"#¤%tuttaa ajaa 200 kilometrin päähän ja sitten toi mokaa viidessä minuutissa..." Ilkan kommentti kertonee kaiken Hymy

Huoh. Saatiin siis yllättäen peruutuspaikka Maskun FH-kokeeseen, joten meillä oli viikko aikaa reenata ihan oikeasti. Tähän asti olen kyllä haaveillut että ois kiva joskus kisata erikoisjäljellä, mutta syy miksi reenataan pellolla on se että metsään eksyy Silmänisku

Kisat alkoi mukavasti klo 12.00, joten ei tarvinnut herätä ihan kauhean aikaisin. Sää oli upea, aurinko paistoi eikä tuultakaan juuri ollut. Eikä mua jännittänyt!! Ensimmäistä kertaa olin ihmeen tyyni, osaksi varmaan flunssan takia ja vielä aamulla pohdin että pystynkö lähtemään vai en.

Mulla oli siis tosi hieno fiilis, ehkä se johtuu siitä että erikoisjäljellä ohjaajalla on niin passiivinen rooli, pidät narusta kiinni ja noukit koiran ilmaisemat esineet.

Meille osui arvonnassa jälki numero 1, ja kun päästiin pellolle kysyin tuomarilta että otanko koiran jo autosta. Tuomari vastasi että lähtöön on 12minuuttia, tiedät itse omat rituaalisi. Olin vähän huuli pyöreenä että mun rituaalin on ne että otan Herin autosta ja menoksi... Noh, odottelin siinä rauhassa, pystyin jopa syömään! Sitten käytin Herin pikaisesti hädillään, vermeet päälle ja menoksi.

Pelto oli hevosille tarkoitettua rehua, ja se oli noin polvenpituista. Jäljentekijän jälki näkyi suht selvästi, joten ajattelin että tämähän on kiva käppäillä läpi. Heri lähti hienosti, paremmin kuin reeneissä. Heri jäljesti omaan tuttuun (ärsyttävään) tyyliinsä häntä heiluen itsevarmana. Välillä se nosti päätään että tulenko varmasti perässä. Ekan esineen ilmaisi muuten hienosti (jäljen suuntaan, esine juuri siinä missä pitikin), mutta pohti hetken sitä maahanmenoa. Jatkoi siitä hienosti, kunnes tuli ensimmäinen kulma...

Tämä kirvelee vieläkin, eli Heri oli menossa oikeaan suuntaan, vasemmalle. Jostain syystä päätti varmistella, ja lähti sitten lopulta ihan pokkana tassuttelemaan väärään suuntaan Otsan rypistys Ei siinä muu auttanut kuin mennä perässä, ja kohta tuomari totesikin että "Se oli sitten siinä, tiedät varmaan itsekin ettei jälki jatku sinne...". Joo-o.

Noh, sitten kuulemaan arvostelua, en enää tarkalleen muista mitä tuomari sanoi mutta kehui kuitenkin että Heri jäljestää määrätietoisesti ja syvällä nenällä. Pisteitä siis 15, mikä on itseasiassa aika hyvin, kun lähdön ja ensimmäisen suoran maksimipisteet on 12, esineestä 5p.

Arvostelun jälkeen sain käydä ajamassa jäljen harjoituksen vuoksi loppuun, ja lienee sanomattakin selvää että se meni hienosti... Kulmissa varmisteli hieman, muutama meni loistavasti, esineet löytyi mutta ilmaisut oli aika huonot. Jäljentekijä kulki meidän perässä, ja kertoi että ensimmäistä harhaa Heri oli tarkastanut hieman, mutta toiseen ei ollut reagoinut mitenkään.

Että näin. Lauantaina oltiin Korrien tottispäivässä, mutta sen päivän anti valitettavasti jäi tämän pettymyksen alle. Nyt ois kiva saada tälle vuodelle vielä joku FH-kisa, sen verran mukava päivä kuitenkin oli. Toisena lähtenyt hoffi teki muuten saman, eli toisesta kulmasta jatkoi suoraan ja se jäi sitten siihen. Nyt pidetään reenitauko, ja itse koitan parantua tästä flunssasta (ja toipua pettymyksestä).

Ohessa vielä kisavideo:

http://www.youtube.com/watch?v=fwgJVs6rbEg