Nyt kyllä sapettaa aikamoisesti, pääsipä yksi tokotuomari mustalle listalle Päättämätön Joo, eli kisaan.

Sain siis Herille yllättäin kisapaikan Tamskin tokoon, olin jo ilmoittautunut talkoilemaan ja Terviksen jälkeen teki mieli vielä kokeilla kun oli niin hyvä vire päällä. Voittajaan tulikin yksi peruutus joten päästiin mukaan.

Menin paikanpäälle jo kahdeksaksi rakentamaan kehiä, ja kisa alkoi kymmeneltä. Heri saattoi olla vähän ryytynyt kun ennen paikkamakuuta oli jotenkin kuutamolla. Liikejärjestys oli normi, ensin paikkamakuut kahdessa ryhmässä (7 voi koiraa) ja sitten loput liikkeet yhteen pötköön.

Heri starttasi numerolla 11, eli meitä ennen oli neljä koiraa.

Paikallamakuu: 6 - tuomarin mukaan Heri oli aivan kamalan levoton ja maahanmenokin hidas... Olin hieman äimänä, ja kun oli aika suivaantuneena viemässä Herppaa autolle odottamaan omaa vuoroa niin meidän reenikaveri tuli sanomaan että älä vain nyt Herille suutu, se ei todellakaan ollut levoton, kerran vaihtoi lonkkaa ja katseli ympärilleen. Toisti vielä että älä ole Herille vihainen Hymy Ihmetytti moinen, mutta tuomarin linja tuli aika äkkiä selväksi...

Seuraaminen: 7,5 - perusasennot vinoja, vika perusasenot jäi tekemättä. Muuten oikein hienoa, en tajua miksi otti noin paljon pisteitä.

Liikkeestä istuminen: 9 - olisi saanut olla nopeampi (meitä ennen suoritti siis pieni ja näppärä bordercollie)

Luoksetulo: 7,5 - pysähtyi hienosti molemmat pysähdykset, välit tuli ravilla. Olisi ilmeisesti saanut olla nopeampi...

Ruutu: 9 - tää oli upea!! Heri lähti vauhdilla ruutuun, pysähtyi heti seiso-käskystä, samoin meni heti käskystä maahan ja oli lähes keskellä ruutua! Nauru Sivulletulo myös hyvä, mutta jotain tässäkin oli kun tuomarin mielestä olisi saanut totella nopeammin seiso ja maahan käskyä Päättämätön Just joo...

Hyppynouto: 7,5 - mälväsi kapulaa ja tuli vinoon. Tästä liikkeestä annan tuomarille noottia, olin asettunut esteen eteen ja valmiina liikkeeseen, kun hän totesi että menepä lähemmäksi. No, tein työtä käskettyä mikä aiheutti sen että Heri loikkas takasintullessa melkein mun syliin... Tuomari kehui että olipa vauhdikas mutta tuo loppuasento oli huono. Just.

Metallinouto: 8,5 - tuli vähän vinoon eteen, muuten ok. En tiedä mistä moinen pistevähennys.

Tunnistusnouto: 7,5 - tämä oli hieno Hymy Nappasi heti oman kun se tuli vastaan, pureskeli hieman tullessaan. Tuomari epäili että "toiko se oman"... Yleensä tuomarit kyllä katsoo mihin se liikkuri sen kapulan laittaa.

Kauko-ohjaus: 7,5 - tää oli viimeinen pisara, viime viikollahan saatin kasi kun jouduin antamaan kaksi käskyä ja Hoo liikkui. Noh, nyt menin siihen viivalle mihin koiran pepun pitäisi tulla, mutta en saanut ihan kohdilleen eli Herpan takamus oli n. 20cm viivan takana. Kysyin tuomarilta että siirränkö mutta hän totesi että ei tarvitse. Noh, Heri teki sairaan hienot kaket, nousi heti ekoilla käskyillä eikä liikkunut! Vaan mitä sanoo tuomari! Selitti jotain ihme juttua siitä kun Heri tekee istu-seiso niin että takajalat liikkuu (HEI HALOO!!) ja "jossain muussakin" liikkui taaksepäin. Olis vaan tuomari ottanut silmän käteen ja katsonut mihin sen koiran jätin prkl!! Kertakaikkiaan käsittämätöntä! Ja tietenkin ois nopeampikin saanut olla.

Kokonaisvaikutus:  8 - tuomarin mukaan koira ei halua olla mun lähellä eikä oikein tykkää tehdä hommia tai jotain muuta potaskaa...

Eipä siis tullut tälläkään kertaa 1-tulosta, pisteitä 247 mikä kuitenkin riitti luokkavoittoon. Pah. Moni kanssakilpailija tuli ihastelemaan meidän suoritusta, ja kun he kysyivät pisteitä eivät olleet uskoa korviaan kun ei saatukaan 1-tulosta. Aika moni pisti tuon tuomarin boikottiin.

Turha kisa, ja nyt ottaa oikeesti päähän. Onneksi oli ilmainen koska kisattiin lahjakortilla, ja tuosta voitosta saatiin myös lahjakortti eli täytynee mennä joku kerta vielä kokeilemaan onnea. Nyt vaan fiilis on sen verran myrtynyt ettei kauheesti huvita tokoilut. Oman suorituksen jälkeen olin aivan haltioissani, kaikki liikkeet putkeen ja Herppa oli hienossa vireessä ja teki tosi upeasti! Mutta ilmeisesti tuolle tuomarille kelpaa vain bortsu tai muut nopea rotu, mua sitten raivostuttaa kun ei voida ottaa huomioon sitä rodunomaisuutta!! Ja jos tottelee heti ekalla käskyllä niin onko pakko olla nopeampi! Argh!!! Tätä märehditään nyt melkoisen tovin, ja tuolle tuomarille en ikinä vie koiriani.

Nyt siis vaihdetaan pk-puoleen, jospa saataisiin koulari sieltä mestiksistä. Saataisiin vähän balsamia haavoille. Heri on tosin herkkunsa ansainnut, olen siihen erityisen tyytyväinen! On se mainio ja mukava kisakaveri Hymy