisesti Hymy Eikä liikkunut! Etäisyyttä oli tosin vain n. viis metriä, täytyy pikkuhiljaa uskaltaa pidentämään matkaa.

Sitten hilluttiin jokunen tovi lelun kanssa, reenasin myös "agilähtöjä", eli käskin Herin istumaan, heiluttelin lelua nenän edessä, jos lähti niin toruin ja pistin takaisin istumaan, kun istui jännittyneenä muttei lähtenyt niin vapautin lelulle. Tätä täytyy alkaa nyt testaamaan josko auttaisi siihen lähtöongelmaan.

Laitoin Herin vielä paikkamakuuseen, Elli-westie otti sillä välin metallinoutoa ja Herin kaula nousi taas kuin joutsenella mutta pysyi paikoillaan.

Kun arvelin että Heri on sopivan rauhallinen, otettiin tunnari... Vähän jänskätti, enkä saanut nyt liikkuria tähän joten kävin kippaamassa pussista kasan kapuloita, ja laitoin omani siihen viereen. Vielä ennen lähetystä annoin Herille nameja ja silittelin sitä rauhoittavasti. Herppa lähti aika vauhdilla kapuloille, ja ehdin jo pelästyä että meneekö ihan pieleen, mutta ei: Heri nuuski muita, nuuski omaa ja toi sen Nauru Jes!!

Eli aivan mahtavat reenit, kaikki onnistui mitä tehtiin. Lopuksi vielä hilluttiin ja Heri oli aivan onnessaan, samoin minä Hymy Kotimatkalla teki melkein mieli laulaa autossa Nauru

Ja vähän muutakin...
Oltiin muuten siskollakin pari päivää, ja kyllä on mukava katsella Heriä siskonpojan kanssa Hymy Herihän inhoaa lapsia, ei tulis mieleenkään päästää vierasta lasta silittämään Heriä, mutta Laurin kanssa Hoo tulee kerrassaan mainiosti juttuun. Olen oikein positiivisesti yllättynyt siitä miten hienosti Heri osaa olla lapsosen kanssa, ihan tervepäinen koira.  Heri avusti Laurin syöttämisessä, ja kivointa oli tietysti kun Lauri tiputteli ruokaa lattialle, Heri makoili pöydän alla ja siivosi ihan kaiken mitä lattialle tippui. Laurin konttailessa Heri meni perässä nenä pepussa kiinni Hymy


1296819907_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Heri putsaa Lauria ja Laurilla on tosi kiwaa!

Ainiin, Heri on Tampereen Seudun koirakerhon Vuoden maxi-agilitytulokas listalla kolmas, ja Vuoden toko-koira listalla neljäs! Harmi että pk-puolta ei tuolla seurassa harrastella.

Eli kaikenkaikkiaan oikein kiva viikko, ja sunnuntaina kävästäänkin Piffien reeneissä. Tästä se reenaaminen taas lähtee!

1296819952_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Heri the työkoira, omalla paikallaan kassavahtina lelu kainalossa Hymy