Torstai-iltana käytiin tutustumassa Suhakon + HÄH:läisten kanssa Rally-tokoon, ja olipas hauskaa Hymy Yllättävän vaativa laji, tämmöiselle blondille meinaan... Ja koirillekin: Herille (+Qirallekin) oli aivan käsittämätöntä tulla sivulle oikealta Nauru Ja sitten joutui pähkäilemään että pitikös tästä lähteä samantein liikkeelle vai saiko koiran persus mennä maahan. Ja se etäisyys kylteistä unohtui luvattoman usein! Kaikilla oli kyllä mukavaa, jatkoa seuraa loppukesästä kun koitetaan saada järkättyä kuuden kerran kurssi. Jospa mekin sitten syksyllä startattaisiin tässä lajissa Silmänisku Rally-tokoilujen jälkeen suunnattiinkin levollisten koirien kanssa mökille.

Perjantai-aamuna polkaisin Herille lyhkäisen jäljen viereiseen metsään, 200m, normikulmia kolmisen kappaletta, muutama terävä kulma, päässä keppi + aamuruoka. Koitan nyt viikonlopun aikana tehdä jälkiä niin että ruoka tulee vain jäljen päästä, jos Heri eksyy niin voivoi, sitten jääpi ilman evästä. Tottistakin pitää ehtiä jossain välissä viilaamaan, Lahden jälkikokeeseen on tulossa sen verran kovia tottistelijoita että saa nähdä onko meillä mitään mahkuja maastoon.

Jälki sai vanhentua tunnin verran, otin myös lyhyen janan. Heri lähti etenemään tarmokkaasti ja selvitti jälkeä hienosti. Puolessa välissä kuitenkin tuli jotain ongelmaa (metsässä on paljon muiden elukoiden, mm. kissojen, jälkiä) ja Herppa vinkui ja jäi istumaan paikoilleen rolleye0011.gif Great. Aikansa mietittyään usutin sitä uudestaan jäljelle, joka onneksi löytyi ja taas mentiin. Toinenkin ongelmakohta tuli, mutta loppujen lopuksi Heri jäljesti loppuun asti ja ruoka oli ansaittu! Aika huono homma että noin lyhyellä jäljellä tulee tuommoisia katkoksia, ja Heri oli myös aika puhki, tosin roikuin perässä ja jarruttelin kaikin voimin että pysyn pystyssä, maasto oli aika kivikkoista. Talviterässä tuntuu neiti siis olevan, valitettavasti.

Kattelin PK-lehdestä FH-kisoja, mutta täytyy sanoa että luvattoman törkeitä hintoja noilla kokeilla! Siinä missä jälki kolmosen kokeeseen pääsee 30eurolla, niin FH-kokeesta joutuu pulittamaan peräti 45€!!! Näillä bensanhinnoilla ei viitsi kyllä kovin kauaksi ajella jos ilmohinnat on tuommoisia...