Eilen Heri sai levätä, aamusta olin talkoilemassa Tamskin match showssa ja sieltä menin siivoamaan äidin kämppää. Kotona pohdiskelin sitten illan ratoksi Herin "jälkiongelmaa", ja ajattelin kokeilla mitä neiti tuumii jos saa aina ruoan jäljestämisen päätteeksi. Tuumasta toimeen, maanantaina ajattelin mennä tekemään Kaukajärven nurmikolle jäljen. Heitin Ilkan töihin ja kun kotimatkalla olikin Turtolan isompi nurtsi, ajoin siihen.

Hetsasin Heriä heti alussa, eli kun lähdin tekemään jälkeä niin kimitin iloisesti "Mami lähtee nyt tekemään Herille jälkeä!!" Heri ulvahtelikin innoissaan autossa ja näki kun tassuttelin jäljen. Jälki oli aika lyhyt, ei ollut gepsiä mukana joten pituutta en osaa arvioida, sisälsi kaksi keppiä ja lopussa tosiaan kepin alla aamuruoka (jauhelihaa ja nappuloita).

Sitten annoin jäljen vanhentua sen aikaa kun siivoilin autoa, eli vajaan tunnin. Ja sitten jäljelle!! Riekutin ja haukutin Herppaa kun käppäiltiin jäljelle ja neiti olikin into piukealla. Jäljen alussa pieni rauhoittuminen ja sitten matkaan. Heri aloitti mukavan rauhallisesti ja tarkasti. Eka kulma oli vähän huono, mutta en nyt alkanut viilaamaan pilkkua. Sen verran häiritsin Heriä jäljellä että jarruttelin välillä kunnolla: "Oletkos nyt aivan varma että jälki menee tänne?" mistä Heri vaan tuntui innostuvan "OLEN!" Hymy Ja jatkoi puskemalla sisukkaasti eteenpäin.

Jälki meni siis kerrassaan loistavasti, ekan kepin palkkasin lelulla mistä Heri hämmentyi niin ettei tiennyt mitä tehdä. Sain sen kuitenkin innostumaan leikistä ja nameista, ja sitten jatkettiin taas jälkeä. Toinen kulma meni hienosti, viimeisellä kulmalla oli myös hakemista ja lopulta ruokakuppikin löytyi. Oikein onnistunut suoritus siis!

Perin omituista, peltojäljellä olen painostanut ja vaatinut Heriltä huomattavasti enemmän kuin ikinä metsässä ja silti se ajaa pellolla paremmin! Ongelmana ei siis ole mikään jälkimotivaatio, vaan metsässä joku nyt jostain syystä tökkii. Voiko olla että se on Herin mielestä liian helppoa? Vai onko siellä elukoiden hajuja niin paljon että Heri mieluummin ajaisi niitä? Oli miten oli, katsellaan nyt tämä kuukausi ja mietitään sitten asiaa uudestaan. Onneksi on lajeja mihin vaihtaa Silmänisku