Lentsu on kyllä aivan mahtava kouluttaja! Päivä hurahti liiankin nopeasti Lentsun koulutuksessa, sain paljon ajateltavaa ja sitä mitä lähdin hakemaan: treenimotivaatiota. Aamupäivästä oli luento, ja iltapäivällä päästiin touhuamaan koirien kanssa.

Ohessa muutamia paloja muistiinpanoista.

  • tavoitteet on asetettava koiran mukaan, ei omien mielihalujen. Herin kanssa tavoitteena oli luokka/vuosi, ja kun jämähdettiin voittajaan niin oma motivaatio laski kuin lehmän häntä. Tämä pohditaan nyt uudestaan tämänhetkisen osaamistason mukaan, ja asetan meille uudet tavoitteet
  • ollaan reenattu aivan liian vähän. Nykymäärällä selviää kyllä alo-avosta, mutta jos pidemmälle halutaan niin reenimäärää on lisättävä, ja lisäksi tehtävä huolellinen ja tarkka reenisuunnitelma
  • ollaan reenattu liian vähän ylempien luokkien liikkeitä. Olisi pitänyt aloittaa heti niillä EVL:n liikkeillä, niinkuin suunnittelin kun Herppa oli vielä pentu...
  • reenisuunnitelmat kuntoon! Etukäteen pitää tarkemmin miettiä mitä haluan, palkattava siitä ja unohdettava muut. Liikkeet pilkottava tarpeeksi pieniin osiin.  50% kaikki onnistuu treeniä (yksinkertaiset treenit, ei yhtään virheitä), 25% pilkun viilausta, 25% palkkaamattomuutta. 
  • tavoitteita on oltava ja tavoitteiden on oltava tarpeeksi korkealla. Tavoitteiden oltava kuitenkin realistisia. Muista nauttia matkasta ja aseta matkalle pieniä etappeja.
  • jos treenaa vain kerran viikossa, on turha odottaa tuloksia (ainakaan valionarvoa). Aina on aikaa treenata!! ”Ei ole ehtinyt treenata” on maailman turhin tekosyy. Tee treenisuunnitelma!

Herillä otin ensin hyppynoudon, Lentsun mielestä Heri puri kapulaa aivan valtavasti, omasta mielestä se oli pientä verrattuna siihen mitä se on ollut Nauru Reenivinkiksi saatiin (tunnari)kapulan nostoharjoitukset, eli kapula maassa, koira nostaa sen, kohdistus namiin, kun ei pure - palkka. Näitä reenejä pystyn tekemään joka päivä vaikka telkan katselun ohessa mainoskatkoilla. Suunnittelin jo että laitan joka päivälle omat namipurkit ja teen päivän aikana kolme reenisessiota missä 10 toistoa. Näin saan siis 30 toistoa per päivä, ja viikossahan se tekee jo reilu parisataa toistoa! Ja kun koira tarvitsee tuhat onnistunutta suoritusta jotta osaa, niin sehän me saadaan nopsaan täyteen Silmänisku

Toisena liikkeenä otin kaukokäskyt, haluan saada ne nopeammaksi. Lentsun mielestä muuten kaket oli ok, mutta istu-maahan oli aivan liian hidas. Tässä sitten palattiin taaksepäin, eli namilla houkuttelin Herin syöksymään maahan, ja onnistui tosi hyvin! Olen tätä joskus Herillä koittanut eikä ole onnistunut näin hyvin. Tähän myös kunnon reenisuunnitelma, että saan niitä toistoja riittävästi. Vaihdan myös tähän uuteen maahanmenoon käskysanan.

Summa summarum: nyt voin hyvillä mielin jättää Herin tokokisatauolle, ja alan viilaamaan noita ongelmia kuntoon. Tavoite on nyt kisata aikaisintaan Terviksellä, jos ollaan silloin kisakunnossa. Meidän osaamistaso ei riitä vielä sinne voittajaan, ikävä kyllä... Ja nyt on hyvää aikaa reenata myös niitä EVL:n liikkeitä, josko sitten siellä ei tarvitsisi näin kauaa junnata ennen ykkösiä?

Ihan loppuun pitää hehkutella kurssilaisten osaamista: Cola & Sprite saivat keskiviikkona tokokisoissa hienot 1-tulokset! Cola sai vihdoin ensimmäisen ykkösensä, ja Sprite voitti hienosti luokkansa Nauru Lentsun koulutuksessa Marjo otti Jaro-briardin kanssa ruutua, ja ennenkuin aloitti kertoi että opit on saatu Lililtä. Siinä vaiheessa teki mieli vajota maan alle, mutta ruutureenin päätteeksi Lentsu totesi Marjolle "Hyvät opit olet saanut", jolloin leijuin taas pilvissä Hymy Oma onnistuminen on kivaa, mutta aivan mahtavaa on kyllä kurssilaisten menestys! Silloin kokee oikeasti saaneensa jotain aikaiseksi, se jos mikä on palkitsevaa.

Nyt lähden reenaamaan Herpan kanssa kapulareeniä! Treeni-intoa myös muille!