Keskiviikkoiltana esineruutuilemassa Holstien luona Pirkkalassa (Mio-hoffin omistajat), ja ohjelmassa Herille esineruutu ja pelastusjälki ( Yllättynyt ).

Esineruutu oli sellaista ryteikköä ettei ennen olla semmoisessa reenattu, isoja kiviä ja puita niin paljon ettei koira nähnyt lähetyksen jälkeen. Herillä 3 esinettä, joista kaksi nousi mutta kolmas ei. Sitä kolmatta ei kyllä muutkaan (paitsi Roope) hakeneet, oli sen verran hankalassa paikassa. Oli taas vähän sellaista elämänriemuista juoksemista se Herin suoritus, että piti ihan pohtia jatkoreenejä.

Simo oli polkenut Herille vielä pelastusjäljen, vaihtelu virkistää Silmänisku Jäljellä siis esineenä hanska ja Simo jäljen päässä. Heri ajoi jälkeä hyvin, nosti janan oikeaan suuntaan ja meni varmasti. Ojan ylitys ei tuottanut ongelmia ja käsineen nähtyään jäi siihen heiluttelemaan häntäänsä. Kun lähestyttiin Simoa, niin katsoin Herin reaktioita josko vaihtaisi ilmavainulle mutta neiti vaan jäljestää sinnikkäästi.

Kun oltiin n. 10 metrin päässä Simosta, pysäytin Herin ja käskin istumaan, jolloin neiti hoksasi maalimiehen. Laitoin Herille rullapannan kaulaan, irroitin jälkiliinan ja sanoin "ukko!". Heri meni iloisesti Simon luokse, hääräsi hetken ja nappasi kuin nappasikin rullan suuhunsa!! Ja edellisistä hakureeneistä on varmaan vuosi!! Heri tuli rullan kanssa mun luokse, kytkin "näyttöliinaan" (eli siihen jälkiliinaan) ja sitten ukolle. Heri oli hieno!! Ei olla tosiaan hakuiltu aikapäiviin, ja silti muisti rullailun noin upeasti!

Torstai-aamuna jälleen esineruutuun, nyt ruutu oli vähän helpompikulkuinen. Herille kisamainen reeni ilmoittautumisineen. Kaksi esinettä löytyi ajan puitteissa, ja alku taas sellaista reikä päässä juoksemista että oksat pois. Viimeinen esine oli vaikea (papiljotti), mutta Heri kävi merkkaamassa sen heti alussa mutta ei vain malttanut tarkentaa. Kyllähän sekin sieltä vielä haettiin, mutta aikaa meni.

Sotasuunnitelma on nyt se, että kisakokoiseen ruutuun laitetaan vain yksi esine, josko tuo typerä kirmailu saataisiin sillä kuriin ja neiti tekemään oikeasti hommia. Tarvittaessa se esine piilotetaan jotta neiti ymmärtää käyttää nenäänsä eikä jalkojaan.