Perjantain agilityreenit meni oikein hyvin, alkuun otettiin ihan yksittäisiä esteitä (otin pujottelua), ja sitten oli hyppyreeniä. Hyppyreeni meni Heriltä hyvin, ja kouluttajakin kehui. Loppuun otettiin vielä nopea rata, ja Heri meni sen niin hirveellä vauhdilla että puomin kontaktista ei ollut tietoakaan... Nyt alan kyllä ottamaan kontakteja ihan erikseen sillä 2on-2off metodilla.

Lauantaina Heri vietti hyvin ansaittua lepopäivää, ja sunnuntaina mentiin harjoituskoirakoksi tokon liikkeenohjaajakurssille. Jokainen koirakko teki eri luokkien liikkeitä, meille tuli myös EVL:n liikkeitä. Alkuunsa paikallamakuu, hidas maahanmeno ja vaihtoi lonkalle, muuten ok. Harmittaa kun ei tullut kuvattua sitä viimeisen tokokisan paikkamakuuta, ois kyllä kiva tietää mikä sen tuomarin mielestä on "todella levoton". Mutta joo, sitten Herin suorituksiin. Koiraa sai palkata välillä, mutta itse palkkasin Herin kunnolla vasta vikan liikkeen jälkeen, välillä annoin yhden nappulan.

Ohjattu nouto (EVL): Sanoin tän liikkeen alussa heti tuomarille että koira ei osaa tätä, ja totuus on ettei olla tätä ikinä harjoiteltu liikkeenä, ja niitä suuntia ja merkkiä ties koska. Sen takia Herin suoritus on suorastaan uskomaton!! Heri siis istui kaikessa rauhassa mun vieressä, ja siinä vaiheessa kun liikkuri jätti ekan kapulan Heri ryhdistäytyi ja tuumin että jaahas, se siitä merkistä... Noh, liikkurin käskystä sanoin "merkki", ja Heri menee merkille ja pysähtyy käskystä seisomaan siihen viereen. Ihmetyksen aihe, onneksi ei mennyt ihan täydellisesti vaan seisoi takapuoli kohti sitä vasemmanpuoleista kapulaa mikä piti hakea.

Noh, seuraavaksi liikkurin käskystä näytän vasemmalle ja sanon "hae!". Heri juoksee suoraan vasemmalle kapulalle, ei edes vilkaise muita, nappaa sen ja lähtee sammakoloikalla tulemaan mun luo Yllättynytconfused0049.gifconfused0066.gif Siis eihän sen näin pitänyt mennä!! Heri oli hieman hukassa sen kapulan kanssa että mitäs tän kanssa pitäis tehdä, koukkasin merkin kautta mutta toi sen sitten mulle!!! WHAAAAT??! Mistä se tuon osasi?? Tuomarikin totes että "jaa ei osaa vai", ja vastasin että OIKEESTI ei olla tehty tätä!!

Zeta (EVL): Jätti maahanmenon tekemättä, muuten ok. Itselle tuotti vaikeuksia pysyä linjalla, olin kuulemma turhan kaukana merkeistä.

Seuraaminen (VOI): Muuten ok mutta ne perusasennot...

Hyppynouto (VOI): Pahus pureskeli kapulaa, ja teki hienon loikan sivulletullessa.

Kaukokäskyt (AVO): Tässä Heri joutui makoilemaan turhan pitkään ja odottamaan ekaa käskyä, kun liikkuri etsi paikkaansa. Ei siis noussut heti ekalla, muuten ok.

Hyppy (ALO): Heh, tää oli hauska, hyppy-käskyllä Hoo ampais esteen yli ja ois jatkanut ties minne (ilmeisesti sen olemattoman kapulan luo), onneksi totteli seiso-käskyä.

Oli oikein mukavat "reenit", ja toi ohjattu oikeesti vieläkin hämmästyttää, eihän se missään nimessä vielä varma liike ole mutta olin kuvitellut että meillä on siinä vielä kunnon savotta edessä. Vaan ei näköjään, jotain on itsekin näköjään tullut opittua matkan varrella.